FACEBOOK

Elindultak...

Elindultak...
hozzászólás, 2016.07.30.

Szombaton elutazott Rió de Janeiróba, az augusztus 5-én kezdődő nyári olimpia helyszínére a magyar csapat legnagyobb létszámú küldöttsége. vlv-riport fotókkal. Az út rendben lezajlott, sportolóink éjszaka megérkeztek Rióba.

A Syma csarnok előtt négy busz várta utasait, hogy Ferigegyre szállítsa őket. A 170 delegációtag közül sokan még az utolsó pillanatokban is nyilatkozatot adtak a média nagy számban megjelent képviselőinek. Ezután elbúcsúztak hozztátartozóiktól és felszálltak a buszra, hogy megkezdjék életük egyik legnagyobb kalandját.

A Syma csarnoknál köszönt el társaitól Bedő Krisztián is, aki péntek estig, az utolsó edzés végéig segítette a felkészülési munkát.

A hivatalos magyar küldöttség valamennyi tagja ugyanott, az olimpiai falu 21-es épületének 12-18. emeletén lévő lakásokban él majd a játékok alatt, házunk alsó emeleteit a lengyel sportolók foglalják el.

A férfi tornán szereplő magyar válogatott:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Mint ismert, a csapattal utazik Rióba Tóth Márton is, aki ott is segíti a tornára való felkészülést, s az olimpia megkezdése után tér haza.

Fontos információ, hogy sérülés esetén meghatározott határidőig (feltehetően a versenyek kezdetéig, de ez nem hivatalos) mód van cserére.

Az olimpia férfi vízilabda-tornáját augusztus 6. és 20. között rendezik meg.

Az olimpián az első csoportmeccset augusztus 6-án, magyar idő szerint 14 órakor játsszuk, Szerbia lesz az ellenfél.

AZ OLIMPIAI VÍZILABDA-TORNA TELJES PROGRAMJA


Sokszor megírtuk, hogy a hivatalos szövetségi elvárás a magyar csapatban minden világverseny alkalmával a legjobb négy közé kerülés. Benedek Tibor szövetségi kapitány a napokban arról nyilatkozott, hogy az éremszerzés a cél, de természetesen mindenki a legfényesebb érem megszerzésére törekszik és az elmúlt hetekben a játékosokkal folytatott beszélgetéseink alapján azt állapítottuk meg, hogy vízilabdázóink reális esélyt látnak az olimpiai bajnoki cím megszerzésére.


vlv-fotók a búcsúzkodásról


Tizenhárom órás repülőút után, magyar idő szerint éjjel fél kettőkor megérkezett a legnagyobb létszámú magyar olimpiai küldöttség Rio de Janeiróba, a jövő pénteken kezdődő nyári játékok helyszínére. Az út során minden rendben zajlott.

A vízilabda-válogatott tagjai az olimpiai faluban alszanak, majd reggel Sao Paolóba repülnek, s onnan busszal Baurura utaznak néhány napos edzőtáborozásra.