FACEBOOK

Hárai Balázs: ,,Nincs még itt a karácsony!,,

Hárai Balázs: ,,Nincs még itt a karácsony!,,
hozzászólás, 2016.08.10.

A magyar válogatott centere, Hárai Balázs "markáns jelenség" a vízben és a parton is. A görögök elleni meccs után őt kérdeztük az eddigiekről.

HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Van-e baj, Pufi? Három meccs után győzelem nélkül állunk. Szerinted veszélybe kerülhet a továbbjutás, a négy közé kerülés a csoportban?

- Baj nincsen, igazából nem történt semmi. Rossz érzés nem nyerni, de nem kaptunk még ki az olimpián és három nagyon erős ellenféllel játszottunk eddig. Megverjük a japánokat és a brazilokat, utana meglátjuk, kit kapunk, igazából teljesen mindegy.

- Van-e baj abból a szempontból, hogy a csoport után (a nagyon remélt továbbjutás esetén) még nehezebb ellenfél és még nagyobb tét lesz, s egyelőre nem látszik, hogy arra a meccse mennyire magabiztosan tudtok majd kiállni...?

- Lehet látni, hogy ez egy olimpia, itt már nincs erősebb és gyengébb csapat, egyetlen mérkőzésen mindenki tud jól játszani és nyerni, szóval nincs nehezebb ellenfél vagy könnyebb, mindenki ellen nehéz. A magabiztossággal szerintem nincs és nem is lesz baj, egyszerűen arról van szó, hogy a végén jobban koncentrálunk majd, ennyi lesz a megoldás!




- Az eddigi meccseink végén történtek indokolják a kérdést: beszélhetünk arról, hogy mostanában döntően befolyásolja az eredményeink alakulását a szerencse vagy a balszerencse?

- Nem gondolom hogy balszerencsések lennénk. Szerintem nem sokan gondolták volna, hogy a szerbek ellen pár másodperccel a vége előtt még vezetünk. A görögök nagyon jó formában vannak az olimpián, ami pedig az ausztrálokat illeti, nem emlékszem hogy tétmeccsen valaha is simán nyertünk volna ellenük, sőt, Londonban a végén hátrányból fordítva győztünk egyetlen góllal. Nem beszélhetünk szerencséről vagy balszerencséről.

- Okoz-e bennetek feszültséget a három döntetlen?


- Közvetlenül a mérkőzések lefújása után igen, mert mind a három esetben vezettünk a vége előtt és úgy lett iksz, de ezen mindenkinek minél előbb túl kell tennie magát. Erre van egy teljes nap, s úgy gondolom, hogy amikor egy meccs másnapján felkelünk, már mindenki csak a következőre készül és gondol!

- Miben kell javulnotok?

-
Abban, hogy a végén mi nyerjünk és ne legyen döntetlen.

- Egyszerű ez... Az ausztrálok elleni meccs végén eléggé pezsgett a víz körülötted, úgy láttam, hogy te voltál az események középpontjában. Megtudhatjuk, mi történt ott?

- Csak annyi, hogy a csapatok próbálnak nagyon keményen játszani, s szinte mindegyik védő úgy gondolja, hogy aki "papíron" gyengébb nála, azt meg kell törnie fizikailag. Ez nálam nem megy - ennyi történt.




- A görögök ellen a hátadon vitted a csapatot. Hogy bírod fizikailag, nincs-e gondod egészségileg?

- Az egészségemmel nincs gond, apróbb fájdalmak mindig vannak a meccsek utan, nem csak nekem, mindenkinek, de az olimpián, ha mérkőzés jön, úgysem fáj senkinek semmije!

- A mindenképpen gyengébb, de azért "sötét ló" japánok, majd a házigazdák következnek. Milyen két meccsre számíthatunk?

- Két nehéz mérkőzés lesz ez. Nagyon kell koncentrálni mind a két csapat ellen és ha emellett ugyanígy játszunk, ahogy eddig, akkor nem lesz gond.

- Ért-e valamilyen meglepetés Rióban? Milyen az olimpia? Tudsz-e másra is figyelni vagy csak magatokra?


- Nem is akarok másra figyelni, csinálom, csináljuk a dolgunkat, megyünk előre, ha majd vége lesz a tornának, körbenézünk kicsit, hogy mi minden van az olimpiai faluban.

Meglepetés nem ért, nincs még itt a karácsony  :-), de örülök, hogy pár nap elteltével már sok éremmel és helyezéssel büszkélkedhet a magyar csapat.

- Köszönöm, Pufi, sok sikert a továbbiakra!


A VLV OLIMPIAI ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

A csoportok állása két fordulóval a csoportkör befejezése előtt:

A csoport


1. Brazília 6,
2. Görögország 4,
3. Ausztrália 3 (24:23),
4. Magyarország 3 (30:30),
5. Szerbia 2
6. Japán 0 pont


B csoport

1. Olaszország 6,
2. Spanyolország 4 (27:22),
3. Horvátország 4 (19:21),
4. Montenegró 2 (19:18),
5. USA 2 (20:20),
6. Franciaország 0 pont.

A hátralévő program:

4. játéknap, augusztus 12., péntek

09.00 (magyar idő szerint 14.00) Magyarország-Japán (A)
10.20 (15.20) Horvátország-Olaszország (B)
11.40 (16.40) USA-Montenegró (B)

19.30 (0.30) Görögország-Brazília (A)
20.50 (01.50) Spanyolország-Franciaország (B)
22.10 (03.10) Szerbia-Ausztrália (A)

5. játéknap, augusztus 14., vasárnap

12.50 (17.50) Montenegró-Spanyolország (B)
14.10 (19.10) Ausztrália-Görögország (A)
15.30 (20.30) USA-Olaszország (B)
16.50 (21.50) Franciaország-Horvátország (B)
19.30 (0.30) Szerbia-Japán  (A)
20.50 (01.50) Brazília-Magyarország (A)

Címkék:
Hárai Balázs Rió