FACEBOOK

Elkezdődött a belgrádi túra

Elkezdődött a belgrádi túra
hozzászólás, 2016.07.19.

Fárasztó utazást követően megérkezett Belgrádba és este együtt gyakorolt a szerb válogatottal a magyar csapat. Helyzetkép Benedek Tibor segítségével.

A fiúk korán reggel még megmártóztak a Széchy uszoda medencéjében, majd hosszú buszút következett, amit néhány megállás szakított meg, a leghosszabb ideig tartó a szegedi ebéd volt.

Benedek Tibor a vlv-nek elmondta, hogy fárasztó volt az út, a határon is sokat kellett várni, ráadásul a szerbek külön "előőrsöt" küldtek a csapat elé, rájuk is várakozni kellett, igaz, utána rendőri felvezetés biztosított utat a mieinknek.

Gyakorlatilag a kora esti edzésre esett be a csapat, félóra torna és bemelegítés után a víz következett a belgrádi sporttudományi intézet spotkomplexumában, amelynek neve: Kosutnjak. (A januári Eb alatt többször edzett itt a csapat, igaz, akkor sivár körülmények között, sátortető alatt, most viszont szabad téren.)



BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Körülbelül egy órát játszottunk, nagyjából három harmadot. Vegyesek voltak a benyomásaim, úgy éreztem, még erősebbek voltak nálunk. Háromszor játszottunk minden emberelőnyt, mindkét kapusunk védett, Varga Dénes játszott, Hárai még nem. 

Dejan Szavics szerb szövetségi kapitány a szerb szövetség honlapján azt nyilatkozta, hogy a magyar csapat a legjobbak közé tartozik, s mivel az olimpián mindjárt az elején találkozik a két válogatott, hasznos látni, hogy nem sokkal ez előtt mire képes a két csapat.

A szerb és a magyar válogatott az előzetes tervek szerint négy edzőmeccset játszik, a csütörtök este 18.00 órakor kezdődő "foglalkozás" félhivatalos meccs lesz a legendás belgrádi Tasmajdan uszodában. Erre a meccsre ma el is kezdték árulni a 300 dináros belépőjegyeket.

Érdekesség, hogy a szerb szakvezetés már kijelölte a 13 tagú csapat névsorát, természetesen el is küldték a nevezést Rióba, de a listát még nem hozták nyilvánosságra, a kedd esti kétkapun 16-17 szerb játékos szállt vízbe.


A magyar olimpiai csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


Mint ismert, a csapattal utazik Rióba Tóth Márton is, aki ott is segíti a tornára való felkészülést, s az olimpia megkezdése után tér haza. Belgrádban segíti a munkát Bedő Krisztián is.

Fontos információ, hogy sérülés esetén meghatározott határidőig (feltehetően a versenyek kezdetéig, de ez nem hivatalos) mód van cserére.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek a belgrádi út előtt

Az olimpia férfi vízilabda-tornáját augusztus 6. és 20. között rendezik meg.

A RIÓI PROGRAM