FACEBOOK

Görögország-Magyarország 8:8

Görögország-Magyarország 8:8
hozzászólás, 2016.08.10.

Harmadszor is döntetlent játszottunk és egyre nehezebb helyzetbe kerülünk. Megint volt balszerencse is meg persze sok hiba, több botlás nem fér bele a csoportkörben. Esti bombameglepetés: Brazília legyőzte Szerbiát!

Riói olimpia, férfi vízilabda-torna, 3. nap

Görögország-Magyarország 8:8 (1:2, 1:1, 4:2, 2:3) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Rió de Janeiro, Maria Lenk Aquatics Centre, v.: Peris (horvát), Koganov (azeri)
Görögország: Flegkasz, Milonakisz, Funtulisz, K. Afrudakisz, Delakasz, Murikisz 1, Vlahopulosz 3. Cs.: Derviszisz, Geniduniasz 2, Pontikeasz, Kolomvosz, Gunasz 2. Szövetségi kapitány: Teodorosz Vlahosz
Magyarország: Nagy V., Erdélyi 1, Vámos 1, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes, Kis G. Cs.: Zalánki 1, Manhercz K., Hosnyánszky 1, Decker Á., Hárai 3. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 3/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Derviszisz, Delakasz, ill. Varga Dániel

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR a FINA sajtószolgálatának:

- Természetesen csalódottak vagyunk, látom a keserűséget és a dühöt a játékosaim szemében, de nem ez a módja annak, ahogy kezelniük kell a helyzetet. Ez itt az olimpia, ahol hinniük kell magukban még akkor is, ha három döntetlent játszottak. Csak azok a csapatok érvényesülnek, amelyeknél az akarat és a hit nem gyengül. Fel kell készülnünk arra, hogy még nehezebb lesz, még erősebbeknek kell lennünk lelkileg és ez meg fogja hozni az eredményt.

TEODOROSZ VLAHOSZ görög szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

- Van egy 8:7-es győzelmünk és két döntetlenünk - ha itt, ezen a medenceparton nem halok meg az izgalmaktól, akkor örökké fogok élni... Ma nagyszerűen játszottunk, a mérkőzést a játékidő nagy részében ellenőrzésünk alatt tartottuk. Azért nagyon jó, hogy kiegyenlítettünk azzal az utolsó másodperces góllal, mert rendkívül kiábrándító lett volna úgy veszíteni, hogy jól játszottunk.

BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- A kapitány úrtól is megkérdezem, hogy ebben a szerencsefaktorban mennyire hisz, amely eddig nem állt mellettünk, ha ezen múlt ma is egy icike-picikét az, hogy meglegyen a győzelem a végén?

- Én hiszek nagyon benne és abban is hiszek, hogy ha már háromszor ellenünk volt, akkor utána ez át fog fordulni a javunkra. Remélhetőleg lesz olyan, amikor ez átfordulhat. Egyre élesebb a helyzet, egyre jobban kellenek nekünk a pontok, de biztos vagyok benne, hogy ha Japánt le tudjuk győzni, akkor úgí foghatjuk majd fel azt a meccset, hogy átfordítottuk és végre megvan az első győzelmünk. Nem úgy, hogy Japánt persze, hogy megverjük, hanem igenis nekünk most Japánt meg kell verni, mert senki nem verte meg biztosan Japánt. Mindenki szenvedett velük, nekünk is nehéz lesz, de meg lehet ott az első két pontunk és át fog ez fordulni. Én nagyon hiszek benne, hogy jók vagyunk és azért sokszor bizonyítjuk ezt a mérkőzés folyamán is, akár a megfordításnál, akár a játékban. Ennél jobban kell játszani egy negyeddöntőn, hogyha akarunk valamit, de most ez a mi utunk ez a nehéz út és ezen kell végigvergődnünk és azt hiszem, hogy erről szól valahol az olimpia, ezekről a küzdelmekről. Én elég erősnek gondolom saját magamat is és a csapatot is ahhoz, hogy át fogunk ezen lendülni.

- Mi az, amivel ez a szerencsétlenség mellénk áll és szerencse lesz. Talán mondjuk - ezt nem is Japán ellen gondolnám, hogy feltétlenül a legfontosabb kérdés, - hogy elhiggyék a fiúk?

