FACEBOOK

Juniorok: 3. hely Miskolctapolcán

Juniorok: 3. hely Miskolctapolcán
hozzászólás, 2016.08.28.

Újabb fontos tapasztalatokat szerzett a legnagyobb riválisokkal, a szerbekkel és a montenegróiakkal szemben a szeptemberi hollandiai Európa-bajnokságra készülő magyar U19-es válogatott. A miskolctapolcai torna eredményei és Kis István értékelése.

Mento Kupa, junior nemzetközi felkészülési torna, Miskolctapolca

1. nap, augusztus 26., péntek

Magyarország-Németország 16:12 (4:2, 5:1, 3:4, 4:5)
G.: Szalai 4, Szatmári 3, Biros B., Lukács D. 2-2, Lajkó, Sélley-Rauscher, Csacsovszky E., Rábavölgyi, Baj

Szerbia-Montenegró 15:16 (5:6, 3:3, 2:4, 5:3)

2. nap, augusztus 27., szombat:

Magyarország-Szerbia 10:12 (2:4, 3:5, 2:2, 3:1)
G.: Szatmári 4, Szentesi 3, Sélley-Rauscher, Csacsovszky E., Lukács

Montenegró-Németország 10:6 (4:0, 3:2, 0:1, 3:3)

3. nap, augusztus 28., vasárnap:

Magyarország:Montenegró 11:8 (1:1, 1:3, 3:2, 3:2 - 3:0) - ötméteresekkel (A győztes két pontot kapott, a vesztes egyet)
G.: Biros B. 5, Szatmári, Csacsovszky E. 2-2, Sélley-Rauscher, Szalai, ill. B. Mitrovics 3, Gardasevics 3, M. Mitrovics, Vujosevics

Vogel Soma az első három ötméterest kivédte, s mivel Biros  Barnabás, Csacsovszky és Szalai nem hibázott, a többi ötméterest már nem is kellett elvégezni.

Szerbia–Németország 19:14 (3:4, 4:3, 7:3, 5:4)

A torna végeredménye:

1. Montenegró 7,
2. Szerbia 6,
3. Magyarország 5,
4. Németország 0 pont

A magyar válogatott a miskolctapolcai tornán:

Csiszár Bodizsár, Sólyomvári Márton, Vogel Soma (kapusok),
Baj Marcell, Biros Barnabás, Csacsovszky Erik, Kókai Tibor, Lajkó Márton, Lukács Dorián, Rábavölgyi Zsombor, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szalai Gábor, Szatmári Kristóf, Szentesi Dániel (mezőnyjátékosok).

Szakvezetők: Kis István és Tóth Kálmán


KIS ISTVÁN a vlv-nek:

- Nagyon hasznos és jól szervezett torna volt, köszönjük a miskolci klubnak és Miskolc városának!

Ez volt az utolsó torna az Európa-bajnokság előtt, két hetünk van még, hogy csiszoljuk a játékot, kijavítsuk a hibákat. A Hollandiába utazó 13 tagú csapatot Horkai György jelöli majd ki, ezzel azért is várni kell, mert még csak most kezdődött a podgoricai U18-as világbajnokság, s az ott szereplő válogatottunkból biztosan átjön néhány ember ebbe a csapatba.

Az első napon a németek ellen nagyon jól kezdtünk, 9:3-ra vezettünk, utána kapust cseréltünk és egy kicsit mindenki túlságosan megnyugodott, fejben kiengedtek a fiúk, elromlott az addig nagyon jó védekezés, így 9 gólt kaptunk a második félidőben, ami nagyon sok. A szerbek ellen is próbáltuk tisztázni a "kapuskérdést", két góllal maradtunk alul, szerintem a játék képe alapján igazságosabb lett volna a döntetlen és a teljesítmény biztató volt, a végjátékban elkövetett néhány hiba okozta a vereséget. Számos pozitívumot említhetek, meg tudtuk tartani a szerbek nagyon erős centerét, eleve jól védekeztünk, akciógólokat lőttünk, Szatmári pedig nagyot alakított, mindig elvállalta - sikeresen - a fórok értékesítését, amikor kellett.

Ma reggel játszottunk Montenegróval, végig Vogel Soma védett. Mi kezdtünk jobban, pedig pontatlan lövések miatt még fórokat is kihagytunk. Jól semlegesítettük a montenegrói csatárokat, s a végén 8:8-nál még volt egy lehetőségünk a rendes játékidőben a meccset, de nem volt szerencsénk, a kapufáról kifelé pattant a labda. Az ötméteres-párbajt Vogel Soma és a három jó lövőnk eldöntötte.

Végig biztató volt a játék, jó volt nézni a fiúkat, mentek, akartak. Úgy gondolom, mi Tóth Kálmánnal már nagyjából tudjuk, mi lesz a csapat, de Horkai György dönt majd.