FACEBOOK

Matematikai kuriózum: öt negyed volt az első dubrovniki kétkapu

Matematikai kuriózum: öt negyed volt az első dubrovniki kétkapu
hozzászólás, 2016.06.20.

Hétfőn megkezdte csaknem egyhetes adriai túráját a magyar válogatott. Fárasztó utazást követően este a horvátokkal tartott közös edzést a csapat.

Reggel fél 9-kor indultak a fiúk a Margitszigetről a viszonylag nehezen megközelíthető Dubrovnikba, de legfeljebb annyi kényelmetlenségre számított mindenki, hogy a Budapest-Bécs repülőút után egy másik járatra kell áthurcolkodnia a csapatnak.

Ehhez képest hiába ült be mindenki a gépbe, csak nem akart elindulni a bécsi járat Ferihegyről. Ez egyre idegesítőbb volt, mert a bécsi tervezett érkezéstől számítva 35 perccel későbbi időpontban szerepelt a menetrendben a dubrovniki járat indulása. Ki és bekapcsolgatta mindenk a telefonját, mert hiába jelentette be többször a személyzet, hogy most aztán indulás - mégsem mozdult a gép. Végül sikerült a felszállás - nem sokkal azt követően, hogy már landolni kellett volna a bécsi repülőtéren...

A pilóta kicsit belehúzott, így 30 perc alatt teljesítette az egyébként 50 perces távot, a dubrovniki járatot pedig visszatartották - mégiscsak a magyar válogatottról van itt szó, kérem!

Megkérdeztük, futottak-e a fiúk a bécsi megérkezés után a másik járathoz, de a válasz az volt, hogy nem, "csak gyorsan sétáltunk".

Dubrovnikban kellemes idő várta a csapatot. Másfél órás pihenésre volt idő, majd kora este a Jug jól ismert uszodájában kezdődött meg a horvátokkal közös munka. (A tetőt kicsit megnyitották, hogy amolyan "komjádis" hangulat legyen.)

A bemelegítést követően rendes játékvezetők bíráskodása mellett (az egyik a "magukkal vitt" Vogel Gábor volt) játszott edzőmeccset a két csapat, méghozzá öt negyedet. A mieinknél egy kapus és három mezőnyjátékos nem szerepelt a találkozón, ők a kapu mögött külön munkát végeztek, ahogy azt Benedek Tibor előre meg is mondta.

A kétkapu kiegyenlített küzdelmet hozott, eredményről nem illik beszélni, de nem is tudjuk, mennyi lett a vége, egy biztos, végig szoros volt a találkozó.

Majdnem este 10 óra volt, amikor megvacsoráztak a fiúk, már a szállodában.

Kedden délelőtt és este is lesz egy közös edzés, a maihoz hasonló programmal, sőt, még szerdán délelőtt is, csak ezt követően indul el a csapat az egyébként nagyon közel lévő Herceg Noviba, a csütörtökön kezdődő nemzetközi torna helyszínére.

A keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).