FACEBOOK

Hétfőn meglesz a riói csapatunk!

Hétfőn meglesz a riói csapatunk!
hozzászólás, 2016.07.01.

Benedek Tibor fejében már ott van az a bizonyos 13 név. Hétfőn a közvélemény is megtudja, kik utaznak Rióba, hogy megvívják harcu(n)kat az olimpiai aranyéremért. Pénteki vlv-edzésriport.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A szokásos kemény edzésekkel folytatódott a csapat felkészülése a Margitszigeten. A jelentős időtartamú és távolságú úszás után egy kicsit még egy lapáttal rátett a szövetségi kapitány: a lábtempós gyakorlatokat nem is egy, hanem két ólomövet fej fölé tartva végezték a fiúk, 45 másodperces etapokat abszolválva, nem egyet, nem kettőt, nem is hármat.

Közben hatalmas zivatar zúdult a Margitszigetre. Amikor az első vastag esőcseppek leestek, mintegy vezényszóra, hangos jajveszékelés tört ki a medencében gyakorlatozókból, annak jelzéseként, hogy ezt azért mégsem kellene, az eső mégiscsak eső és kellő ok arra, hogy egy kis könnyítés legyen, de legalábbis szünet szakítsa meg a kínzókúrát. A lelki nyomásnak nem engedett a kapitány, így a legnagyobb esőben is nyomta mindenki az ólomöveket felfelé, rendületlenül.

Pihentetőül labdás gyakorlatok következtek, a társaság több részre oszlott. Benedek Tibor és Gerendás György is konkrét kéréseket fogalmazott meg, majd újra és újra gyakoroltatta a kért feladatot, mindig elmondva, mit kell korrigálni a mozgáson.

Az edzést követően tornatermi foglalkozáson lazultak az izmok majd a csapat egy része az eOn által szervezett fotózás és reklámfilm-forgatás "áldozata" volt.

A fotózás nem igényel magyarázatot, ám a reklámfilm... A feladat az volt, hogy Benedek Tibor a köré gyűlt játékosoknak adjon taktikai utasítást, majd a kamera felé fordulva jegyezze meg: Jó lenne mindig hazai pályán játszani!

A probléma abból adódott, hogy a mímelt időkérési taktikai utasítások során vagy a játékosok nem bírtak magukkal (és a visszafojtott röhögéssel), vagy maga a szövetségi kapitány nevette el magát. Ő ugyanis életszerűen, teljes vehemenciával próbálta imitálni a fontos szituációt, szélesen gesztikulálva mutatta: Te menj keresztbe, te ússz le! - és hát mivel a szituáció valójában nem volt annyira drámai, a forgatás többször is röhögésbe fulladt. Azért a végére összehozták a megfelelő jelenetet - kíváncsian várjuk!!

Benedek Tibort szokásos hétvégi értékelésre kértük a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor hétértékelése a vlv-nek


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Szervusz Tibor! Egy újabb hét ért véget
a felkészülésből ezzel a mai nappal. Hogy értékeled ezt a hetet?

- Rövid hét volt, hétfőn és kedden pihenőt kaptak a játékosok, úgyhogy szerdán volt két edzés, tegnap egy edzés, ma két edzés, tehát öt edzés volt összesen, most a hétvége megint szabad. Ez nem volt időben túl sok, azonban intenzitásban elég erősek voltak az edzés. Mára eléggé fizikaifelkészülés-jellege volt, kevesebb játék és több munka. Játszani nagyon sokat játszottunk a múlt héten, most erre a játékosoknak sokkal nagyobb szüksége van, és azért bízom benne, hogy szombat-vasárnap ki is fogják pihenni. Taktikailag a héten nem léptünk előre, nem is akartunk. Vannak kisebb sérülések a csapatban, de semmi komoly.

- Gondolom, hogy a fejedben megvan már "a 13". Mikor tudja meg a neveket a nyilvánosság is?

- Hétfőn szeretném nyilvánosságra hozni, jóval a kijelölt határidő előtt, hiszen július 19. a leadási határidő, ahhoz képest azért jó három héttel hamarabb meghozom a döntést.

- Gondolom, hogy ez azért lényeges, hogy az a 13 jobban szokjon össze.

- Mindenképpen.

- Milyen munka vár rátok a jövő héten?

- A jövő héten az e heti munkát folytatjuk, ugyanúgy a fizikai felkészítés kap hangsúlyt.

- És a hétvégén azért már lesz egy meccs is...

- A hétvégén lesz, igen, pénteken két kétkapu a brazilokkal, szombaton meg egy mérkőzés Miskolctapolcán a brazil válogatottal négy órakor.

- Köszönöm szépen, jó munkát!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-fotók a délelőtti edzésről



vlv-fotók  az esti edzésről