- Teljesen más lelkiállapot egy csoportmeccs meg egy negyeddöntő. Nekünk most azért ez a görög meccs olyan volt egy kicsit, mint egy negyeddöntő, hiszen nagyon akartuk a győzelmet és nagyon jó csapatokkal fogunk még játszani, de hogy ezt hogy fogjuk megoldani, ez abszolút a csapat belső munkája lesz. Akár a parton is, akár majd a vízben, a következő mérkőzésen.

- De akkor Japán ellen most már kell a győzelem, a pontok miatt, továbbjutás szempontjából is.

- Egyre nehezebb a helyzetünk és a továbbjutás szempontjából létkérdés, igen.

- Jó mérkőzést kívánok és jó pihenést. Köszönöm szépen az értékelést Benedek Tibornak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BENEDEK TIBOR az MTI-nek:

 "Ez a sorsunk, úgy látszik, hogy ennyire nehéz és rögös úton kell előre jutnunk". "Igazából bármilyen játékról, jóról vagy rosszról beszélünk, egyetlen dolognak van jelentősége, hogy ki nyer a végén egy góllal. Ez a meccs döntetlen lett most, ez nekünk rossz, úgyhogy nincs ezen mit túlmagyarázni".

A szakember szerint hasonlóan kiélezett meccsek várnak még az együttesre, így a játékosainak ezt kell átfordítaniuk a fejükben, hogy ezek a pillanatok az övék legyen.

"Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor később tudunk meccseket nyerni" - mondta Benedek, aki szerint nem szabad csüggedni, hiszen erről szól az olimpia. "Ha valamint lehet mondani az olimpiáról, akkor az az, hogy a nagy poklok és nagy csúcsok között jár az ember állandóan".

Benedek Tibor kitért a hetedik görög találatra is, amely rendkívül szerencsés körülmények között született: "Azt gondoltam, ennél rosszabb már úgysem lehet, megkaptuk azt a pofont, amit az eddigi meccseken is, de a végén jött még egy."


KIS GÁBOR az M4-nek:

- 8:8-as döntetlent játszott végül a magyar férfi vízilabda-válogatott Görögország ellen, itt áll mellettem Kis Gábor, a magyar csapat centere. Tudtuk, hogy nagyon nehéz, rendre szoros mérkőzéseket játszottunk a görögökkel, de föl tudtunk állni, fordítani tudtunk, megint ez a vége… A fene egye meg, mondhatja az ember... Nem tudom, ti hogy éltétek meg?

- Hát..., hasonlóan. Úgy van, ahogy mondod, minden mérkőzésünk nagyon kemény, egyben nagyon jó mérkőzés, ez megint egy olyan volt, ahol bement a végén, az utolsót az ellenfél lőtte, ahogy a múltkori meccsen. Hát most nem tudok hirtelen okosat mondani. Nagyon zavar, nagyon kellett volna már ez a győzelem, ez már papírforma, meg "pontügyileg" is szükséges lett volna, de semmi sincs veszve. Igazából veretlenek vagyunk, ha a jó oldalát akarom nézni, de mindig egy picike hiányzik. Én azt mondom, hogy tényleg nagyon jól játszottunk ma, a görög csapat is nagyon-nagyon jó, de akkor is zavar, hogy döntetlen lett.

- Bizonyított tény már a magyar Vvlogatottnál, hogy a jobb csapatokkal jobban tudunk játszani, fordítani is tudtunk, mi kellhet még? Mi az a pici? Talán épp az, hogy tudjunk végre nyerni, és akkor átszakadnak a dolgok?

- Biztos vagyok benne, hogy egyszer át fog fordulni, és onnantól elkezdünk menetelni, hogyha ez így lesz, akkor mindenképp azt fogom tudni, - ha visszanézek - erre mondani, hogy itt tartottunk, és nem adtuk fel, még ha ilyen pechesen végződtek is a mérkőzéseink. Talán egy kis szerencse, mert azért az is kell, hogy minden összejöjjön. Ez egy blokkról bepattant lövés volt, az ausztrálok ellen meg volt egy negyedlabdányi hely, meg még víz alá is ment, és úgy kaptuk be azt a gólt. Remélem, hogy előbb-utaóbb most már át fog ez fordulni.

- Én is remélem, mondjuk Japán ellen, és nem csak  szerencse. Köszönöm szépen Kis Gábornak!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÁNIEL az M4-nek:

- Kis Gáborral a szerencsefaktorról beszélgettünk. Nem tudom, hogy te mennyire hiszel ebben, hogy szerencsén vagy szerencsétlenségen múlik az, hogy most nem tudtuk azt az egygólos előnyt tartani a végén?

