FACEBOOK

Tóth Márton a Reggeli Startban

Tóth Márton a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.06.30.

A riói csapatba centerposzton pályázó Tóth Márton volt a Reggeli Start csütörtöki műsorának egyik vendége. Tudósítás és a beszélgetés teljes videófelvétele:

Egy-másfél hetes minialapozásra számít Tóth Márton, a riói olimpiára készülő 19-es válogatott tagja. Ez az időszak a szerdai edzésekkel már meg is kezdődött, így Marci csütörtök reggel elég nehezen tudott felkelni, hogy elinduljon a DigiSport stúdiójába.

A múlt heti adriai túráról Tóth Marci azt mondta: ezek a meccsek azt a célt szolgálták, hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány megalapozottan tudja szűkíteni a keretet, ezért mindenkiben rendkívül nagy volt a bizonyítási vágy, ami azonban nem ment a csapat eredményességének rovására.

A játékos úgy érzi, tudott élni azzal a lehetőséggel, hogy a herceg novi Jadran Kupa mindhárom meccsén szerepet kapott, de hogy vele már riói csapattagként számol-e Benedek Tibor, azt csak maga a szövetségi kapitány tudja megmondani.

A csapatba kerülésért folytatott küzdelem egyébként csak a viszonylag szűkre szabott szabad időben foglalkoztatja az érintetteket, edzés közben mindenki a konkrét feladatra összpontosít.

Ebben az évben az FTC játékosa több poszton is megfordult a válogatottban, hiszen a Világliga-meccseken főleg rosszkéz oldalon játszott, utána azonban centerként számolt vele a kapitány, ami azonos volt a Fradiban, év közben ellátott szerepkörével. Az Adria Ligán már kizárólag centerként játszott, most ennek a feladatnak igyekszik megfelelni.

Ami a nemzetközi mezőnyt illeti, konkrét meccselemzésekbe, videózásba még nem fogott bele a csapat, de az eredményeket figyelik, s látják, hogy a Világliga szuperdöntőjében a papírformának megfelelően győztes szerb válogatott mellett egy nagyon erős amerikai csapat formálódik.

Az olimpián egyébként Tóth Márton szerint nagyon kiegyensúlyozott lesz a mezőny, minden egyes megszerzett pontnak komoly jelentősége lesz már a csoportkörben is, de a csúcsformát talán e negyeddöntőre kell majd időzíteni, mert alapvetően az a meccs határozza majd meg az olimpia végkimenetelét.

A megerősödött Ferencváros jövőre a bajnoki címre törekszik, de ha ez nem sikerül, még mindig ott van a Magyar Kupa - mondta Tóth Márton, aki akkor lenne egy év múlva elégedett, ha klubcsapatával "döntőket" játszana 2017 tavaszán.

A teljes beszélgetés: