FACEBOOK

Szerbia-Magyarország 13:13

Szerbia-Magyarország 13:13
hozzászólás, 2016.08.06.

Végig vezetve, négygólos előnyt elveszítve döntetlennel mutatkoztunk be az olimpián, de ez a szerbek elleni iksz nagyon sok bizakodásra ad okot. Tudósítás, nyilatkozatok, fotók folyamatosan:

Riói olimpia, férfi vízilabda-torna, 1. nap

Szerbia-Magyarország 13:13 (3:5, 3:4, 3:2, 4:2) (A csoport) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Rió de Janeiro, Maria Lenk Aquatics Centre, v.: Alexandrescu (román), Koryzna (lengyel)
Szerbia: B. Mitrovics, Gocics, Rangyelovics 1, Milos Csuk 2, Nikics 2, F. Filipovics 3, Prlainovics. Cs.: Mandics 1, D. Pijetlovics 2, Alekszics, Jaksics 1, S. Mitrovics 1, G. Pijetlovics (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Magyarország: Nagy V., Erdélyi 1, Vámos 2, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Hárai. Cs.: Zalánki 1, Manhercz K. 1, Hosnyánszky 3, Decker Á., Kis G. 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 6/16, ill. 4/13
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Jaksics, Prlainovics, ill. Szivós

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE



A magyar csapat legközelebb hétfőn, magyar idő szerint 18 órakor száll vízbe, az ellenfél Ausztrália lesz.



BENEDEK TIBOR az M4-nek nyilatkozva így fogalmazott:

- Tegyük félre a csalódottságot, nagyon büszke vagyok arra, ahogy a csapat elkezdte a játékot, ez már az a csapat, mely - úgy gondolom - olimpiát tud nyerni. Nagyon-nagyon hosszú az út és nagyon nehéz mérkőzéseink lesznek, ugyanezt a harcosságot kell fenntartanunk és eljutni oda, hogy a negyeddöntőben, amikor szükség lesz rá, valami hasonlót nyújtsunk, s a kritikus pillanatokban még határozottabbak legyünk. A mi csapatunkban van még tartalék.

KIS GÁBOR az M4-nek úgy nyilatkozott, hogy kicsit szomorú, mert
úgy gondolja, hogy megérdemeltük volna a győzelmet, ettől függetlenül azért örülök, hogy sikerült pontot szerezni. Az első felében magabiztosak voltunk, sőt, azt mondom, még a vége felé is elég jól játszottunk. A lényeg szerintem: ez olyan kiindulópont, amire tudunk építkezni a jövőben. A csapat egyre jobb lesz, ebben a két hétben is sokat fogunk még javulni, még ennél sokkal szebb játék is benne lehet a végén.

„Elpazaroltunk négy gólt, ami nagy előny, ennek természetesen nem lehet örülni, de egy jó alapot kaptunk a folytatásra, még ha az utolsó pillanatban hiányoztak is a blokkok, nem voltak olyan pontosak a passzaink. Azért mégiscsak a szerbek voltak a medencében, ezért is fáradtunk el, de ők sem bírták végig ezt az iramot. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, bár teljesen kiszámíthatatlan, hogy a csoportelsőséggel ki jár majd esetleg jól, ki jön a másik ágról. Majd kielemezzük a történteket, és pár óra múlva tudunk örülni ennek a döntetlennek, mert elmúlik a szomorúság.” - mondta Kicsi az Indexnek, Ághassi Attilának.

ZALÁNKI GERGŐ az M4-nek elmondta, hogy egy csapatmegbeszélés után határozták el Manhercz Krisztiánnal, hogy változtatnak a frizurájukon. Eredetileg ő is "taréjt" csináltatott, mert "jó ötletnek tűnt", de aztán ez neki annyira nem jött be, ezért döntött a teljes kopaszság mellett.

- Az eleje bejött a mérkőzésen, a végén kicsit szerencsétlenek voltunk, az a bírói ítélet sem minket segített. Ebből van lehetőség építkezni, előrelépni, kezdésnek nem volt rossz. Nagyon gólerősek vagyunk, így is maradtak ki helyzetek, nekem is volt egy, amit be kellett volna lőnöm, illetve egy kettős emberelőnyünk is volt a végén, úgyhogy volt ebben még több gól is.

Természetesen volt bennem drukk, az a gól kicsit segített, ott  nagyon megkönnyebbültem - jólesett nagyon.


"Nagyon meg vagyok elégedve. Ez a szerb csapat nyolc éve játszik együtt, és sokszor élt meg hasonlót, hogy hátrányból fordít. Senki sem gondolta tőlünk, hogy ez három-négygólos győzelem lesz, mi az egynek is örülünk, persze, amiatt, hogy ez nem lett meg, kissé csalódott vagyok" - nyilatkozta a lefújást követően Benedek Tibor. A szakember megjegyezte, "végig ott volt fejben az együttes", aminek pedig különösképpen örült, hogy akkor is tudott újítani a gárda, amikor a szerbek éppen felzárkóztak.

A tréner hangsúlyozta, az első negyedben elképesztő sebességű "űrvízilabdát" láthatott a közönség, de szerencsére ezt követően kissé lassult a tempó.

"A harmadik negyed elején talán kicsit megnyugodtunk, amikor Hosnyánszky lövését belepkézte a szerbek cserekapusa, ezért ezután túl könnyűeket lőttünk a kezéhez és kihagytunk két emberelőnyt is. Ennek ellenére így is tudtunk újítani" - mondta Benedek Tibor. (MTI)


"Végig 'ott voltunk' fejben, amikor visszajöttek a három-négy gólos előnyből, akkor is tudtunk újítani, megint vezettünk két góllal. Aztán egy ellőtt labda után, két másodperccel a vége előtt kaptak egy emberelőnyt, ez meg benne van ebben a játékban. Én ezt így elfogadom! Minden eredménynek jelentősége van, hogy egy döntetlent hogy kezelünk, ez a mi ügyünk" - nyilatkozta Benedek Tibor. Hozzátette: a játék elején annyira gyors volt mindkét csapat, hogy követni is nehéz volt, de hamar beállt a normál tempó. "Ez egy harcos, jó játék volt, amit szerettem volna látni. Az jó mutató, hogy a nyáron a 12-13 gólt hozzuk, a támadójátékunk erős." (MOB.hu)


DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Hogy élted meg ezt a mérkőzést? Benne volt nagyon erősen a győzelem, és ezért egy kicsit csalódottság van a levegőben.

- Igen, de ha az egész meccset értékeljük, nem csak azt, hogy mondjuk 10:6-ról kiegyenlítettek, akkor azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk. Nyilván az, hogy 10:6-ról hagytuk őket felzárkózni döntetlenre – tök mindegy, hogy az utolsó másodpercekben  –, az bosszantó. De ahogy elkezdtük ezt a meccset, és ahogy szinte végig uraltuk, az nagyon jó jel a továbbiakra.

- Az ő felzárkózásukban, hogy négyről vissza tudtak jönni, mekkora szerepe volt annak, hogy esetleg elfáradtatok? Volt-e ilyen érzésed?

- Tényleg nagyon bekezdtünk, én úgy éreztem, hogy minden felúszásunk, minden egyes emberfogásunk, ahogy megragadjuk őket, az tiszta erőből történik és százszázalékos. Ebben a tempóban lehet, hogy egy picit felőröltük magunkat, de azt is éreztem a vízben, hogy volt olyan támadás, amikor nem tudott felúszni a centerük, mert ott lihegtünk egymás nyakán. Tehát ők is elfáradtak, abszolút, úgy érzem, illetve látszott is az ejtéseken meg a lövéseken, hogy volt náluk is pontatlanság. Szerintem ez egy első mérkőzésnek ez tökéletes volt. Úgy gondolom, jeleztük azt, hogy itt vagyunk, és hogy miért vagyunk itt. Ez volt legfontosabb.

