FACEBOOK

Magyarország-Japán 17:7

Magyarország-Japán 17:7
hozzászólás, 2016.08.12.

Rendkívül magabiztos, tízgólos győzelem Japán ellen. Nyilatkozatok, eredmények, vasárnapi program.

Riói olimpia, férfi vízilabda-torna, 4. nap

Magyarország-Japán 17:7 (5:1, 6:2, 2:2, 4:2) (A) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Rió de Janeiro, Maria Lenk Aquatics Centre, v.: Ivanovszki (montenegrói), Razveni (iráni)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi, Vámos 1, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Kis G. 5 Cs.: Zalánki, Manhercz K. 4, Hosnyánszky 1, Decker Á. 1, Hárai. Szövetségi kaptány: Benedek Tibor
Japán: Tanamura, Arai, Shiga, Iida, Simizu, Takei 3, Okawa 1. Cs,: Adacsi, Janase, Kadono 1, Jasuda, Hazui. Szövetségi kapitány: Yoji Omoto
Gól - emberelőnyből: 2/2, ill. 3/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: -, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Legközelebb hétfőre virradó éjszaka, magyar idő szerint 1.50-kor szállunk vízbe, az ellenfél Brazília lesz, már a döntőnek is otthont adó nagy uszodakomplexumban, ahol jelenleg az úszás versenyeit tartják.

BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Elégedett vagyok, mert nyertünk. Azt kell, hogy mondjam, hogy akármilyen jól játszunk - mert nem játszottunk rosszul egyáltalán az első meccsen sem - a végén az számít, hogy mi van az eredményjelző táblán. Hogy ha ez győzelmet mutat, akkor akár játszhatunk rosszul is. Bármilyen jól játszunk, hogyha a végén lesz döntetlen vagy kikapunk, akkor ez nem ér semmit. Úgyhogy ezért örülök a mai meccsnek, mert győztünk.

- A legjobb az, ha győzünk és jól is játszunk. Azt hiszem, hogy ma ezt is mutattuk. Nekem úgy tűnt, hogy nem voltunk most egy kategóriában, vagyis talán a japánok, nem tudom elfáradtak-e, hiszen szorosabb meccseket játszottak korábban.

- Igen, jól felkészültünk ebből a játékból, amin ők nem nagyon változtattak az első három meccshez képest - szerencsére, úgyhogy nem nagyon tudtak meglepni minket semmivel és belőttük a helyzeteinket. Ennyi gólt lőttünk, 17-et, ez magáért beszél.

- Jön a Brazília elleni mérkőzés, azok ellen a brazilok ellen akik vezetik a csoportot, talán kisebb meglepetésre. A házigazda ellen, gondolom egy hasonlóan nehéz, ha nem is ehhez, de a korábbiakhoz hasonlóan nehéz mérkőzésre számíthatunk. Milyen meccs lesz az?

- Átmegyünk már  a nagy uszodába az utolsó fordulóra, aminek azért örülök, mert már a játékosok nem látnak, annyira klóros itt a víz. És hát nekünk mindenképpen egy élet-halál meccs lesz. Vannak csapatok amelyeknek ma van ez az élet-halál mérkőzés, Szerbiának, Montenegrónak. Nekünk meg ez holnapután lesz.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


YOJI OMOTO japán szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

- Nagyon jól kezdtünk, erősek voltunk mind védekezésben, mind támadásban. A magyar kapus ma nagyon jól védett és ez kizökkentett minket a ritmusunkból. Megszerezték a vezetést és ők annyira jók, hogy attól kezdve végig kézben tartották a mérkőzést.

Közel voltunk ahhoz, hogy elérjük a továbbjutást, de re természetesen erre már nincs lehetőségünk. Sikerült bizonyítanunk, hogy a gyors, sok mozgásos játéknak helye van az olimpián. Frissítenünk kell a taktikai repertoárunkat, hogy játékosaink képességeit még jobban ki tudjuk használni.


DECKER ÁDÁM az M4-nek:

- Decker Ádám arcán is mosolyt látok, hál istennek nagyon jó játékkal, magabiztosan, végre egy könnyű mérkőzés. Nem olyan nagy baj, ha abból is akad egynéhány, nem?

- Igen, egy kicsit megkönnyebbültünk, lehet, hogy ezt látod az arcomon. Azt nem mondom, hogy feszültek voltunk vagy idegesek, de tudjuk, hogy mi volt a tétje és azt is tudtuk, hogy saját kezünkben van még a sorsunk és eldönthetjük azt, hogy van-e esélyünk a csoportgyőzelemre. És még életben tartjuk ezt a szándékunkat.

- Talán még simábbra sikerült, mint amire számítottunk, elég jól kiismertétek a japánokat. Milyen meccs volt ez belülről?

- Igen. Szerencsénk volt abból a tekintetből, hogy már láttuk, hogy ők mit játszanak, borzasztó dinamikusak, lefordulnak úgyhogy tegnap Tiborral gyakoroltuk ezeket a formációkat, amiket ma láthattatok. Kis Gábor lubickolt centerben, ugye nála pont feleakkora védőkkel, úgyhogy erre számítottunk és szerencsére jól működött az, amit begyakoroltunk, szerintem ez is egy plusz magabiztosságot ad, hogy igen, lám-lám meg tudjuk csinálni és jól meg tudjuk csinálni azokat, amiket gyakorolunk.

- Most még nem néztél tükörbe. Sajnállak, mert nagyon piros neked is a szemed. Hihetetlenek itt a körülmények. Ilyen szempontból azért nem fogjátok fájó szívvel itthagyni ezt  az uszodát. Milyenek a körülmények?

- Nem akarok panaszkodni, nem jók. Láttátok a közvetítés során, bezöldült a víz, utána beleöntöttek valami vegyszert, marja a szemünket, csúszik a labda, úgyhogy..., hát, ezek a körülmények nem jók, de azt mondom, hogy ha itt kéne döntőt játszani akkor itt játszanánk döntőt. Viszont most nem látszik az a szép mosoly az arcomon, de hadd ragadjam meg az alkalmat nagyon boldog 60. születésnapot kívánjak édesapámnak és hát a születésnapján egy győzelemmel sikerült abszolválnunk a mai napot, úgyhogy ezúton: Boldog Szülinapot Apu!

- Ha van valaki, akinek dagadhat a büszkeségtől a mellkasa, ő az édesapátok, hiszen itt van mind a két fia. Ők is nagy szurkolók. Brazília ellen mennyire kell szurkolniuk?

- Ha így játszunk, mint ma, ha ilyen fegyelmezettek leszünk akkor nem nagyon. A brazilokkal már játszottunk a Margitszigeten felkészülési meccseket, tudjuk hogy mit játszanak. Pontosan tisztában vagyunk, hogy mit kell nekünk nyújtani. Igazából az fog dönteni, hogy mi saját magunkból mennyit tudunk kihozni. Úgyhogy én nem izgulok és nagyon pozitívan nézek előre.

- Köszönöm szépen gratulálok a győzelemhez, jó pihenést kívánok neked.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR az M4-nek:

- Egy elég sima mérkőzés lett, hál' istennek végre egy könnyű mérkőzés, mondtam már Benedek Tibor szövetségi kapitánynak, nem olyan nagy baj, ha ebből is akad itt az olimpián egy.

- Igen. Nem tudom, hogy a többiek hogy nyilatkoznának arról, hogy "sima meccs", mert azért elég idegesítő játékot képviselnek és idegileg azért nehéz volt. Én úgy láttam a játékosainkon, hogy nagyon nehéz tűrni őket, annak viszont nagyon örülök, hogy amit megbeszéltünk, azt nagyobb százalékban sikerült megvalósítanunk és ennek köszönhető, hogy ilyen fegyelmezett játékkal azért tíz gólt tudtunk közé tenni. Örültem volna, hogya kevesebb gólt kapunk, de abszolút elégedett vagyok. Az egész olimpián nagyon jó játékot képviselünk, úgyhogy  megyünk tovább, fejlődünk meccsről meccsre.

- Fontos ez, hogy hogy nyertetek, milyen játékkal? Hiszen azt gondolom, hogy többen is még inkább magabiztossá tudták tenni magukat ez után a mérkőzés után?

- Persze, fontos, fontos, bár megjegyezném, hogy az első meccstől fegyelmezett játékot játszunk, a védekezésünk nagyon jó, úgyhogy nyilván még mindenki tud fejlődni és kell is, a brazil meccsre meg egyszerűen elvárt az, hogy mindenki a száz százalékot kitudja hozni magából.

- Jól vagy? Minden rendben van veled a kisebb sérülésed után?

- Jól vagyok, a lábam abszolút rendben van, úgyhogy nem panaszkodom.

- Brazília ellen - Benedek Tibor is azt mondta, hogy - nagyon nehéz dolgunk lesz, azt hiszem, hogy ez a meglepetéscsapat eddig az oOlimpián, persze tudtuk, hogy jók. Milyen mérkőzésre számíthatunk ellenük?

- Nagyon feszült és nagyon-nagyon kiélezett meccsre számítunk. Hazai pályán játszanak, nem tudom hány ezer ember fér abba az uszodába, de valószínűleg telt ház lesz, úgyhogy az is viszi előre őket és adja az erőt nekik. Amúgy meg egy jó kis csapat, jól össze van rakva külföldiekkel, de jobbak vagyunk és meg kell verni őket.

- Köszönöm szépen. Gratulálok a győzelemhez. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Gratulálok, Kicsi! Hogy értékeled?

-  Köszönjük. Nagyon fontos meccs volt ez számunka. Az már kiderült, hogy nincs papírforma, ezért nagyon komolyan vettük a mérkőzést. Ez meg is látszott, és nagyon örülünk, mert már kellett nekünk ez a győzelem.

-
Meglepődtél, hogy bement az a bizonyos csavar?

- Picit :-). Csavarás után vettem észre, hogy milyen messze voltam. :-)

- Pufi csak pihent vagy valamilyen gondja van?

- Csak pihent picit.

- A brazilok ellen ezzel meglesz a kellő önbizalom?

- Igen.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


VARGA DÁNIEL a FINA sajtószolgálatának:

- Ez volt az első győzelmünk a tornán és nem voltam elégedett az eddigi teljesítményünkkel. Most öt pontunk van, hetet akarunk, aztán meglátjuk, hova jutunk ezzel.

Csalódottak voltunk az első három meccsünk miatt, mert mindig a kezünkben volt a győzelem de az utolsó másodpercekben gólt ajándékoztunk az ellenfélnek.

Győzelemmel akarunk zárni, biztosítva helyünket az első négyben, utána koncentrálhatunk a negyedöntőre.

Brazília ellen nehéz meccsre számítok, hiszen ők eddig eléggé megleptek mindenkit.



A Decker testvérek ezzel a riói fotóval és a japánok ellen aratott tízgólos győzelemmel köszöntik ma 60 éves édesapjukat, Decker Józsefet.

Csatlakozunk!


A VLV OLIMPIAI ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

A nap további eredményei:


Horvátország-Olaszország 10:7 (1:1, 4:3, 3:2, 2:1) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: S. Sukno 5, Burics, Jokovics, Bukics, Buslje, Setka, ill. Gallo 2, Figlioli, Fondelli, Nora, Bodegas, N. Presciutti

USA-Montenegró 5:8 (1:2, 0:0, 2:2, 4:2) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Samuels 2, Cupido, Bonanni, Mann, ill. Darko Brguljan 2, Drasko Brguljan, Paskovics, Petrovics, M. Janovics, Misics, Klikovac

Görögország-Brazília 9:4 (3:1, 1:1, 3:2, 2:0) (A) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Derviszis, Funtulisz, Gunasz 2-2, Geniduniasz, K. Afrudakisz, Delakasz, ill. da Costae Silva 2, Perrone, Vrlics

Spanyolország-Franciaország 10:4 (3:1, 3:0, 1:1, 3:2) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf) az egyik játékvezető Molnár Péter volt
G.: Echenique 3, Molina, Mallarach 2-2, Rocabarcelo, Minguell, Espanol, ill. Crousillat 2, Marzuki, Camarasa

Szerbia-Ausztrália 10:8 (2:2, 2:3, 2:1, 4:2) (A) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Nikics, Alekszics, Prlainovics 2-2, Milos Csuk, D. Pijetlovics, Jaksics, F. Filipovics, ill. Cotterill 2, Campbell, Roach, Younger, Swift, Kayes, Howden

Az A csoport állása:

1. Görögország 6,
2. Brazília 6,
3. Magyarország 5,
4. Szerbia 4.
5. Ausztrália 3,
6. Japán 0 pont


A B csoport állása

1. Horvátország 6,
2. Olaszország 6,
3. Spanyolország 6,
4. Montenegró 4,
5. USA 2,
6. Franciaország 0 pont.

A csoportkör utolsó fordulójának programja:

Augusztus 14., vasárnap

12.50 (17.50) Montenegró-Spanyolország (B)
14.10 (19.10) Ausztrália-Görögország (A)
15.30 (20.30) USA-Olaszország (B)
16.50 (21.50) Franciaország-Horvátország (B)
19.30 (0.30) Szerbia-Japán  (A)
20.50 (01.50) Brazília-Magyarország (A)


Ezen a meccsen az ötgólos Kis Gábor volt az "illetékes elvtárs". Íme, ehhez a szerephez alkalmazkodó arckifejezése. Éppen azt konstatálja, hogy 8 méterről elengedett csavarja bekacsázik a vizen a japán kapuba