FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 12:11

Magyarország-Horvátország 12:11
hozzászólás, 2016.07.15.

Nagyon kemény, izgalmas meccsen, hátrányból fordítva győztük le az olimpiai címvédő horvát válogatottat. Folyamatosan bővülő vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Benu Kupa, 1. nap, Margitsziget

Ausztrália-Grúzia 20:6 (6:1, 4:1, 6:3, 4:1)

G.: Cotterill 7, Power, Gilchrist, Roach, Kayes, Howden 2-2, Youger, Swift, Emery, ill. Rurua 2, Tsrepulia, Rusisvili, Kazakisvili, Bakturia

Magyarország-Horvátország 12:11 (3:3, 1:3, 4:2, 4:3)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Severo (olasz), Sztavridisz (görög)
Magyarország: Nagy V.,  Erdélyi 2, Vámos 1, Decker Á., Szivós 2, Varga Dániel, Tóth M. 2. Cs.: Zalánki 3, Manhercz K., Hosnyánszky 1, Kis G. 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Horvátország: Pavics, Petkovics 3, Loncsar, Jokovics, Muslim, Buslje 2, S. Sukno 3. Cs.: Burics, Bukics, Krapics, Setka2, Macan 1. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 4/10
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Buslje

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Nagyon jó felkészülési mérkőzés volt és ezen a meccsen már érződött az olimpiai hangulat, akár a küzdelmet nézem, akár azt, hogy sikerült többgólos hátrányból visszajönni és a végén egygólos győzelem - jó volt, tetszett!


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:

Vámos gólja

Petkovics első gólja

Kis Gábor gólja

Erdélyi első gólja

Buslje első gólja

Setka első gólja

Petkovics második gólja

Tóth Márton első gólja

Buslje második gólja

Zalánki első gólja

Tóth Márton második gólja

Erdélyi második gólja

Sukno első gólja

Zalánki második gólja

Szivós első gólja

Macan gólja

Szivós második gólja

Sukno második gólja

Hosnyánszky gólja

Sukno harmadik gólja

Zalánki harmadik gólja



Benedek Tibor a vlv-nek


- Gratulálok, Tibor, ehhez a győzelemhez, igazi nagy meccs volt! Gondolom, hogy elégedett vagy, legalábbis az eredménnyel.

- Igen, mindenképpen nyerni szerettünk volna. Nagyon nagy erőt ad, szerintem, hogy háromgólos hátrányból, hazai közönség előtt felálltunk, magabiztosan, végig partnerek voltunk, és a végén még nyertünk is. Én nagyon sok jó dolgot láttam ebben a mérkőzésben akár egyénileg, akár csapatszinten, de leginkább a küzdés, és a hit az, ami nagyon biztató.

- Nyilván elemezni fogod a meccset, de most így kapásból tudsz-e olyan dolgot mondani, amiről biztosan tudod, hogy hiba volt, és javítani kell?

- Például az, hogy túl gyorsan kaptunk gólokat emberhátrányban, ennél sokkal gyorsabban kell reagálnunk. Illetve talán rosszkéz széléről kaptunk három-négy gólt a legelején. Ha mi kényszerítjük oda a labdát, akkor nem szeretnénk gólokat kapni onnan.

- Mit várhatunk a torna hátralévő részében?

- Most a grúzok ellen készülünk holnap, majd utána meglátjuk, hogy mit várhatunk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szivós Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Hát, egy ilyen meccset körülbelül így képzel el az ember: nagyon szoros legyen, kemény az ellenfél, de a végén azért nyerjünk. Milyen volt?

- Nem csak így képzeli az ember, ezek mindig ilyen mérkőzések, tényleg mindig a végén dől el. Lehetett látni, hogy hiába mentek el a horvátok hárommal, akkor is a végén dől el. Szerintem egy nagyon jó mérkőzés volt, fontos volt nekünk ez a meccs, mindenképp szerettünk volna nyerni. Nem csak azért, mert itthon vagyunk a Margitszigeten, és presztízsértéke van, hanem, mert nem mindegy, hogy milyen emlékekkel találkoznak majd velünk, ha összetalálkozunk az olimpián.

- A meccsről mondj valamit, hogy alakult? Nagyon kellett kapaszkodni végig.

- Azért a horvát csapat nem rossz csapat, természetesen kellett kapaszkodni. Követtünk el buta hibákat, de szerintem megmutatta ez a csapat, hogy mit tud. Büszke vagyok, hogy fel tudtunk állni, és meg tudtuk fordítani a mérkőzést, ez nagy fegyvertény.

- Nagy szereped volt neked is ebben.

- Mindenkinek, én azt gondolom.

- Marci, köszönöm szépen! Jó pihenést kívánok mára!

(Legyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz, Dani, gratulálok ehhez a győzelemhez! Ez már egy olyan igazi nagy meccs volt, nem?

- Közelít a nagy meccshez, a legnagyobb meccsek nyilván három hét múlva kezdődnek. De érezhetően ez a korábbi Vodafone, Unicum Kupákhoz képest egy fizikálisan is keményebb, presztízsben is többet adó, és győzni akarásban magasabb szintet mutató mérkőzés volt. Éppen ezért is értékes a mai győzelem.

- Több játékostársad nyilatkozta, hogy sok volt a hiba. Ezek olyan hibák voltak, amik tanulságosak, amiket ki lehet javítani, amik esetleg direkt jól jöttek?

- Azt gondolom, hogy igen. Tényleg sok hiba volt, aminek talán az oka a nagy akarás volt – ez például már egy tanulság. De azért vannak olyan hibák is, amelyek nem feltétlenül a túlzott akarásból következtek, hanem esetleg pontatlanságból. Ami pedig abból következik, hogy még nem vagyunk fizikálisan a csúcson, azért még mindig inkább az edzéseken van a hangsúly. A lényeg az, hogy nem hibáztunk olyanokat, amit ne lehetne kijavítani, és ez jó hír.

- Mennyi fejlődés van még a csapatban, szerinted?

- Mi a mértékegység?

- Hát, mondjuk… te mondd meg, hogy hol tartunk százhoz képest?

- Százhoz képest? Figyelj, az, hogy hogyan játszunk, az egy dolog – és erre pont jó példa a mai meccs, mert az a lényeg, hogy nyerjünk. Ma nem volt olyan nagy sziporkázás, voltak jó egyéni megmozdulások, sőt csapatszinten is voltak nagyon jól működő dolgok, de nem azért nyertünk, mert jól játszottunk. Nem mondom meg, hogy miért nyertünk, mert szeretném megmutatni Rióban, hogy miért nyerünk.

- Jó, de utána rákérdezek majd.

- Jó, megbeszéljük majd! :-)

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kis Gábor a vlv-nek

- Szia Kicsi, gratulálok! Igazi versenyhangulat volt, hogy érezted magad?


- Sziasztok! Köszönjük szépen. Jó meccs volt tényleg, ez annak köszönhető, hogy ilyen sokan kijöttek a rossz idő ellenére is és segítettek minket, ez nagyon sokat javított a mai nap hangulatán.

Igazából egy jó meccs volt. Vissza akartunk már nekik vágni, mert Montenegróban kikaptunk tőlük. Ez ahhoz hasonló mérkőzés volt, csak most itthon játszottunk és tudtunk nyerni. Ez nagyon fontos volt, mert ez volt ma a cél. Úgyhogy igazából ennyi.

- Elégedett vagy?

- Hogy egy góllal győzünk vagy tízzel, nekem tökmindegy, de ha győzünk, mindig elégedett vagyok. Igen, örülök, mert most egy olyan szakaszában vagyunk a felkészülésnek, hogy pont kellett ez a győzelem, mert az elmúlt két hétben nagyon kevés meccsünk volt - nem is volt meccsünk, keveset is kétkaputunk, kellett egy kis visszaigazolás, hogy az a munka, amit beleteszünk, kezd látszódni.

- Köszönöm szépen, Kicsi, gratulálok!

- Mi is köszönjük.



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor! Köszöntelek ma este itt a győzelem alkalmával. Egy újabb meccset nyertetek, a horvátok ellen, ők az olimpiai címvédők, ez se mindegy. Hogy érzed magad?

- Jó győzni. Minden meccsre úgy ugrunk be, hogy győzni kell és győzni szeretnénk. Fontos volt ez a mai nekünk, úgy is készültünk, hogy mindenféleképpen nyerni akarunk és sok mindent akartunk gyakorolni. Én úgy érzem, hogy nagyon hasznos volt, fantasztikus közönség előtt játszottunk, köszönöm nekik. Jó érzés minden egyes alkalommal a Margitszigeten ilyen közönség előtt játszani. Voltak hibák, szerintem sok hiba volt, de ennek ellenére tudtunk nyerni és ez jó. Az is jó, hogy van még egy pár hét, mert még kell fejlődni. Nagyon sokat fejlődtünk az öt hét alatt.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Gratulálok Manó. Ilyen hazai meccsen, hazai közönség előtt nyerni a horvátok ellen, azt hiszem ez komoly dolog. Hogy érezted magad?

- Jól, bár elég sok hibát vétettünk, olyanokat amiket nem szerettünk volna, amiket megbeszéltünk, de tudtunk fordítani 7:4-ről ami, azt gondolom, hogy nagyon nagy dolog. Összességében jól játszott a csapat. Kihasználtuk azokat a helyzeteket, amik adódtak, főleg a negyedik negyedben. Az külön öröm szerintem az egész csapatnak, hogy a negyedik negyedet sikerült megnyernünk.

- Rendkívül fontos pillanatban blokkoltál egy nagyot, hogy volt?

- Hát eldobta én meg blokkoltam. :-)

- Úgy örültél, mintha gólt lőttél volna...

- Nyilván ez egy csapatjáték, arról szól, hogy a végső sikerért dolgozunk mindannyian. Itt, azt gondolom, hogy egy blokk, egy gólpassz ugyanolyan hatású lehet mint egy gól.

- Ad egy kis nyugalmat nektek ez a győzelem?

- Azt gondolom, hogy ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, nyilván helyén kell kezelni ezt a győzelmet, de motivációt is  fogunk belőle meríteni.

. Köszönöm szépen Manó. Gratulálok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Várható: a meccs góljai.


BENEDEK TIBOR az M4 Sportnak elmondta: fontos volt, hogy a csapat "elkezdett" gólokat lőni, de sokat is kapott. Hozzátette: ez a meccs erről szólt, kevésbé a védekezésről, inkább a támadásról.

"Én azt gondolom, hogy nekünk ebben kellett előrelépnünk, hiszen az elmúlt években azért mindig hét-nyolc gólokat tudtunk lőni, az, hogy ma lőttünk tizenkettőt, mindenképpen fejlődés. Meg hátul sokszor lassan reagáltunk, gyorsabban kellett volna hátrányos helyzetben felállnunk védekezni. Ebben még van előrelépési lehetőségünk, de összességében egy nagyon jó csata volt és nagyon harcos válogatott."

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A torna további programja:

Július 16., szombat:

Hajós-uszoda, fedett, 50-es medence:


19.00 Horvátország-Ausztrália
20.30 Magyarország-Grúzia
- vlv szöveges élő, M4 sport felvételről

Július 17., vasárnap:

Hajós-uszoda, fedett, 50-es medence:


10.00 Magyarország-Ausztrália
11.30 Horvátország-Grúzia



vlv-fotók