FACEBOOK

Ifjúsági válogatott: vb előtti tornagyőzelem Szombathelyen

Ifjúsági válogatott: vb előtti tornagyőzelem Szombathelyen
hozzászólás, 2016.08.14.

A 98-as születésűek világbajnokságára készülő korosztályos válogatott erős mezőnyű tornát nyert Szombathelyen. Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány kijelölte a podgoricai vb-n (augusztus 26.-szeptember 3.) szereplő csapatot. Horkai György és Nagy Ádám a vlv-nek:

OMV Kupa, ifjúsági felkészülési torna, Szombathely

Augusztus 12., péntek

Magyarország–Olaszország 16:13 (4:4, 3:3, 2:4, 7:2)
G.: Vadovics 6, Burián 3, Teleki, Sebestyén 2-2, Nagy Á., Baksa, Sugár

Ausztrália-Horvátország 14:23 (6:5, 2:6, 1:6, 5:6)

Augusztus 13., szombat

Magyarország-Horvátország 17:16 (3:3, 4:3, 3:4, 7:6)
G.:  Fekete 5, Burián 4, Vadovics 3, Nagy Á., Kósa 2-2, Teleki

Olaszország-Ausztrália 8:11 (3:2, 1:3, 2:4, 2:2)

Augusztus 14., vasárnap

Magyarország-Ausztrália 15:9 (5:2, 2:3, 5:2, 3:2)
G.: Burián 4, Kósa 3, Nagy Á., Fekete G., Teleki 2-2, Baksa, Vadovics

Horvátország-Olaszország 10:18 (1:6, 4:4, 1:4, 4:4)
 
A torna végeredménye:

1. Magyarország,
2. Olaszország,
3. Horvátország,
4. Ausztrália

A torna legjobb játékosa: Vadovics Viktor.

A legjobb magyar játékos: Fekete Gergő.

A legjobb kapus: Luka Podrug (Horvátország).
 
Az ifjúsági világbajnokságra utazó magyar válogatott:

Bányai Márk, Leposa Gábor (kapusok),
Baksa Benedek, Burián Gergő, Fekete Gergő, Kardos Alexander, Kósa Balázs, Lukács Ábel, Nagy Ádám,  Sugár Péter, Vadovics Viktor,  Teleki András, Zerinváry Lóránd (mezőnyjátékosok)


A vb-re 13 játékos utazhat, de meccsenként csak 11 szerepelhet.


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Remélem, hogy jól döntöttem a csapatkijelölésnél. Szívesen elvittem volna Schmölcz Normant és Sebestyén Balázst is, akik becsülettel végigdolgozták a nyarat, s nem voltak ők se rosszabbak a többieknél, de csak 13 játékost lehet nevezni és muszáj volt dönteni.

A torna nagyon hasznos volt, az olaszokkal még nem játszottunk idén, pörgős mérkőzés volt, az utolsó negyedben fordítottuk meg. A horvátokkal már edzőtáboroztunk három napig, ők a korosztály egyik legjobb csapata, nagyobb termetűek, mint mi, nagyon jól lőnek, nagy csatánk volt velük, egy gól ide, egy gól oda. A végén döntetlennél egy szép akció végén ejtésgóllal szereztük meg a győzelmet. Egyébként ötméteresek jöttek volna, megegyeztünk ugyanis a torna előtt, hogy minden mérkőzést eldöntünk.

A mai meccsen az ausztálok már kicsit fáradtak voltak, sok volt nekik ez a három meccs három nap alatt. Az elején elmentünk 5:0-ra, ez eléggé meghatározta a továbbiakat.

Sok pozitívumot tapasztaltam, hajtottak, akartak, mentek a fiúk, de még mindig van javítani való, például a blokkokon, túl sok gólt kaptunk, nagyobb segítség kell a védők részéről.

A héten az ausztrálokkal edzünk, kétkapuzunk, aztán a Podgoricába indulás előtt már csak a finomhangolás következik.


NAGY ÁDÁM csapatkapitány a vlv-nek:

- Fontos és hasznos torna volt ez is - már csak azért is, mert Gyuri bá' most hozott döntést arról, hogy kik utaznak a vb-re. E mellett ez a három mérkőzés már az összeszokásban is nagy szerepet játszott, és ugye pont ezzel a két csapattal, az olaszokkal és a horvátokkal még nem játszottunk a nyár során.

- Milyen a csapatunk, hogy látod?

- Jó! Nyilván még vannak összszokásbeli gondok, a blokkokat össze kell rakni védekezésben, illetve elöl Gyuri bá' erősen hiányolta a szabaddobás-gólokat, mi nem lőttünk, az ellenfelektől viszont többet is kaptunk. A környezet, a szurkolás, a szervezés, a szállodai ellátásunk mind nagyon jó volt, jól éreztük magunkat Szombathelyen!


A címlapkép a legutóbbi, krétai tornán készült.