FACEBOOK

Megkezdődött az olimpiai felkészülés

Megkezdődött az olimpiai felkészülés
hozzászólás, 2016.06.13.

Hétfőn a margitszigeti Széchy uszodában elkezdte a munkát a riói olimpiára készülő magyar válogatott keret. Riportunk a helyszínről.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Az ismert 19 név mellé még ideírhatunk egy huszadikat is: Nagy Ádám együtt edzett a többiekkel, ő a jövőben hol hesz, hol nem lesz, hiszen egyrészt még az érettségi szóbeli részével bajlódik, másrészt csatlakozik majd a Horkai György által irányított utánpótlás válogatotthoz.

Heten egyébként már egy hete edzenek Benedek Tibor irányításával, a BVSC-vel kétkapuztak, s karban tartották magukat, amíg a final sixben érdekelt társaik megérdemelt pihenőjüket töltötték.

Maga a keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


Reggel tornateremben kezdődött a munka, majd egy teljes órán át úsztak a fiúk. Ezután három részre szakadt a társaság, előny-hátrány gyakorlása folyt, s gyorsan el is röppent a délelőtti edzés két órája, amit a vége felé lezúdult zápor "színesített".

Ahogy a partról néztük, kicsit még  mindenkinek nehezére esett a mozgás, Decker Ádám be is vallotta, reggel úgy ébredt, hogy alig tudta felemelni a karját. Gergely Pista erre annyit mondott: Gondolj az olimpiára, az mindet meggyógyít...

Kameránk elé azt a két játékost kértük, akinek beválogatása az olimpiai keretbe hírértékű volt.

VLV-VIDEÓK:


Madaras Norbert a vlv-nek


- Szervusz Norbi. A hír az, hogy itt vagy. Hogy kerülsz ide? :-)

- Igen, itt vagyok megint. Készülök a csapattal, aztán meglátjuk…

- Nyilván beszéltél Tiborral azelőtt, hogy behívott és megkérdezett, hogy állsz a dologhoz. Amit, ebből el lehet árulni, azt mondd el!

- Nagyjából találkoztak a véleményeink, az érdekeink meg ő is számított rá és nekem is volt kedvem hozzá. Nagyjából ennyi. Több alkalommal beszéltünk év közben is, most év végén is, úgyhogy nem tudom összefoglalni. Nem azt mondom, hogy nem publikus de hosszú lenne elmondani.

- Milyen várakozásokkal kezdted ma meg ezt a felkészülést? Mire számítasz, milyen hat hét lesz?

- Igazából nem fogalmaztam meg ilyeneket. Megint itt vagyok és edzek, ahogyan eddig is edzettem aztán majd meglátjuk, mi lesz. Nyilván változtam sokat, változott a vízilabda is de majd kialakul közben. A lehető legjobban oda fogom tenni magam, de ez eddig is így volt.

- Nehéz megkérdezni tőled, hogy milyen a csapat, mert nagyjából egy éve nem játszottál ebben a csapatban, viszont mindenkit jól ismersz, láttad a meccseket is. Szerinted milyen és milyen lesz a válogatottunk?

- Most még az emberelőnyöket néztük de már el is felejtettem a számokat. Év közben a klubokban mindenki játssza a saját dolgait, ott mások a számok, úgyhogy ezeket még meg kell szoknom. Az elmúlt egy évben én is kívülről láttam ezt a csapatot és csak a játékostársaimmal Szolnokon beszéltem, mi hogy megy és mi a véleményük bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Azt gondolom, hogy néhány héttel később már okosabb leszek.

- Azért gondolom, mivel visszajöttél és itt vagy, te is abban bízol, hogy ez egy erős csapat lesz.

- Bocsánat ezt nem mondtam, de nyilván: ez egy jó csapat! Jó csapat volt tavaly is, tavalyelőtt is és most is, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

- Most egy nehéz időszak jön. Két gyereked van, a nyár kiesik. Számít ez valamennyire? Gondolok arra, hogy idősebb vagy, tapasztaltabb is vagy, de már másfelé is nézel....

- Az edzések szempontjából?

- Igen, meg úgy az egész nyarat nézve.

- Mindig nehezebb. Majdnem egész nap itt vagyunk. Igazából semmi mást nem tudunk csinálni, de nem is kell, mert most száz százalékban ez a dolgunk, ez a legfontosabb.

- Jó felkészülést kívánok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)



Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz Decki, veled kapcsolatban is az a legfőbb hír, hogy itt vagy. Hogy fogadtad a döntést?

- Természetesen nagyon örültem és boldog voltam. Megpróbálok mindent megtenni azért, hogy kijussak az olimpiára. Ez a célom, ezért küzdöttem eddig is és ezután is ezért fogok.

- Amikor Tibort megkérdezték újságírók, nekünk is azt mondta, hogy a bizalom volt az, ami melletted döntött, annak ellenére, hogy kevesebbet védtél a bajnoki meccseken. Ezt külön hogyan értékeled?

- Én is nagyon bízom benne.

- Milyen nyárra számítasz?

- Egy olyan nyárra, ahol egy nagyon jól összeszokott csapat egy nagyon jó olimpiai szereplést fog végrehajtani. Azt gondolom, hogy ez a játékosállomány tökéletesen alkalmas arra, hogy elérjük azt a célt, amit mindenki el szeretne érni.

- Milyen szerepet látsz ebben magadnak?

- Ezt most nem lehet megmondani, nem tudom.

- Elég sok bizonyítási lehetőség lesz, kétkapuk, nemzetközi tornák… Felépítetted magadban ezt az ívet, ezt néhány nyári hetet, ami most fog következni?

- Igen, az ember készül, sokat gondol a nyárra és én is így tettem. Természetesen minden alkalmat meg fogok ragadni arra, hogy bebizonyítsam, mire vagyok képes.

- Sok sikert kívánok a nyárra.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)



vlv-fotók délelőttről



vlv-fotók az esti edzésről.