FACEBOOK

A felkészülés első hete kipipálva!

A felkészülés első hete kipipálva!
hozzászólás, 2016.06.18.

Szombat reggel a Margitszigeten edzett a riói olimpiára készülő válogatott keret, s ezzel lezárult a munka első szakasza. Hétfőn horvátországi és montenegrói túrára utazik a csapat. vlv-riport és Benedek Tibor heti értékelése.

A keret:

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Továbbra is együtt edzett a többiekkel, mint "meghívott vendég", Nagy Ádám.

A szokásosnál kicsit kevesebb úszáspenzummal kedveskedett játékosainak Benedek Tibor a reggel 8 órakor kezdődött edzés elején. Egymás közötti kétkapu szerepelt a programban, a héten már nem először.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy időre, rendes játékvezetők bíráskodása mellett játszottak egymás ellen a két részre bontott keret tagjai, természetesen időre, de még időkérés is volt, hogy a szövetségi kapitány nyugodt körülmények között fogalmazhassa meg kéréseit.

A meccs valószínűleg sokkal erősebb iramú és szinvonalú volt, mint az "átlagos" hivatalos válogatott mérkőzések, ha lehet ilyet mondani. Mindenesetre az a lényeg, hogy hihetetlen nagy erővel igyekezett mindenki bizonyítani. Ennek megfelelően a végén már komoly gólöröm kísérte a sikeres akciókat, Szivós Marci a végén elért győztes gólját úgy ünnepelte, mintha legalábbis világbajnokságon lenne, s nem is annak első szakaszában. (Lásd a vlv fotóját alul.)

Az edzés után mindenki kötelező védőoltást kapott, majd Varga Dániel csapatkapitány arra kérte a játékosokat, hogy álljanak össze egy csapatfotó erejéig, így üzentek - a vlv-n keresztül - a szombat délután Marseille-ben nagyon fontos Eb-mérkőzést játszó magyar labdarúgó válogatottnak.

Benedek Tibort a heti munka értékelésére kértük.

VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor értékelte a hetet a vlv-nek


- Szervusz, Tibor! Véget ért a felkészülés első hete, kérek szépen egy kis értékelést, milyen volt, milyen munkát végeztetek, mennyire vagy elégedett?

- Nagyon izgalmas hét volt. A játékosok hétfőn még talán nem voltak annyira belelendülve, mára pedig egy kicsit elfáradtak, de a keddtől péntekig tartó időszak nagyon-nagyon erős volt és hasznos. Többször játszottunk egymás között, ezek a kétkapuk is jól sikerültek és megadták az alapot ahhoz, hogy már hétfő este, a horvát válogatottal kezdődő közös felkészülés során a saját játékunkat tudjuk játszani. Tizenkilenc játékos utazik Horvátországba, mindenki lehetőséget kap, mivel nagyon sok mérkőzést játszunk először négy edzőmeccset a horvátokkal, utána pedig a montenegrói tornán három találkozót. Mindenképpen kell közben edzeni is, tehát mindig lesznek olyan játékosok, akik úsznak és olyanok, akik játszanak.

A héten elég sok volt a tornaterem, sok erősítés volt, talán valamivel kevesebb úszás, bár a játékosok biztos nem ezt mondják..., de azért az fontos volt, hogy bármennyire is fárasztó a hét, a jövő hétre kellett most készülnünk.

- A montenegrói tornán komoly ellenfelek lesznek (sorrendben: Horvátország, Spanyolország és Montenegró), gondolom, hogy ez a torna nekik is mérvadó lesz az olimpiai csapatuk kialakításához. Ahhoz mit szólsz, lehet-e abból valami következtetést levonni, hogy a rendezők az utolsó nap végére, a "csúcspontra" tették a Montenegró-Magyarország meccset. Ez egy értékítélet?

- Szerintem igen. Én is néztem, hogy szombat este van, s ez egy jó dolog, hogy minket tartanak a legnagyobb ellenfélnek. De hát ezt bizonyítani is kell, és nem is most, hanem majd körülbelül hat hét múlva...

- Arról van információ, hogy azokon a - gondolom - hivatalos meccseken hány játékos szerepelhet?

- Szerintem erről majd a helyszínen egyeznek meg a csapatok, vagy 13 vagy 14, annál több biztos nem, de ez egyáltalán nem baj, mert mindenki elég sok mérkőzést fog játszani, ezért mindig lesz 4-5 játékos, aki külön tud dolgozni, míg játszik a 13. Létre tudunk hozni olyan "csapatlehetőségeket", amik aztán majd a valóságban, később is működhetnek.

- Mi az, amit vársz ettől a most következő héttől? Tehát amikor hazaértek, akkor már a fejedben a riói csapatnak meg kell lennie?

- Azt gondolom, hogy nagyjából igen. Ez egy nagyon lényeges hét, többször is hangsúlyoztam, a játékosoknak is. Nem feltétlenül fogom utána eldönteni, hogy ki a 13 utazó, de mindenképpen sokat számít majd a döntésemben mindaz, ami a jövő héten fog történni.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!


vlv-fotók a szombati edzésről.



Címkék:
Benedek Tibor edzés