FACEBOOK

Jug-Jug-Jug, Olympiakosz-Olympiakosz-Olympiakosz, Szolnok-Szolnok-Szolnok

Jug-Jug-Jug, Olympiakosz-Olympiakosz-Olympiakosz, Szolnok-Szolnok-Szolnok
hozzászólás, 2016.06.04.

Sikerült megszerezni a vigaszbronzot, Európa trónját pedig egy évig mindenképpen a Jug Dubrovnik foglalja el. Helyszíni vlv-tudósítás a margitszigeti BL F6-befejezésről.

A BL final sixen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Bajnokok Ligája final six, 3. nap

Pro Recco-Szolnok 7:11 (1:3, 2:1, 2:4, 2:3)

G.: Ivovics, F. Filipovics 2-2, Aicardi, Prlainovics, Mandics, ill. Varga Dénes 3, Varga Dániel 2, Alekszics, Gocics, Vámos, Younger, Mezei, Kis G.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Úgy láttam, hogy örültél, sőt, az utolsó időkérést végignevetted...

- Igen, természetesen nagyon örülök. Egy pici szomorúság azért van bennem, mert én úgy gondolom, ezen a három napon mi úgy játszottunk, ahogy egy BL-t akár meg is lehet nyerni, és egy olyan meccset vesztettünk el az elődöntőben, amit nem tudunk soha megmagyarázni, de ez most már a múlt. Ma viszont azt éreztem a játékosokon, láttam a szemükön, hogy ezt egymásért meg akarják csinálni, és ez a legszebb emlék erről a csapatról nekem, ez az utolsó meccs. Lehet itt mondani azt, hogy nem védett az ellenfélnél az első számú kapus, de én mint edző, nyilván nem ezzel foglalkozom, hanem azzal, hogy a három meccsen végig nagyon jó volt a védekezésünk. Ma is hét gólt kaptunk egy Reccótól, tegnap is hét gólt kaptunk, ha az utolsót leveszem, és ötöt a Barcelonetától. Nyilván egy edző mindig ezt nézi leginkább, nagyon örülök a harmadik helynek.

- Ez most lőrelépés tavalyhoz képest, a kérdés az, hogy folytatódik-e ez a tendencia jövőre?

- Ez majd jövőre fog kiderülni. Meglátjuk mire leszünk képesek.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Egy értékelést szeretnék kérni. Elégedett vagy, az adott körülmények között?

- Abszolút. Kihoztuk magunkból a maximumot, és azért tegnap, a meccs után nem volt könnyű elképzelni azt, hogy így oda tudjuk magunkat tenni. Nyilván ők is nagyon csalódottak voltak, ez látszódott, meg egy picit szét is estek. Ettől függetlenül, ez nem von le abból, hogy megcsináltuk a magunk dolgát. Tényleg, amit lehetett. Most még jobban sajnálom a tegnapit, mert azért sok volt ebben a csapatban.

- Ez a mai meccs nagyon sima volt?

- Nagyon sima nem volt, de megvolt mindig a fölényünk és ez adott nekünk egy magabiztosságot. Ők meg sok esetben kicsit kapkodtak, szerintem. De az a lényeg, hogy meglett. Sokkal jobb így befejezni.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok, Dumi! Ebből azt hoztátok ki, amit a tegnapi nap után maximálisan ki lehetett hozni, de gondolom még mindig fáj a tegnapi. Arról kérdezhetlek?

- Kérdezhetsz, mert az életem részévé vált tegnap óta.

- Igen, erre gondoltam én is.

- Én ezt mindig felvállalom, nagyon-nagyon sajnálom, mérhetetlen kudarcérzés volt bennem, annak ellenére, hogy most is úgy gondolom, hogy nem tehetek róla. Valószínűleg ugyanígy védekeznék, mert abban a hitben voltam, hogy ha én jobban rányúlok erre a görög játékosra, akkor kiállítanak, és egy az egyben belövi. Nagyon szerencsétlenül értem a labdába, bepattant a hosszúba, ráment az egész estém, reggelem, sőt azt mondom, hogy a meccsre is úgy ugrottam be, hogy ez motoszkált bennem, ilyen rosszul én még nem is nagyon éreztem magam. Úgyhogy ennek tükrében azt gondolom, talán az egyik legszebb, mondjuk a belgrádi után a legszebb bronzérmem ez, mert nagyon el volt keseredve mindenki. Nagy sanszunk lett volna most BL-t nyerni szerintem, és a csapat megmutatta azt, ami talán tegnap hiányzott, azt, hogy tudunk csapatként is játszani, magával húzott és engem is eredményessé tett.