- Szerintem nincs itt az idő, hogy szerencséről beszéljünk. Tovább kell mennünk, tovább kell dolgoznunk, foglalkozni a következő ellenféllel és előbb-utóbb remélhetőleg majd a szerencse is mellénk áll. Azért tennünk kell, még többet úgy tűnik.

- Félre kell tenni ezeket a pici dolgokat, amelyek eddig nem felénk billentették a mérleg nyelvét és megvoltak?

- Én szakmai úton közelíteném meg a következő mérkőzést, hiszen úgy tudunk elsősorban felkészülni, illetve a jó lelki felkészülés egyik feltétele, hogy ezt lassan elengedjük, ne csak a szerencsében, szerencsétlenségben keresgéljük az okokat, hiszen egy x-es meccsen, ha eggyel többet blokkolunk, ha eggyel több gólt lövünk, ha eggyel több labdát szerzünk vagy bármivel egyel több van a mi javunkra, akkor mi nyertünk volna és akkor nem kellene szerencséről beszélnünk.

- Azért lássuk be, a görögök ellen benne van egy döntetlen? Azért a két csapat rendre szoros mérkőzéseket játszott egymással az elmúlt időszakban, nem?

- Hogyne. A görög egy nagyon jó csapat, az olimpia egyik esélyese, és hát ez egy olimpia, látszik a másik csoportban is, hogy mennyi szoros mérkőzés van. Nagyon szerettünk volna nyerni mind a három meccsen itt Rióban. A csalódottságunkat elsősorban az okozza, hogy nagyon szerettünk volna nyerni, vezettünk és egy ilyen góllal kaptunk - nem kaptunk ki, de  vesztettük el a győzelmi esélyünket. Nem nagy baj van, hanem csalódottak vagyunk, mert a vágyainkhoz képest mások lettek az eredmények.

- Japán ellen felszabadulhatunk egy picit, bízzunk benne. Milyen mérkőzésre számíthatunk?  A görögöket egyébként megszorongatták  még az első fordulóban.

- Sőt, úgy láttam a mérkőzés előtt, hogy az ausztrálok is csak 8:6-ra verték meg őket. Alapvetően abnormális mérkőzésre számítok, mert a japán vízilabda valami rendkívül furcsa, de ezzel nekünk nem kell foglalkozni, a saját játékunkat kell játszani és végre megszerezni az első győzelmet.

- Ehhez kívánok jó munkát Dani. Köszönöm szépen az értékelést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BESZÉLGETÉS HÁRAI BALÁZZSAL




Fotó: Illyés Tibor/MTI


A VLV OLIMPIAI ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

A szerdai versenynap további eredményei:

Ausztrália-Japán 8:6 (1:2, 2:1, 3:2, 2:1) (A csoport) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.:Kayes 4, Younger 3, Swift, ill. Takei, Okawa 2-2, Siga, Janase

Franciaország-USA 3:6 (1:1, 0:4, 0:0, 2:1) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Crousillat, Peisson, Camarasa, ill. Samuels 3, Cupido, Smith, Mann

Montenegró-Olaszország 5:6 (1:2, 1:1, 0:1, 3:2) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf) - az egyik játékvezető Molnár Péter volt
G.: Darko Brguljan 2, Drasko Brguljan, Ivovics, Misics, ill. di Fulvio 3, Figlioli, Gallo, C. Presciutti

Brazília-Szerbia 6:5 (0:2, 3:1, 2:0, 1:2) (A) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Vrlics 2, Oneto Gomes, Delgado, Perrone, Guimaraes, ill. Mandics, Rangyelovics, F. Filipovics, S. Mitrovics, Nikics

Spanyolország-Horvátország 9:4 (2:0, 2:1, 1:2, 4:1) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Echenique 4, Molina, Minguell, Szirányi, Fernandez, Espanol, ill. Jokovics, Buslje, S. Sukno, X. Garcia


Az A csoport állása:

1. Brazília 6,
2. Görögország 4,
3. Ausztrália 3 (24:23),
4. Magyarország 3 (30:30),
5. Szerbia 2
6. Japán 0 pont


A B csoport állása

1. Olaszország 6,
2. Spanyolország 4 (27:22),
3. Horvátország 4 (19:21),
4. Montenegró 2 (19:18),
5. USA 2 (20:20),
6. Franciaország 0 pont.