FACEBOOK

Komlósi Péter a Reggeli Startban

Komlósi Péter a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.06.13.

A Debrecen új vezetőedzője latolgatta csapata esélyeit és most induló edzői pályafutásának várható kihívásait a hétfői Reggeli Startban. Tudósítás és a teljes beszélgetés:

Komlósi Péter Debrecenben fejezte be játékos-pályafutását, majd reaktiválta magát, s a Szentes csapatában lehúzott még egy évet. Debrecenben a három és fél éves Varga Tamás-korszakot követi, így Szombathy Pál műsorvezető első kérdése az volt, hogy mit örökölt elődjétől.

- Öt távozót, akiket pótolni kell, most ezen dolgozik a klub - szólt a válasz, s a szakember elmondta, a keret kialakítása még folyamatban van, jelenleg külföldi, saját országukban válogatott centerekkel tárgyalnak, de ennél többet nem akart erről elárulni. Hozzátette, sok segítséget kap az új csapat építéséhez egyik játékosától, Kállay Márktól.

Az anyagi háttérre, a stabilitásra vonatkozó kérdésre Komlósi Péter a régi idők felidézésével válaszolt. Mint mondta, amikor ő Debrecenben vízilabdázott, teljesen komolytalan anyagi háttere volt a klubnak, most a helyzet egészen más, a háttér stabil, a klub mögött teljes mellszélességgel ott áll Debrecen városa, önkormányzata. Minden lehetőségük megvan arra, hogy jól szerepeljenek a következő idényben.

A műsorvezető visszakérdezett a múltra, emlékeztetett, hogy Gyöngyösi András irányításával az említett bizonytalan háttér ellenére LEN-kupa elődöntőt játszott a csapat.

Komlósi elmondta, hogy öt évig volt edzője Gyöngyösi András, már Szegeden is. Kitűnő szakembernek nevezte, aki nagy precizitással rakta össze a védekezést. Videóelemzéseit, más módszereit, például a táblás elemzéseket ő is "tovább fogja vinni". Szavaiból kiderült, hogy az ő szakmai elgondolásainak is kiindulópontja a jó védekezés megvalósítása. Mint mondta: "A budapesti final six mérkőzésein is látható volt, hogy minden csapatnál alap a jól megszervezett védekezés, arra lehet építeni a támadásokat is. Sokan nem értik, de a nem bekapott gól olyan, mintha lőnénk egy gólt, ugyanolyan értékű" - mondta.

A fiatal szakember tudatában van annak, hogy pályakezdő edző, de legjobb tudása szerint, a hétköznapok során is folyamatosan égve, nagy erőbedobással tervezi végezni munkáját, egyetlen edzést sem rutinból tart majd meg. Bízik segítőjében, Kis Istvánban, aki egyébként Horkai György szövetségi kapitány mellett az utánpótlás válogatottnál is dolgozik. Mint mondta, szeretné, ha a Debrecen egy karakteres, fegyelmezett, az utolsó percig küzdő csapat lenne. Lesznek olyan ellenfelek, akiket kötelezően verni kell és olyanok is, amelyek egyelőre más dimenzióban mozognak - utalt ezzel a nagyon erős négy élcsapatra,  a Ferencvárosra, az OSC-re, a Szolnokra és az Egerre.

A Debrecen a középmezőny tagja lesz, ahova várhatóan hat-hét csapat tartozik, közülük a vezetőedző kiemelte a megerősödött Honvédet és Vasast, valamint az erős Szegedet és az idén jól szerepelt BVSC-t.

Hivatalos célt még nem határozott meg a debreceni vezetés hiszen a keret egyelőre formálódik.

A teljes beszélgetés: