FACEBOOK

Benedek Tibor: A csapat készen áll az olimpiára

Benedek Tibor: A csapat készen áll az olimpiára
hozzászólás, 2016.07.29.

Az U20-as válogatottal lejátszott második edzőmeccsel befejeződött a hazai felkészülés a riói olimpiára. A csapat reggel utazik az olimpia helyszínére. Mindenkit figyelmeztetünk, hogy Manhercz Krisztián csütörtökön sikeres gyakorlati vizsgát tett gépjárművezetésből, a rémületnek azonban nem kell még pánikszerűen elterjednie a közúton közlekedők között, Manó ugyanis két hétig biztonságban hagy minket, Rióban tölti a nyárnak ezt a részét.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Végre szikrázó napsütésben, igazi strandidőben játszhatott a csapat a Széchy-ben. Tóth Márton és Bedő Krisztián a fiatalokat erősítette, akikre rá is fért néhány idősebb, rutinosabb játékos, mert nagy nehézségek árán tudtak csak támadást vezetni, leszerelni a nagyok szoros védekezését.

Benedek Tibor fiai sorban fordultak le és jó arányban értékesítették a száz százalékos ziccereket, a szövetségi kapitány így is korholta néhányszor játékosait.

A meccs után váratlanul komoly úszóedzést rendelt el a kapitány, ez is lezajlott jó hangulatban, majd megkapta mindenki az utolsó védőoltást, s mehetett családja körébe, pihenni egy kicsit. Indulás holnap reggel, a magyar olimpiai küldöttség legnagyobb létszámú csoportjával.

VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor a vlv-nek

- Szervusz Tibor. Véget ért ez a hét is és ez volt az utolsó hazai felkészülési hét. Milyen munkát végeztetek?

- Megcsináltuk, amit terveztem. Hétről hétre jobban játszunk és dinamikusabbak, robbanékonyabbak vagyunk. A héten még voltak fizikális, gyorsító edzések, tornatermi edzések és volt két kétkapu az U20-as válogatottal. Este már szünet lesz, mert az indulás előtt nagyon korán lesz a találkozó.

Teljesen elégedett vagyok, úgy ment a munka, ahogyan előre felépítettük. 

- Már készen álltok vagy abban az egy hétben, ami Brazíliában lesz, még lesz teendőd?

- Lesz teendő, de igazából készen állunk. Papírforma szerint bármikor elkezdhetnénk de nyilván még minden idő hasznos, az átállásra, arra, hogy még gyorsabbak legyünk. Egymással még tudunk játszani, hiszen Tóth Marci jön velünk és segíti a csapatot. Még az az egy-két új dolog, amit a héten kezdtünk el, azok erősödni fognak és most már tudunk még erősebben készülni a leendő ellenfelekre is. Tehát még lesz dolgunk a jövő héten de úgy gondolom, hogy lelkileg, fejben és fizikálisan a csapat készen áll az olimpiára.

- Köszönöm szépen Tibor, jó utat kívánok!

(Lejegyezte: Enikő)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Először is azt szeretném megkérdezni, hogy kell-e reszketnünk a közutakon a jövőben? Sikerült a gyakorlati vizsgád?

- Sikerülni sikerült, de hogy reszkethet-e bárki az utcán, ez valószínűleg csak Rió után fog kiderülni.

- Jó, hát akkor kaptunk még egy kis időt... Lezárult a felkészülés, elindultok Rióba. Milyen érzéseid vannak?

- Abszolút jók. Nagyon sok olyan meccset játszottunk, ami bizakodásra ad okot, akár a Benu Kupára gondolok, akár a szerbek elleni edzőmeccsekre, vagy hivatalos mérkőzésekre. Szerintem jól sikerült az egész felkészülésünk is, úgyhogy mindenképpen bizakodó vagyok.

- Van benned már egy kis drukk?

- Még nincs.

- Mire számítasz, mit vársz az olimpiától?

- Mindenképpen jó teljesítményt. Azt gondolom ez alatt, hogy sikerül kihoznunk magunkból a maximumot és ez bízom benne, hogy ez a döntőt, vagy akár az aranyérmet jelenti.

- Hát ehhez sok sikert kívánok Manó!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)



vlv-fotók a délelőtti kétkapuról.