FACEBOOK

Varga Zsolt a Reggeli Startban

Varga Zsolt a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.06.07.

További apró, de érdekes részleteket tudhattunk meg a Ferencváros hétfőn bejelentett bombaigazolásairól: a csapat vezetőedzője, Varga Zsolt a Reggeli Start, Szombathy Pál vendége volt kedden.

Sydney olimpiai bajnoka elmondta, hogy egy hosszabb folyamatról van szó. Csapata volt kieső helyen is, a történet innen, gyakorlatilag a mélypontról indult, s döntő változást jelentett, hogy a klub és annak elnöke mögéjük állt. Tudatos építkezésbe kezdtek, s a mostani szezon végén már a bajnokság negyedik helyén végeztek.

A hétfőn bejelentett erősítések két-három hónapos munka eredményét jelentik. Első lépésként egy jó centert szerettek volna szerződtetni, s éppen a terveikbe illett, hogy Szirányi Balázs, "aki klasszis is, magyar is, fradista is", haza készül.

Varga Dánielt is rögtön megkeresték, amikor meghallották, hogy eljönne Szolnokról. Ő elsősorban szakmai kérdéseket tett fel a tárgyalások során és jelezte: nagy bizonyítási vágy van benne, szeretne sokkal többet vízben lenni. Mondták neki, hogy ez menni fog...

Mivel Varga Dániellel három éves szerződést kötöttek, ez kicsit azt is jelenti, hogy az új Fradi köré épül, az ő játékszervező munkája, személyisége meghatározó lesz. Varga Zsolt azt is elmondta, ő úgy érezte a tárgyalások során, hogy Daninak nincs ellenére, hogy most a testvére nélkül bizonyítson, hozzátette: nem is került szóba náluk Varga Dénes leigazolása.

A szintén érkező kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norberttel szívesen kötöttek volna kétéves szerződést, maga a játékos mondta azt, hogy egy év legyen, aztán majd meglátja, hogy vállalkozik-e a folytatásra.

Stefan Mitrovics első kérdése az volt, amikor megkezdték a tárgyalásokat, hogy milyen erősségű csapatot tervez a Fradi, mert az ő célja egyértelműen az, hogy döntőt, döntőket játszhasson, csak olyan klubhoz igazol, ahol "ez a terv".

Varga Zsolt a csapat előtt álló három versenysorozat közül a magyar bajnokságot tartja a legrangosabbnak és a legnehezebbnek. Mint ismert, a vezetés hivatalos elvárása az, hogy legalább egy döntőt játsszon a csapat jövő nyárig. Kiderült a vezetőedző szavaiból, hogy a most következő Eurokupa-szereplés után, egy év múlva a BL-ben szeretnének indulni, ami azt jelenti, hogy az ősszel kezdődő hazai bajnokságban legalább dobogós helyezést kell elérni.

A szakmai vezetés tisztában van azzal, hogy lesznek hullámvölgyek, a vezetőedző ősztől egyre inkább kiegyensúlyozott, stabil szereplést szeretne látni, azt, hogy van belső tartása az általa irányított társaságnak. Új csapatot kell építeni, amelyben sok az idősebb játékos, de a tehetséges fiatal is. Közben egyre erősebb az utánpótlásképzés is a Fradiban, tervezik saját nevelésű fiatalok beépítését a csapatba, de ez természetesen hosszabb folyamat.

A VLV TUDÓSÍTÁSA AZ IGAZOLÁSOK BEJELENTÉSÉRŐL

A keddi Reggeli Startban elhangzott beszélgetés teljes felvétele: