FACEBOOK

Magyarország-Brazília 13:4

Magyarország-Brazília 13:4
hozzászólás, 2016.08.18.

Kedvetlenül, de szép játékkal és nagyon simán vertük másodszor is a brazilokat. Benedek Tibor, Erdélyi Balázs, Vámos Márton, Decker Ádám és Kis Gábor nyilatkozata. Szombaton 21.30-kor Magyarország-Görögország az 5. helyért, miután a görögök ma 9:7-re legyőzték a spanyolokat. A döntőben: Horvátország-Szerbia.

Riói olimpia, férfi vízilabda-torna, 6. nap

Helyosztó az 5-8. helyért


Magyarország-Brazília 13:4 (4:1, 3:0, 4:3, 2:0) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Rió de Janeiro, Olympic Aquatic Stadium, v.: Gomez (olasz) Rezvani (iráni)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi 4, Vámos 1, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Kis G. 1 Cs.: Zalánki 1, Manhercz K., Hosnyánszky, Decker Á. 1, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Brazília: Soro, Crivella 1, Oneto Gomes, Delgado 2, Da Costa, Perrone 1, Vrlics. Cs.: Franco, Alonso, Rocha, Guimaraes. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Gól - emberelőnyből: 3/5, ill. 1/11
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 0/1
Kipontozódott: Rocha

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Az 5. helyért szombaton 21.30-kor játszunk a görög-spanyol meccs győztesével.

BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Túl lehet és túl tudott lépni a csapat az elbukott negyeddöntőn?

- Hát erre a pár napra mindenképpen túl kell lépni rajta. Aztán, hogy hosszú távon túl lehet-e, az már egy másik kérdés. Nem voltak kétségeim, hogy a mai meccsre még bennük van az a düh. Most kell majd még egy lapáttal rátennünk, mert az 5-6. helyért a mérkőzés már egész más lesz, mint ez és most kell még egyet koncentrálni, még egy napot odafigyelni, és aztán holnapután újra nyerni és megszerezni az 5. helyet.

- Mennyire volt álmatlan a negyeddöntő utáni éjszaka?

- Hát én a meccs után vagyok egy kicsit jobban és másnap reggel vagyok rosszabbul. Ez a szokásom és "ehhez tartottam magam" most is.

- De azért ez a mérkőzés azt mutatta, hogy a fiúkban ott van az a düh, vagy ahogy fogalmazott, nem is tudom miből fakadó, de motiváció, hogy ezt a két meccset be akarjuk húzni és be is fogjuk.

- Hát ma úgy tűnt, hogy nagyon ott van, ezt kell megtartani holnaputánra még.

- Ami talán még nehezebb lesz, sőt biztos hogy nehezebb lesz akár Spanyolország, akár Görögország ellen. Hogy készülnek még erre a mérkőzésre?

- Hát először meg kell várnunk, hogy kivel játszunk, mert a taktikai feladataink azért másak a két csapat ellen. Talán a görög csapat ellen játszottunk többet mostanában, de fel vagyunk készülve a spanyolokból is, úgyhogy mind a két csapatot, úgy gondolom, meg kell, hogy verjük. Meg is tudjuk őket verni. Most végig fogunk készülni az elkövetkező napban, ebbe nyilván van egy pár edzés, könnyebb, nehezebb, de semmi nem számít, az a lényeg, hogy holnaputánra a maximumon legyünk újra.

- Köszönöm szépen az értékelést Benedek Tibornak. Sok sikert kívánunk a magyar válogatottnak az utolsó mérkőzésére tehát majd amit az 5. helyért vívhat meg.

(Lejegyezte: Danna)


ERDÉLYI BALÁZS az M4-nek:

- 13:4-re győzött tehát a magyar válogatott ismételten Brazília ellen, most az 5. helyért mehetünk majd a Görögország-Spanyolország mérkőzés győztesével. Erdélyi Balázs áll itt előttem. Nagyon jól játszottál gratulálok. Össze tudtátok szedni magatokat úgy tűnik, ugye?

- Kötelességünk volt. Leginkább ugye az edzők és a stábunk miatt, valamint azokért az emberekért, akik otthon végig, még most is szurkolnak nekünk. Tehát ezt mindenképpen kötelességünknek éreztük és érezzük így is még továbbra is, hogy meglegyen az 5. hely. Tehát muszáj volt összeszednünk magunkat.

- Nehéz volt összeszedni magatokat? Gondolom elsősorban mentálisan, lelkileg.

- Nagyon nehéz. Azt gondolom, hogy nem erre voltunk, vagyunk hivatottak. Sokkal előrébb kellett volna, hogy végezzünk, de ezt adta a sors, akkor ezt kell most maximalizálni.

- Hát, mi is ezt gondoltuk, és ez a mérkőzés is azt mutatja, hogy nem voltunk egy súlycsoportban Brazíliával.

- Ez így van. Az előző meccsen, amit játszottunk velük, ott is nagyon jól kezdtünk, úgy, mint ma és ez azért el is döntötte a meccset.

- Ugyanilyen elánnal fogtok menni az 5. helyért is?

- Még nagyobbal, azt gondolom, mert vagy a spanyol vagy görög csapat jön, ennél jóval erősebb erőt képviselnek, tehát muszáj lesz még keményebben menni.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést és sok sikert kívánok az utolsó meccsre is!

(Lejegyezte: Danna)


VÁMOS MÁRTON az M4-nek:

- Vámos Márton áll itt előttem. Gratulálok neked is a győzelemhez. Mennyire volt nehéz ez a mérkőzés azután az elveszített negyeddöntő után?

- Ugyanolyan nehéz volt, mint a két mérkőzéssel ezelőtti. Igazából a másik nehezítő tényező az volt, hogy ugye a padlóról kellett felállnunk, mert sajnos azt a montenegrói meccset elveszítettük. De úgy gondolom, hogy a csapat jól tudta kezelni ezt és - már amennyire lehet -, túltette magát és felszívtuk magunkat erre a meccsre és szerintem egy jó játékot produkáltunk.

- Te is túl tudtad tenni magad a kihagyott büntetőn?

- Én úgy gondolom, hogy igen. Ezekben jó vagyok, hogy az ilyen dolgot el tudom könnyedén engedni. Bár azért még elő fog jönni, úgy gondolom, a pályafutásom során, akár egy rossz éjszakán. De hát túltettem magam rajta és ugyanúgy megyünk tovább.

- Az 5. helyért milyen mérkőzésre számíthatunk, milyen erőben vagytok még, hogy bírjátok itt lelkileg és fizikailag is még az 5. helyért való csatát?

- Hát bírni kell, mert ugye mi úgy voltunk, hogy döntőt akarunk játszani, tehát fizikailag biztosan bírni fogjuk. Nem tudom, hogy kivel játszunk, vagy a görögökkel, vagy a spanyolokkal. Úgy gondolom, hogy mind a kettő verhető ellenfél és mi meg akarjuk szerezni az 5. helyet.

- Köszönöm szépen az értékelést. Sok sikert kívánunk ehhez!

(Lejegyezte: Danna)



DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Tartozunk egymásnak, a stábnak, a most is mellettünk álló szurkolóknak és önmagunknak annyival, hogy becsülettel és legjobb tudásunk szerint végigküzdjük az utolsó meccset is, ahogy ma is tettük. Számomra nagyon sok év küzdelme, áldozata és álmodozása vált szinte értéktelenné a negyedöntővel, de nem hagyhatom, hogy csupán a csalódottságom miatt ez tovább értéktelenedjen egy esetleges vereséggel.

- Egy kérdést muszáj feltennem a két nappal ezelőttiről. Sejted-e, hogy mi volt a gond vagy ez hosszabb elemzést igényel?

-
Nem tudom, de nagyon szeretném megtudni!

- Meg fogod valaha?

- Nem hiszem, egyszerűen nem értem. Talán az elmúlt három hónap legrosszabb formáját hoztuk az életünkért folytatott meccs első felében..., nem tudom, miért. Abból, hogy két negyed alatt simán visszajöttünk X-re, csakis mentális okokat tudok elképzelni a gyenge kezdést illetően.

- A szombati nehezebb lesz, mint a mai. Annak hogy futtok neki?

- Nehezebb. Tudom, hogy van, aki kétkedve fogadja, de ez a csapat tényleges tudása alapján dobogóra való, ezért ha a maihoz hasonlóan ki tudjuk köpni a kudarc ízét két órára a szánkból, akkor a hatodik helyezettnél biztosan jobbak vagyunk, bárkit is fogunk kapni!


KIS GÁBOR a Kossuth Rádiónak:

- 7:1 a félidőben a vége 13:4, összeszedte magát nagyon a csapat erre a találkozóra?

- Nem tudom, hogy mennyire szedtük magunkat össze, de én úgy gondolom, hogy a csalódottságból is lehet erőt meríteni, és igyekeztünk ezt megtenni.

- Most legalább két szálon kérdezhet az ember. Az egyik, hogy pár napon belül ez volt a harmadik magyar-brazil, és mondhatni azt, hogy három sima győzelem, már az utóbbi kettő itt Rióban, mindig valamilyen téttel bírt. Először is tovább kellett jutni a csoportból, ez sikerült elsőként, most pedig tovább kell jutni az ötödik-nyolcadik helyért vívott találkozóból, az ötödik helyért játszunk. Mennyire kemény, nehéz ellenfél a brazil csapat?

- Én úgy gondolom, hogy az első mérkőzésen azért keményebben játszottak, talán jobban, mármint az első olimpiai mérkőzésen, és lehet, hogy a mi lazaságunk miatt mert mégsem görcsöltünk azért a meccs előtt, a csalódottság egy ilyen görcsmentes helyzetet hozott ki a csapatból, és lehet hogy ennek köszönhető az, hogy magabiztosan vezettünk, mondhatni azt, hogy nagyon jól is játszottunk ebben a helyzetben. A brazilok azért lehet, hogy egyszer nagyon jók lesznek, de most még nem azt a kategóriát képviselik.

- Az erényeket nézzük a csapatban. Kilenc játékosunk lőtt gólt. Ez jelent valamit?

- Most már nehéz szép dolgokat mondani, de én úgy gondolom, hogy még van egy nagyon fontos mérkőzésünk, és az tuti, hogy nehéz lesz, akár a spanyol akár a göröggel fogunk játszani, biztos vagyok benne, hogy könnyebb egy ilyen mérkőzés után odamenni a következőre, mintha most kínkeservesen nyertünk volna.

- A korábbi találkozónknál a helyzetkihasználás vagy a lövési százalék volt elég gyenge, most viszont minden második lövésünkből gól esett.

- Ennek igazán örülök, azért az első negyed után már olyan ütemet diktáltunk, meg úgy játszott a magyar válogatott, hogy nem hiszem, hogy a brazilok komolyan gondolták, hogy bármi keresnivalójuk is van ezen a meccsen. Talán ennek is köszönhető, hogy ők lejjebb süllyedtek, mi meg feljebb jöttünk lövőszázalékban.

- Kis Gábor a csapat centere, te is szereztél egy gólt, nekem nagyon tetszett, egy igazi centergól volt.

- Köszönöm szépen! Az egy kapufától húzott fórgól volt, a centerlövésem az kapufára sikeredett, de azért örülök, hogy tetszett.

- A másik szál, amiről beszélni kell mindenféleképpen, a Montenegrótól ötméteresekkel elszenvedett vereség. Ezt mennyire tudta két nap alatt kiheverni a csapat, illetve  mutatkoztak-e hajszálrepedések vagy az egység most is tökéletes?

- Én úgy gondolom, hogy ezt megemészteni még nem lehet. Most még biztos nem, majd öt év múlva sem lehet igazán megemészteni, de én azt gondolom, egy dolgot lehet csinálni: együtt élni vele, áztélni ezeket a napokat, és megtanulni kezelni ezt a csalódottságot. Jó úton járunk, de nem mondom azt, hogy a csapat rendben van, és szerintem nem is lesz, és még lesz egy nehéz pillanat, amikor majd hazaérünk és akkor ezeket a dolgokat majd újra át kell élni. Ez a csapat volt olyan jó, hogy bejusson az olimpiai döntőbe, de legalább mindenképpen a négy közé. Én úgy gondolom, ez a csapat a legjobb, amiben valaha játszottam, és remélem, hogy még ki tudjuk hozni a következő mérkőzésen azt, ami elég lesz a győzelemhez.

(Lejegyezte: Kerbi)


FELIPE PERRONE brazil csapatkapitány a FINA sajtószolgálatának:

- Ez egy csoda, ami ezzel a csapattal történt az elmúlt napokban. Az Olimpiai Játékokon negyeddöntőt játszani - ez csoda, higgyék el nekem! Néhány évvel ezelőtt még elvesztettük a Dél-Amerikai Játékok döntőjét Argentínával szemben, most pedig a legjobb csapatokkal játszhattunk. A brazil emberek megismerték a vízilabdát, ez a legjobb dolog, ami történhetett!

Ma nem volt jó, 13:4-re kikapni rossz élmény, talán ez volt itt a legrosszabb meccsünk, de nyolc között vagyunk és ez nagyszerű!


A nap további eredményei:

Montenegró-Horvátország 8:12 (3:4, 2:3, 1:1, 2:4) (elődöntő) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Ivovics, Darko Brguljan 3-3, Drasko Brguljan, Jokics, ill. Buslje 4, Setka 3, Loncsar 2, Macan, S. Sukno, X. Garcia

Görögország-Spanyolország 9:7 (1:0, 2:1, 4:3, 2:3) (az 5-8. helyért) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf) (36)
G.: K. Afrudakisz, Murikisz 2-2, Milonakisz, Funtulisz, Delakasz, Gunasz, Vlahopulosz, ill. Molina 4, Munarriz 2, Espanol

Olaszország-Szerbia 8:10 (0:3, 2:3, 0:1, 6:3) (elődöntő) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf) (38)
G.: Gallo, C. Presciutti 2-2, Figlioli, Bodegas, ill. Nikics, F. Filipovics, Prlainovics 2-2, Mandics, G. Pijetlovics, Jaksics, S. Mitrovics

Az utolsó játéknap programja

Augusztus 20., szombat


11.40 (magyar idő szerint 16.40) Brazília-Spanyolország (a 7-8. helyért)
13.00 (18.00) Montenegró-Olaszország (a 3-4. helyért)

16.30 (21.30) Magyarország-Görögország (az 5-6. helyért)
17.50 (22.50) Horvátország-Szerbia (döntő) (az egyik játékvezető Molnár Péter)

A VLV OLIMPIAI ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL



Fotók: Illyés Tibor/MTI