FACEBOOK

Magyarország-Ausztrália 9:9

Magyarország-Ausztrália 9:9
hozzászólás, 2016.08.08.

Fájó döntetlen Ausztrália ellen a riói olimpia csoportkörének második fordulójában. Tudósítás, nyilatkozatok:

Riói olimpia, férfi vízilabda-torna, 2. nap

Magyarország-Ausztrália 9:9 (4:3, 2:2, 1:3, 2:1) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Rió de Janeiro, Maria Lenk Aquatics Centre, v.: Margeta (szlovén), Gomez (olasz)
Magyarország: Decker Attila, Erdélyi 1, Vámos 2, Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Hárai 2. Cs.: Zalánki, Manhercz K. 1, Hosnyánszky, Decker Á., Kis G. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Ausztrália:   Stanton-French, Campbell 4, Ford 1, Roach 1, Younger, Kayes 1, Howden. Cs.: Cotterill 1, Martin, Gilchrist, Swift 1, Emery. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 6/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Decker Ádám, ill. Martin

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE





A magyar csapat legközelebb szerdán, magyar idő szerint 15.20-kor száll vízbe, az ellenfél Görögország lesz.

BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Egy harcos, kemény mérkőzés volt, nagyon jól alkalmazták a szoros emberfogást az ausztrálok és nehezen tudtunk időben felérni, ezért rövidebbek voltak a támadásaink. Az emberelőnyöket mindkét csapat hatvan százalékosan használta ki, ami nekünk jó előny de rossz hátrány. Több jó egyéni teljesítmény kell még, hogy téthelyzetben egy-egy gólt tudjunk lőni.

Ennek ellenére azt mondom, hogy most ez egy sokkal jobb ausztrál csapat volt, mint a tegnapelőtti és nekünk mindig nehéz dolgunk volt az ausztrálokkal az elmúlt három évben, ez sokszor bebizonyosodott.

Most ebben a pillanatban nem örülök, de ez egy jó tanulság. Még nagyon hosszú a csoportkör, még nagyon sok minden fog történni.

- Tehát ijedségre nincs okunk?

- Nincs. Tegnapelőtt még örültünk a döntetlennek, ma már nem nagyon örülünk neki, úgyhogy ez egy jó kis pofon volt. Vannak még nagyon fontos mérkőzéseink a csoportban, semmi nem dőlt el. Mind a két csoport nagyon erős és nagyon sok fontos mérkőzés lesz még, már rögtön a következő Görögország ellen, két nap múlva.

- Decker Attila védett a mai mérkőzésen. Nagy Viktort pihentette egy kicsit vagy ki akarta próbálni a második számú kapust?

- Mind a kettő. Szükség van egy bevethető, jó második kapusra és hogy Nagy Viktor friss maradjon a végére.

- A Görögország elleni meccs egyébként is fontos lett volna de azt gondolom, hogy ez még inkább "súlyosbodik" a számunkra. Ismerjük őket, az Európa-bajnokságon is találkozunk velük. Sokkal könnyebb mérkőzésre ne számítsunk?

- Ez az olimpia, itt nincs könnyű mérkőzés. Itt minden mérkőzés az utolsó pillanatig vérre megy.

- Ezt ennyire ki lehet most már jelenteni, az úgynevezett kisebb csapatok ellen is? Most véletlenül sem Görögországra gondolok.

- Ki tudom jelenteni, mert láttuk, hogy a brazil válogatott megverte Ausztráliát, a szerb válogatott ma döntetlent játszott Görögországgal. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny és minden pillanatban észnél kell lenni, mert egy-egy gól dönt a végén.

- Akkor ehhez kívánok további sok siker, jó munkát!

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


VARGA DÉNES az M4-nek:

- Tudtuk, hogy nehéz lesz Ausztrália ellen, tudtuk, hogy jó csapat, de mi jobbak vagyunk, csak a végén kicsúszott a vezetés. Miért vajon?

- Teljesen fölösleges a levegőbe beszélni, hogy ki a jobb csapat. Az a jobb csapat aki az adott pillanatban jobbnak mutatkozik. Sajnos ez nem tudott eldőlni, pedig amikor visszavettük a vezetést, nagyon bíztam benne, hogy ezt most már megtartjuk. Ilyen szempontból sajnálom, de ha a jó oldalát nézem, akkor azért mégiscsak meg tudtuk fordítani, ami arról árulkodik, hogy tudunk higgadtak maradni, tudunk a végén is koncentrálni.

- Ennyire kiegyenlített ez a csoport? A szerbek is két döntetlennel kezdtek és hát a későbbiekben ez mennyire lesz fontos, hogy milyen helyen tudunk továbbjutni?

- Nem tudom. Nem nagyon számolgatok, én sosem foglalkoztam evvel. Az egyértelmű, hogy ezt a meccset most pár óráig emészgetjük és utána avval foglalkozunk, hogy a görögöket megverjük.

- Köszönöm szépen sok sikert kívánok ehhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Nem úgy fogtunk szoros emberfogást, mint az előző meccsen, ezért gyorsabban tudták a támadásaikat megszervezni az ausztrálok. A hátrányos védekezésünk sem sikerült valami fényesen!

A csapat nagyon egyben van, erős, messze még a vége, nagyon bizakodó vagyok!