- Igen, épp ezt akartam mondani, hogy kicsit a teljesítményeddel is kompenzáltad a tegnapit.

- Igen, én mondjuk a tegnapival az utolsó másodpercig nem lettem volna olyan nagyon elégedetlen, nyilván azért a góllövésre vagyok beállítva és a csapatom eredményességén is meg szokott látszani, ha nem lövök. Hát, tegnap lőttem és mégis kikaptunk. Nem akarom elviccelni, mert tényleg nagyon rosszul éreztem magam utána, annak ellenére is, hogy nem direkt volt.

- Van-e bármi, amit még szeretnél mondani?

- Nem jut eszembe semmi. Köszönöm az élményt a csapatomnak!

- Köszönöm szépen, gratulálok!


(Lejegyezte: Vona Lilla) 



vlv-fotók

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:


- Te vagy a csapatkapitány, úgyhogy most egy csapatkapitányi értékelést szeretnék kérni! Részben erről a tornáról, az utolsó meccsről, de úgy kicsit az egész szezonról is.

- Az a véleményem, hogy nagyon jó szezon volt, nagyon sikeres - a Magyar Kupán kívül. Meg tudtuk nyerni a magyar bajnokságot egy nagyon-nagyon szép döntőben, egy nagyon kemény Eger ellen, úgyhogy nem tudok elégedetlen lenni. A tegnapi vereség miatt még sokáig hiányérzet marad bennem, mert habár úgy gondoltam a magyar bajnoki döntő után, 2:0, aztán 2:2, feljött az Eger, aztán mégis meg tudtuk nyerni, ha már azon túl voltunk, tényleg azt hittem, hogy itt a Barcelonetát és Olympiakoszt meg tudjuk verni, és be tudunk jutni a döntőbe. Aztán a döntőben bármi lehet, ezért sajnálom nagyon, és ezért marad bennem hiányérzet.

Ez, hogy ma fel tudtunk állni egy ilyen tegnapi vereség után, hihetetlen, és tiszta szívemből mondom, hogy nagyon-nagyon büszke vagyok az egész csapatomra, mert ez tényleg nem mindennapi dolog. Egy ilyen, hogy az utolsó másodpercben kapsz egy ilyen gólt, hihetetlen, olyat nem láttam még a pályafutásom alatt. És mégis magabiztosan játszani egy ilyen nagyon kemény Recco ellen, azt tényleg csak nagyon jó csapatok tudnak. Azért is nagyon sajnálom, hogy nem jutottunk be a döntőbe, mindegy, hogy mi lenne, ha oda bejutottunk volna, de szerintem megérdemeltük volna a tegnapi meg a mai játékkal is. Ilyen a sport, ilyen az élet, ez ellen nem tudsz mit tenni, fel kell állni és előre kell menni. Még egyszer mondom, nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatomra.

- Mostantól ellenfelek lesztek a magyar játékosokkal. Milyen lesz a nyarad? Mit gondolsz, hol találkozik a két válogatott Rióban? Már az első meccsen kívül, úgy értem.

- Nagyon remélem, hogy már csak a döntőben találkozunk majd.

- Látsz erre esélyt?

- Persze, hogyne látnék. Kemény nyarunk lesz, nekünk is, meg a magyaroknak is. Van egy hét, nekünk 12-én kezdődik az olimpiai felkészülés, és ahogy én szoktam mondani, utána 13-án már kezdődik a Rock 'n' Roll.

- A Rock 'n' Roll?

- Igen, augusztus 21-ig, úgyhogy még egyszer mondom; nagyon kemény lesz. Nagyon érdekes lesz az olimpia, leginkább a másik csoportban. A mi csoportunkban is lesznek kemény csaták, de azért ott szerintem még inkább. Szerintem a negyeddöntő lesz a legfontosabb nap az olimpián, úgyhogy arra kell nagyon figyelni és készülni mindenképpen.

- Egy utolsó kérdés: mindent megnyertetek, tényleg az elmúlt években gyakorlatilag nem vesztettetek döntőt, de mégis az olimpia egy kicsit más és erről nagyon sokat cikkeznek újságírók is. Te hogy látod, van-e egy pici félelem, egy kis tartás bennetek ettől a tornától?

- Biztos, hogy van, mert bármilyen erősek vagyunk, bármilyen magabiztosan nyertünk az utóbbi pár évben minden döntőben, mégiscsak emberek vagyunk. Nem azt mondom, hogy félelem. Nyomás van rajtunk, meg ahogy te is mondod, mindenki erről beszél, hogy a szerbek mindig jók, csak az olimpián nem tudnak nyerni. Úgyhogy szerintem emiatt is nehezebb lesz kicsit, mintha például egy vb vagy Eb lenne, de ez van, ilyen a sport. Ezzel is kell foglalkozni, ezen is kell javítani, és menni kell tovább, és majd meglátjuk, hogy mire vagyunk képesek. Aztán, még egyszer mondom, mi is csak emberek vagyunk, beleadunk mindent, ami bennünk van, remélem, hogy elég lesz.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Szervusz Marcika! Gratulálok, azt hoztátok, amit a tegnapi nap után maximum lehetett hozni. Hogy értékeled?

- Azt hoztuk, folytattuk a jó játékot, amit tegnap elkezdtünk, csak most nem volt itt semmi kihagyás, és végig tudtuk uralni..., hát nem végig, mert az elején elmentek, egyszer vagy kétszer vezettek, de onnantól kezdve végig tudtuk uralni a mérkőzést és ezt a Reccót a végére magabiztosan meg tudtuk verni.

- Az, hogy a Recco ellen van meg a bronz, gondolom egy külön élmény, nem?

- Az, mert 11:7-re nyertünk, hét gólon tudtuk őket tartani, ami dicséri a védekezést, a blokkokat, Viktort, aki nagyon jól védett. Ez, úgy gondolom, nem azzal függ össze, hogy most Tempestit megműtötték, hanem velünk "függ össze", mert az, hogy hét gólon tudjunk tartani egy ilyen erős csapatot, az jellemez minket. Koncentráltak voltunk, azon a tegnapi dolgon túl tudtunk lépni, úgyhogy örülök.

- Maradt benned hiányérzet a szezont tekintve?

- Hát maradt, mert én egy döntőt vártam volna, de nyilván a maximalizmus beszél belőlem, illetve elveszítettünk egy Magyar Kupa döntőt már rég, de az még ebben a szezonban volt.

- Marci, jó pihenést kívánok és szép nyarat!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa-Kögép) a vlv-nek:

- Kicsi, gratulálok! Ebből a mai napból kihoztátok a maximumot! Mi van benned most? Mit érzel? Túl vagy-e már a tegnapin?


- Nagyon sok minden van bennem. Tudnék most veled beszélgetni akár egy órát is erről, de megpróbálom röviden elmondani. Tényleg úgy éreztem, hogy idén Bajnokok Ligáját tudunk nyerni. És most, hogy itt voltunk, és ahogy kikaptunk, meg ahogy ma nyertünk, én úgy gondolom, hogy sikerülhetett is volna. Sajnos tegnap nem jött össze azzal a vereséggel. Ezért nagyon szomorú vagyok, mert nem tudom, hogy mikor lesz erre ismét lehetőség, mert azért ha körülnézek az öltözőben, ritka egy olyan magyar csapat, amit ott lehet látni. Ez köszönhető a szponzorainknak, a klubnak.

Sok munka van ebben a csapatban és kiteljesedhetett volna az elmúlt sok-sok év, és végül az utolsó két év egy szép döntővel. De emellett meg olyan szép dolog volt az, hogy tényleg tegnap este, ma reggel, nap közben megtört csapattársakat látva, magamat is, hitetlenkedve, kedvtelenül, és ezek után meg tudtunk verni egy Reccót úgy, hogy mindössze hét gólt kapunk tőlük. Mert mondhatjuk Tempestit, de az első félidőben három gólt kaptunk, a végére összesen hetet, és azért a Reccóról van szó, iszonyú gólerős játékosokkal. Úgyhogy én a nagyon mély gödörből való gyors kirepülés miatt nagyon büszke vagyok a csapatunkra. Nagyon nagy élmény volt. Jó dolog így, csak kicsit sajnálom, hogy nem jött össze, amit akartunk.

- Milyen lesz a nyarad?


- Hosszú. :-) Kifejezetten hosszú, de annyit tudok most mondani, hogy egy hét peca :) És majd utána meglátjuk, hogy milyen lesz a nyár, de biztos, hogy hosszú.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


A döntőben:

Jug Dubrovnik-Olympiakosz 6:4 (1:1, 2:1, 1:1, 2:1)

G.: Perrone 2, Jokovics, X. Garcia, Benics, Obradovics, ill. Gunasz, Funtulisz, Murikisz, Vlahopulosz

A torna legjobb kapusa Marko Bijac (Jug Dubrovnik), a legjobb mezőnyjátékos Felipe Perrone (Jug Dubrovnik) lett.

A torna végeredménye:

1. Jug Dubrovnik
2. Olympiakosz
3. Szolnok
4. Pro Recco
5. CNA Barceloneta
6. Eger

vlv-képek