FACEBOOK

A BVSC indul az Eurokupában!

A BVSC indul az Eurokupában!
hozzászólás, 2016.06.24.

Rendhagyó módon, klubjának honlapján tette közzé évértékelő, személyes hangú nyilatkozatát Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője. Fontos hír, hogy eldőlt: a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló ősszel indul az Eurokupa versenysorozatában.


Märcz Tamás:


Európa Kupát jelentő ötödik hely minden idők legnehezebb magyar bajnokságában, ami a sok külföldi jelenlétének köszönhetően a világ legszínvonalasabb nemzeti bajnoksága jelenleg, ezért nem kérdés, hogy a maximumot, de talán annál egy kicsit többet is sikerült kihozni az idei idényben magunkból. Már szeptemberben úgy éreztem, hogy nagy lehetőségek vannak ebben a keretben Czigány Karcsi és Csapó Miklós érkezésével, illetve a három saját nevelésű lendületes fiatal felkerülésével. Sokkal összeszokottabb volt csapatunk, mint az előző években és nem utolsó sorban több olyan játékos volt a keretünkben, akik képesek voltak meccseket eldönteni.

Nagy becsvágy dolgozott a játékosokban, hogy megmutassák az előző év szerencsétlen play-offja után, mire is lehetnek képesek egyénileg és hogy ez a BVSC erősebb, mint azt sokan gondolják.

Nem estünk kétségbe attól sem, hogy egyértelműen a nehezebb nyolcas csoportba sorsoltak, elértük a továbbjutást, ha nem is a magunknak kitűzött harmadik, hanem a negyedik helyen úgy, hogy a sokak által nálunk előrébb rangsorolt Szegedet kétszer is legyőztük és szinte minden meccsünkön kiegyensúlyozottan játszottunk.


Idén a nagy csapatokat is sikerült megszorítanunk többször, még ha pontot nem is raboltunk tőlük. Tavaszra teljesen összeért a csapat, legyőztük a más kategóriába tartozó Ferencvárost, kétszer a Honvédot és a play-offban kétszer újra a Szegedet. Folyamatos, jó játékkal úgy érzem megérdemelten szereztük meg az ötödik helyet.


Biztos vagyok benne, hogy a csapat egész éves menetelése jó hatással volt az utánpótlás csapatainkra, akik idén nagy hittel játszottak és kimagasló eredményeket értek el minden korosztályban. Azt hiszem az idei évvel újraélesztettünk valamit a BVSC régi fényéből! Magasra tettük idén a mércét magunknak, de újra azon leszünk, hogy hasonló szezont produkáljunk a következő szezonban is. Ehhez még több munka és megfelelő alázat szükséges majd minden edzésen, különösen azért, mert a nemzetközi kupaszereplés nagyobb terheket ró majd mindenkire, de azt hiszem, óriási motiváció is lesz majd mindannyiunk számára.


Gratulálok minden játékosomnak és köszönöm vezetőinknek, segítőimnek, kollégáimnak az idei évhez mindenben nyújtott segítséget. Köszönet a sok szurkolónknak is, akik buzdítottak bennünket minden meccsen!
Hajrá BVSC!


VLV-INTERJÚ MÄRCZ TAMÁSSAL AZ ELMÚLT SZEZONRÓL ÉS A TERVEKRŐL

A vlv pénteki telefonérdeklődésére a vezetőedző elmondta: biztossá vált, hogy meglesz a fedezet a nemzetközi megmérettetésre, így eldőlt, hogy a csapat ősztől részt vesz az Eurokupa versenysorozatában.