A görögök ellen magabiztos győzelmet várok.


VÁMOS MÁRTON az M4-nek:

- Kilenc-kilences döntetlen lett a vége Ausztráliával szemben. Sokszor mondtuk már, tudjuk, hogy jó csapat az ausztrál, és aki azt gondolja, hogy könnyen lehet őket verni, az téved, de ők jók, mi meg nagyon jók vagyunk. Most viszont a "nagyon" valamiért nem jött ki. Miért vajon?

- Hát..., a vége felé nem jött ki. Úgy gondolom, azért, hogy uraltuk a mérkőzést, ezt is, ugyanúgy, mint a szerbet. Vezettünk egy perccel a vége előtt egy góllal, aztán kaptunk egy butácska gólt, amiben, úgy érzem, hogy én is benne voltam. Megmondom őszintén, hogy nagyon jó csapat ez az ausztrál, mind a szerb, mind a görög meg fog szenvedni velük, még az is lehet, hogy ők is pontokat fognak hullajtani. Úgyhogy most van két pontunk egyelőre a csoportban, innentől kezdve viszont minden meccset meg kell nyernünk.

- Készültetek és számíthattunk arra, hogy ennyire kiegyenlített lesz a mezőny? Gondolok arra, hogy a szerbek is két döntetlennel kezdtek.

- Hát igen, ebből látszik, hogy mind a másik csoport, mind ez a csoport a világ vízilabda-elitje. Ugye, a brazilok megverték ezt az ausztrál válogatottat egy góllal az első mérkőzésen, úgyhogy most már se a japánt, se a brazilt nem lehet lebecsülni. Még egyszer azt tudom mondani, hogy mindent meg kell nyerni, minden meccset.

- További sok sikert kívánok, köszönöm szépen az értékelést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Itt még biztosak voltunk a győzelemben.


ELVISZ FATOVICS ausztrál szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

- Nem könnyű visszajönni és így játszani egy ilyen első negyed után, de a fiúk válasza lenyűgöző volt. Különösen, ha azt nézzük, hogy az ellenfél a világ egyik legjobb csapata volt. Jól játszottunk és bár mindkét csapat győzhetett volna, elégedett vagyok a teljesítményünkkel.

Az emberelőnyös játékunk nagyon jó volt és előre tudtuk, hogy ez kulcskérdés lesz. Most a japánok játékára készülünk, tudjuk, hogy az rendkívül veszélyes lehet. A torna eddigi eredményei megmutatták, hogy minden csapat képes győzelemre, erre kell számítanunk és így koncentrálni a japánok elleni mérkőzésre. Néhány játékosom nagyon elfáradt, de hála Istennek, van két napunk a regenerálódásra.

Ez a meccs nagy fizikai csata volt, egyetlen dolgot akartam elkerülni, azt, hogy felvegyük a gyors ritmusukat, amit brilliáns módon alkalmaznak. Megakadályoztuk a lefordulásaikat, amiben nagyon erősek és jobban védekeztünk, különösen a második félidőben. Felkínáltuk nekik a távoli lövések lehetőségét, ez volt az, amit el akartunk érni.


A torna további hétfői eredményei:

A csoport

Szerbia-Görögország 9:9 (1:2, 0:2, 4:3, 4:2) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: F. Flipovics 2, Gocics, Milos Csuk, Nikics, Alekszics, Jaksics, Prlainovics, S. Mitrovics, ill. Funtulisz 4, Vlahopulosz 2, Geniduniasz, Pontikeasz, Kolomvosz

Japán-Brazília 8:16 (2:5, 1:3, 4:4, 1:4) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Shiga, Takei, Okawa 2-2, Adacsi, Arai, ill. Vrlics 5, Perrone 4, Oneto Gomes, Baches, Delgado 2-2, Salemi, de Costae Silva, Guimaraes

Az A csoport állása:

1. Brazília 4,
2. Görögország 3,
3-4. Magyarország 2 (22:22), Szerbia 2 (22:22)
5. Ausztrália 1,
6. Japán 0 pont


B csoport

Olaszország-Franciaország 11:8 (4:3, 4:1, 1:2, 2:2) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Aicardi 4, Figlioli, C. Presciutti 2-2, di Fulvio, Velotto, Bodegas, ill. Kovacsevics, Blary, Simon 2-2, Crousillat, Tomasevics

USA-Spanyolország 9:10 (2:4, 3:1, 2:3, 2:2) az egyik játékvezető Molnár Péter volt - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Bonanni 4, Bowen 3, Cupido, Azevedo, ill. Echenique 3, Munarriz, Molina, Espanol 2-2, Mallarach

Horvátország-Montenegró 8:7 (2:2, 2:1, 1:2, 3:2) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Loncsar, Bukics, S. Sukno 2-2, Burics, Jokovics, ill. Darko Brguljan, M. Janovics 2-2, Drasko Brguljan, Petrovics, Ivovics

A B csoport állása:

1. Olaszország 4 (20:16),
2. Horvátország 4 (15:12),
3. Montenegró 2 (14:12),
4. Spanyolország 2 (18:18),
5. USA 0 (17:14),
6. Franciaország 0 (12:18)

A VLV OLIMPIAI ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL