FACEBOOK

Rió - vlv-játék 4.

Rió - vlv-játék 4.
hozzászólás, 2016.08.10.

Az olimpiai vízilabda-tornát végigkísérő játékunk negyedik fordulója.

A barcelonai és a kazanyi vb, valamint a tavalyi budapesti Eb alatt már megismert játék 13+1 fordulóból áll. Minden nap felteszünk egy kérdést és megadunk három választ, amelyek közül az egyik helyes. Ennek jelölését (1, 2 vagy x) kell eljuttatni a jatek_kukac_vlv_pont_hu emailcímre, a kérdés publikálásának napján, éjfélig(!).

A kérdések a riói olimpián szereplő csapat játékosaival és szövetségi kapitányával kapcsolatosak.


A negyedik kérdés:

Nagy Viktor testvére milyen sportágban sikeres sportoló?

1. golf

2. vitorlázás

X. autóversenyzés


A harmadik kérdésre a helyes válasz: 1, mert Hárai Balázs édesanyja 49 éves volt 2012. augusztus 3-án.

A kérdés és a válasz némi magyarázatra szorul. Emlékezetes, hogy Hárai Balázs a barcelonai világbajnokság 2013. augusztus 3-i ünnepélyes eredményhirdetésre egy fehér pólóban jelent meg, amelyre az 50-es számot írta fel. A vb-győzelem napján volt ugyanis 50 éves az édesanyja, akit így köszöntött fel. Mi azonban egy évvel korábbi dátummal tettük fel a kérdést, a helyes válasz ezért az 1.


A válaszokat tehát ma (szerdán) éjfélig várjuk a jatek_kukac_vlv_pont_hu emailcímre. Figyelem! Csak ezen a módon lehet játszani, sőt, ha valaki a facebook-oldalunkra beírja az általa helyesnek vélt választ, automatikusan kizárjuk a versenyből!


További tudnivalók:

Az eddigi tapasztalatok alapján jelentősen nehezítettük a játékosok dolgát, a kérdések nagy részére nem lelhető fel a válasz semmilyen nyilvános fórumon. Igen, vállaltan közelítünk a tippverseny felé, azt viszont ígérjük, hogy mind a kérdések, mind pedig a válaszok érdekesek lesznek.

A tavalyi játékhoz hasonlóan nem egy, hanem három díjat tűzünk ki, így azok, akik egy-egy rossz választ adnak, nem veszítik el esélyüket.

Három ereklyét kínálunk, az egyik egy csapatzászló, ilyet ad át a csapatkapitány minden mérkőzés előtt, a bemutatást követően az ellenfél csk-jának, csak ezt aláírták a riói magyar csapat tagjai, Benedek Tiborral együtt..

Egy mostanában megismert feliratú ("We are Hunbelievable") pólót szintén aláírattunk a fiúkkal, a harmadik ereklye pedig a három évvel ezelőtti barcelonai aranyérem történetét feldolgozó könyv - Benedek Tibor szövetségi kapitány kézjegyével.

A csapatzászlót az kapja, aki a legtöbb helyest választ adja a 13+1 kérdésre. (Ha többen vannak, természetesen sorsolunk.)

Ha valaki csak egy helyes választ küld az egész verseny során, ezzel már "megváltotta jegyét" az egyik ereklye sorsolására, de érdemes folytatnia, mert a harmadik tárgyat azok között sorsoljuk ki, akik a fődíjért (a zászlóért) már nincsenek versenyben, s nevük annyiszor szerepel majd a "sorsolási gömbben", ahányszor jó választ küldtek a megadott határidőig! Az esély így a jó válaszok arányában többszöröződik.


A VLV OLIMPIAI ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

Címkék:
vlv-játék Rió