- Tulajdonképpen majdnem végig vezettetek, és elég simán, nagyon magabiztosan. Blokkoltatok, jó volt a védekezés, szinte úgy lehetett érezni, hogy nem tudnak mit kezdeni a labdával. Nem éreztél olyat, hogy ők nem adnak ki mindent magukból? Vagy azt érezted, hogy ők is teljes erővel harcolnak?

- Olyan érzésem volt, hogy csak kapkodják a fejüket, hogy most mi van itt, és azért csattantak el pofonok a víz alatt. Tehát abszolút nem éreztem, hogy ne tiszta erőből játszanának, sőt, úgy éreztem, hogy kellőképpen felbosszantottuk őket, és a tanácstalanságuk még inkább erőszakossá tette őket, inkább az agresszió felé mentek el emiatt. Nagyon keményen beleálltak ők is ebbe a meccsbe, de talán mi profibban készültünk a korai kezdésre.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)
 
s


DEJAN SZAVICS szerb szövetségi kapitány a szerb szövetség honlapjának:

- Két része volt ennek a mérkőzésnek. Az első két negyedben nem voltunk elég agresszívak, a magyar csapat hihetetlen teljesítményt nyújtott. 9:6-ra vezettek a félidőben így azt kell mondjam, a végeredménnyel elégedett vagyok, az kedvező számunkra, hiszen a magyarok ma jobbak voltak nálunk.

Megkérdezték Szavicsot, hogy miért Braniszlav Mitrovics kezdett a szerb kapuban (ő a második számú kapus a szerbeknél), mire a szövetségi kapitány azt válaszolta, hogy azért, mert Mitrovics a magyar bajnokságban véd. Nem is követett el sok hjibát, de van egy pszichológiája a meccs közbeni kapuscserének és ez most is működött.

BRANISZLAV MITROVICS a szerb szövetség honlapjának:

- Gyengén kezdtünk és erre nem is lehet mentséget találni, ugyanakkor bizonyítottuk, hogy nagy mentális erő van bennünk, hiszen a félidőbeli háromgólos hátrányból visszajöttünk. Ha kikaptunk volna, az sem jelentett volna semmit, még négy mérkőzés van hátra a csoportkörből.

A VLV OLIMPIAI ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


Fotó: Illyés Tibor/MTI


A nap további eredményei:

USA-Horvátország 5:7 (2:2, 1:1, 1:2, 1:2) (B csoport) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Azevedo 2, Roelse, Bowen, Bonanni, ill. Jokovics, Setka 2:2, Petkovics, Bukics, S. Sukno

Spanyolország-Olaszország 8:9 (3:2, 2:1, 1:2, 2:4) (B) - hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Molina 4, Espanol 3, Munarriz, ill. Figlili, C. Presciutti 3-3, di Fulvio 2, Fondelli

Görögország-Japán 8:7 (2:0, 2:3, 0:4, 4:0) (A) - hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Vlahopulosz 3, Milonakisz, Funtulisz, Pontikeasz, K. Afrudakisz, Kolomvosz, ill. Arai, Takei, Okawa 2-2, Jasuda

Franciaország-Montenegró 4:7 (0:2, 0:3, 1:0, 3:2) (B) az egyik játékvezető Molnár Péter volt - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Khasze, Crousillat, Marzuki, Oeisson, ill. Radovics 3, Darko Brguljan 2, Paskovics, Misics

Brazília-Ausztrália 8:7 (3:2, 2:1, 2:2, 1:2) (A) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Delgado 3, Franco, Oneto Gomes, Rocha, Perrone, Guimaraes, ill. Campbell, Cotterill 2-2, Younger, Kayes, Howden