FACEBOOK

Vincze Balázs a Reggeli Startban

Vincze Balázs a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.06.20.

Az OSC vezetőedzője szerint az egyre több és egyre erősebb rivális ellenére csapata megnyerheti a következő bajnokságot és a kupát is, továbbá elérheti a BL final sixet. Tudósítás a Reggeli Startban elhangzott beszélgetésről, valamint a teljes videófelvétel.

Vincze Balázs a beszélgetés elején egy képzeletbeli, 10-es fokozatú skálán 7-esre értékelte csapata teljesítményét a 2015-16-os klubszezonban.

Jodeph Kayes és az ausztrál szövetség is "kitolt" tavaly az OSC-vel, mert csak decemberben vált világossá, hogy az új-zélandi center azért, hogy ausztrálként indulhasson az olimpián, nem fog visszatérni Budapestre. Így az egész évet centergondokkal kellett végigjátszani, a csapat szerkezete teljesen felborult, hiszen az egyetlen középcsatár, Német Toni sérülése után nem csak egy, hanem két, más poszton szereplő játékost kellett centerbe vinni.

Ennek a helyzetnek egyébként a vezetőedző szerint Decker Ádám lett a nagy nyertese, mert meg tudta mutatni magát, bizonyította, hogy a centerezés nem áll távol tőle, s ez nyilván sokat számított a válogatottba való bekerülése szempontjából.

A bajnoki lebonyolítás sajátossága (az elődöntő hiánya) miatt, nem derülhetett ki, hogy május végén milyen formában tudtak volna az Eger ellen harcba szállni. Vincze sajnálja a kupa-final fourban történteket (visszavont óvás), mert a kupafináléban való szereplés kihathatott volna a csapat további teljesítményére, önbizalmára.

Vincze Balázs szerint most már le kell zárni az elmúlt szezont, persze a tanulságok felhasználásával.

A műsorvezető, Szombathy Pál idézte a vlv interjúját, amelyben Apáthy Endre, a csapat főszponzora értékelte az OSC évét, s tudatta, hogy még két évig biztosan a csapat mögött áll.

Az OSC centergondjai megoldódnak, hiszen érkezik a szlovák válogatott Lukas Seman, akivel Vincze Szegeden már dolgozott együtt, valamint a Galatasarayból Szlobodan Nikics, a szerb válogatott centere. (Német Toninak ezt az évet elsősorban fizikai állapotának jelentős javítására kell felhasználnia, de játszani is fog, meghatározott rotáció alapján.) Decker Ádám távozásával három védője marad a csapatnak, Gór-Nagy Miklós és Bunschuh Erik mellett az eddiginél nagyobb feladat hárul majd az utánpótlás-válogatott Nagy Ádámra, akinek már jelene is van, de főleg a jövője rendkívül ígéretes.

A magyar válogatott Rióra készülő keretének jelenleg négy OSC-s tagja van, kérdés, hogy közülük hányan lesznek benne a 13 tagú utazó csapatban, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy a tavalyi csapat nagy része maradt, a montenegrói válogatott stabil tagja, Drasko Brguljan is, akkor a következő bajnokságban is nagyon erős OSC-re számíthatunk.

- Úgy gondolom, hogy tudunk robbantani ebben az évben, ez az indok, hogy nincsen center, most megszűnt - mondta Vincze Balázs. A riválisok erősödése urtán is úgy értékeli, hogy komoly, de tartható cél, hogy bajnoki döntőt nyerjen jövő tavasszal a csapat, ám ehhez bravúr kell, nem elegendő pusztán azok legyőzése, akiknél papíron jobb a csapat. A vezetőedző lát esélyt a bajnokság, a Magyar Kupa megnyerésére és arra, hogy BL final sixbe jusson az OSC.

Vincze Balázs egyébként úgy tudja - és erről most hallhattunk először érdemi információt - hogy "ha minden igaz", némi változás lesz a bajnokság lebonyolítási rendszerében, visszatér egyfajta play off-rendszer, ami azt jelenti, hogy újra rendeznek elődöntőket, nem az alapszakasz és a középszakasz "sima meccsei" adják majd ki a legjobb helyekért folyó végküzdelem párosítását.

A TELJES BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: