FACEBOOK

Szolnok-Eger 10:8 - a Szolnok megvédte bajnoki címét

 Szolnok-Eger 10:8 - a Szolnok megvédte bajnoki címét
hozzászólás, 2016.05.28.

Izgalmas meccsen, az elejétől vezetve megszerezte harmadik győzelmét a bajnoki döntőben a Szolnok. Helyszíni vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

Bajnoki döntő

1. mérkőzés: SZOLNOK-EGER 9:6

2. mérkőzés: EGER-SZOLNOK 8:11 - ÖTMÉTERESEKKEL

3. mérkőzés: SZOLNOK-EGER 9:12

4. mérkőzés: EGER-SZOLNOK 8:7

Május 28., szombat, 5. mérkőzés

Szolnok-Eger 10:8 (4:1, 0:1, 4:3, 2:3)
G.: Madaras 4, Varga Dénes 2, Alekszics, S. Mitrovics, Varga Dániel, Younger, ill. Zalánki, Hosnyánszky 2-2, Bedő, Erdélyi, Biros, Hárai

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Az eredményhirdetéskor egyéni díjakat is átadtak. A bajnokság legjobb kapusa Nagy Viktor, a legjobb mezőnyjátékos Varga Dénes.


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Madaras első gólja

2:0 - Madaras második gólja

2:1 - Zalánki első gólja

3:1 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

4:1 - Younger gólja

4:2 - Bedő gólja

5:2 - Varga Dániel ötméteresgólja

5:3 - Zalánki második gólja

6:3 - Madaras harmadik gólja

6:4 - Hosnyánszky első gólja

7:4 - Stefan Mitrovics gólja

7:5 - Erdélyi gólja


8:5 - Madaras Norbert gólja a félpályáról (az M4 Sport felvételét a Magyar Vízilabda Szövetség tette közzé):


8:6 - Hosnyánszky második gólja

9:6 - Varga Dénes második gólja, ötméteres

9:7 - Biros gólja

10:7 - Alekszics gólja

10:8 - Hárai csavargólja



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei



vlv-képek


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) az M4-nek elmondta, hogy nagyon erősen kezdett a Szolnok, agresszívek voltak és jobban alkalmazkodtak a játékvezetéshez, szerinte ez döntött.

- Többször is ott volt a lehetőség, hogy egy gólra felzárkózzatok és egyszer sem akart ez összejönni, ez minek volt köszönhető? Fáradt volt a csapat vagy a Szolnok pörgött nagyon?

- Ők is fáradtak voltak, nem csak mi, hát ez erről szól, ki hibázik többet. Nyilván az, hogy azokban a döntő pillanatokban mi nagyobb százalékban hoztunk rossz döntést, mint ők, mert mondom, ők is hibáztak sokat. Mondtam az elején, hogy ezen fog múlni.

- Azért vastaps mellett jöttél itt végig, a szurkolók büszkék a csapatra is meg rád is. Mi következik most? Mennyire kell a srácokat összerázni a final six-re?

- Most két nap pihenőt kapnak, az biztos. A szurkolóink ma is csodálatosak voltak, nagyon örülök és megköszönöm nekik, hogy ma is itt voltak és így biztattak. Nem szeretek a szimpatikus vesztes szerepében tetszelegni, azért ez nagyon rossz érzés.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) az M4-nek úgy értékelt, hogy ez volt élete meccse.

- Két éve mondom, hogy milyen jó csapat az Eger, be is mutatták ebben a döntőben, nagyon jól játszottak. Két napja Kis Gabi azt mondta nekem ebédnél, hogy ha megnyerjük ezt az ötödik meccset, élete legjobb döntője, ha kikapunk, élete legrosszabb döntője. Szerintem fantasztikus döntő volt, nekem személy szerint életem meccse, azt gondolom, eddig. Hogy miért tudtunk ilyen erősek lenni nem tudom megmondani, mert borzasztóan mélyen voltunk, nagyon mélyre kerültünk az elmúlt pár napban, és mégis úgy tudtunk kezdeni, ahogy kezdtünk. Az volt fantasztikus.

- És azt hogy látod, hogy nagyon sokszor volt olyan eset a mérkőzésen, hogy egy gólra zárkózhatott volna az Eger, de egyszer sem engedtétek őket. Ez talán még a jó kezdésnél is nagyobb dolog volt.


- Hát ez nem így megy, hogy nem engedtük őket. Ez úgy megy, hogy egyik csapatnak van egy jó hulláma, van egy gyengébb. Mi két meccs óta mindig odaférkőztünk az Egerhez és valami mindig közbejött. Ma pedig az Egernek jött közbe, ezért volt nagyon fontos az első meccs, hogy azt megnyertük hazai pályán. Egyébként, hogy őszinte legyek, nagyon nagy visszaigazolás ez a meccs az elmúlt két évünkről, mert látszott ebben a döntőben, hogy akár az Eger, akár az OSC meg tudja verni a Szolnokot, ha a Szolnok nem elég jó, ha nem koncentrál. Ezért is nagy dolog, amit mi két éven keresztül csináltunk, hogy nem kaptunk ki. Illetve még annyi, hogy ez volt a furcsa, hogy két év óta ez volt az első olyan meccs, az utolsó, ennek a csapatnak, amikor az ellenfél talán esélyesebb volt, mint mi, és az nem olyan egyszerű. Mi két éve így játszunk, hogy mindenki azt mondja, hogy mi fogunk győzni. Tehát így összességében ez egy nagyon kemény munka volt, és sikerült, örülök, gratulálok a játékosoknak.

- Mekkora ünneplés lesz most? Mekkora ünneplés lehet most?


- Hát ezt nem tudom, mert ez nem egy olyan győzelem, hogy előre lehet tudni, hogy valószínű meglesz, itt azért nagyon nagyok voltak a kételyek. Hagyom magam meglepni, fogalmam sincsen.

- Rendben, akkor legyen így, köszönjük szépen Cseh Sándornak!


(Lejegyezte: Vona Lilla)


BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány az M4- nek elmondta, hogy számára az egész bajnoki rájátszás nagyon nagy élmény volt, nagyon-nagyon örült annak, amit látott: a magyar játékosok a két legfontosabb csapatban végig főszereplők voltak, nagyon jó egyéni teljesítményekkel. Ezt a legjobb útnak nevezte ahhoz, hogy nagyon jó BL final sixet játsszanak a magyar csapatok, illetve, hogy kellő önbizalommal kezdje meg a válogatott a felkészülést..

- Ki volt, aki mondjuk ma a legkellemesebb meglepetést okozta, aki ön szerint a legjobb teljesítményt nyújtotta?

- Hát mindenképpen a két balkezes, a harmadikat nem sokat láttam, mert hamar kipontozódott az előző meccsen is, meg most is (Vámos Márton), de Madaras Norbert és Zalánki Gergő mindenképpen nagyon tetszett.

- Az, hogy Nagy Viktor az utolsó meccsen ennyire összekapta magát - nem volt rossz az előzőkön sem, de most nyújtott extrát - mennyire lepett meg? Várta már tőle ezt?

- Nagy Viktorról tudjuk, hogy nagyon jó kapus, akkor igazán jó kapus, ha sorozatban tud nagyon jól védeni, hiszen erről szól majd egy világverseny, erről szól majd az olimpia, úgyhogy ez a cél. Ma nagyon jól védett, de ugyanilyen jól kell, hogy védjen majd a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken is.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlvnek:

- A Szolnok az elején nagyon elkapta a ritmust, az előző két meccstől eltérően nekik sikerültek jobban a dolgok (főleg Norbinak), ettől megnyugodtak, magabiztosak lettek, a mi játékunk vált kapkodóvá. 4:1 után új meccs kezdődött, kapaszkodtunk végig, nem adtuk ingyen, de a kulcsfontosságú pillanatokból most a Szolnok jött ki jobban, nem úgy, mint korábban. Ezzel meg is tudták nyerni a mindent eldöntő meccset.

Többen kérdezték tőlem, hogy elfáradtunk-e. Persze, de ők is. A 4:1-et követően ők is rengeteget hibáztak, ezért is tudtunk a nyakukra jönni.

- Ha 3:0-lal lett volna vége a döntőnek, akkor sok időtök maradt volna pihenni és felkészülni a final sixre, de gondolom, azért "nem bánod", hogy a végsőkig szoros volt...

- Tavaly a Szolnok is meg mi is úgy mentünk a final sixre, hogy viszonylag sok idő volt pihenni. A Jug meg a Rijeka gyűrte egymást és látszott a Dubrovnik elleni mérkőzésünk első két negyedén, hogy ők meccsből jönnek, mi pedig egy kéthetes rákészülésből. Azt várom, amit a mostani meccseinken láttam: ha jól sikerül kezdeni, akkor nem fog számítani, hogy fáradtabbk vagyunk, mint a Jug, amely most simán nyerte a bajnokságot a sok problémával küszködő Primorje ellen. Ha ők tudnak dominálni az elején, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülünk, mert nem biztos, hogy lesz bennünk annyi erő... Most két nap pihenőt kellett adnom, sérültjeink vannak, Milos Csuk orrtöréssel, Vapeszki 40 fokos lázzal játszott.

Én úgy gondolom, jobb ez így, hogy meccsekből megyünk, mintha csak edzettünk volna.



VLV-VIDEÓK:


Cseh Sándor a vlv-nek


- Szervusz Sanyi! Gratulálok neked a bajnoki címhez! Ez viszonylag sima volt most, nem? :-)

- Szeretnék mind a két csapatnak gratulálni. Az elmúlt két évben már néha hülyének éreztem magam, mikor mondtam, hogy milyen jó csapat az Eger, és mindenki mondta, hogy "Jó-jó, de az esélyes a Szolnok". Nem, nagyon jó csapat és nagyon jól játszottak. Ugyanakkor nyilván a szolnoki játékosoknak még inkább gratulálok és meg kell, hogy mondjam, nagyon mélyről kellett visszajönnünk az elmúlt napokban, és az, hogy ez sikerült, és 4:1-el tudtunk kezdeni, azt gondolom, hogy döntő volt. Illetve, akárhogy is nézzük, az egész éves teljesítményünk, az, hogy megnyertük az alapszakaszt és hazai pályán játszhattuk az utolsó meccset. Minden mindennel összefügg, voltak olyan extra egyéni teljesítmények, nyilván ilyenkor nem szeretek kiemelni külön játékosokat, de azért Viktor, Madi mai teljesítményét vagy Milan utolsó gólját. Ezek olyan dolgok voltak, amik szerintem nagyon emlékezetesek maradnak.

- Jó, hát nincs sok idő most pihenni. Valamelyik játékostól kérdeztem, hogy így rámenni a final six-re az nagyon nagy előny? Tehát hogy nincs csalódottság, hanem egy elégedettség van; vagy kell még szinten tartani a motivációt?

- Ezt most nem tudom így megmondani, de biztos, hogy sokkal jobb így rámenni, mintha ma kikaptunk volna. Azt úgy nehezen is tudom elképzelni, hogy mi lett volna itt holnap, holnapután. Szerintem ez ki fog ürülni, én nem szeretem a kettőt összekeverni. Szerintem olyan nagy dolog magyar bajnokságot nyerni, főleg egy ilyen ellenfél ellen, ez két teljesen különböző dolog. Ennek vége, nagyon örülök, hogy megnyertük, holnap este már valószínűleg edzésünk is lesz, és hétfőtől elkezdünk készülni a Final Six-re. Én nem hiszek ebben, hogy ez egy lépcső ahhoz, nem, ez egy óriási dolog, hogy ezt megnyertük, és aztán jön egy másik verseny.

- Hát köszönöm szépen, találkozunk Budapesten a hét közepén.

- Köszönöm szépen!

- Jó mulatást!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Szervusz Norbi!

- Szia!

- Szívből gratulálok a második magyar bajnoki címedhez, külön gratulálok ehhez a mai meccshez, mert ez nagyon a te meccsed volt, mindenki azt mondja. Hogy keltél ma fel?

- Nem is tudom hol kezdjem. Azt mondom, hogy össze kell vonnom kicsit az elmúlt meccsekkel. Volt bennem hiányérzet a saját teljesítményem miatt. Pedig úgy gondoltam, tudtam, hogy bennem van, és nagyon bíztam abban, hogy valamelyik meccsen ki is jön. Felkészültem, sokat edzettem, úgy éreztem, hogy jó vagyok, de valahogy nem jöttek a lövések, volt, hogy lövőhelyzetem is alig volt. Úgyhogy hála Istennek itt kijött. Én úgy keltem ma, - még tegnap is elég feszült voltam - , hogy ezt meg kell csinálnunk. Nekem egy picit többről is szólt ez, mint a bajnoki döntő. Két éve az van, hogy Szolnok vagy Eger Szolnok vagy Eger. Idén kikaptunk tőlük a kupadöntőben, most 2:0-ról felálltak.  A válaszom az, hogy ma úgy keltem, hogy én ma bajnok leszek. Ma összejön!

- Hogy értékeled a mai meccset?


- Úgy, hogy úgy látom, hogy a többiek is átérezték.

- Ők is úgy keltek fel, hogy bajnokok lesznek...

- Igen, úgy keltek fel. Az  egy dolog, hogy én magamban mondogatom, hogy én vagyok a legjobb meg még mindig én vagyok a legjobb, satöbbi, satöbbi, ezzel magamat sikerült felhoznom, de hát itt azért mindenki odatette ma magát. Ez egy csapatjáték, és kicsit úgy alakult, mint nagyon sok hazai meccsünk, amikor az elejétől kezdve tudtunk dominálni, és abban mi nagyon jók vagyunk. Ahogy mi elkezdünk vezetni, szerintem nagyon nehéz velünk tartani a lépést. Ma nagyjából ez jött ki. De hozzáteszem, hogy az már egy nagyon nagy dolog, amit az Eger csinált, hogy 0:2-ről fel tudott állni. Ebből látszik, hogy nagyon jó csapat, tényleg, és most mondhatom, hogy mi vagyunk a bajnokok, végül mi győztünk, de azt mondom, hogy győzhettek volna ők is, függetlenül a mai meccstől. Tehát itt már nagyon pici dolgok döntenek, és most nem is bánom, hogy nem velük találkozunk a final six-ben. Tehát most egy kicsit elég volt, vagy majd csak találkozzunk a döntőben, a végén, de most jöjjön valami más!

- A személyes sorsod alakulása érdekelne még, de erről még nem  kérdezhetlek, ezt tudom jól.

- Igen.

- Viszont azért ez a mai parádés játék, és nagyon-nagyon fontos pillanatokban lőtt négy gól, ez mit jelent neked a nyár szempontjából? Jelenthet valamit?

- Megint őszinte leszek. Én most a  jövő héttel foglalkozom, tehát azzal, hogy a jövő héten a Szolnokkal a final sixben ne az legyen, mint ami egy éve volt. Amikor kimentünk Barcelonába, az első meccsen ötméteresekkel kikaptunk és gyakorlatilag jöhettünk haza, vagy hát játszottunk az ötödik helyért. Ebben a csapatban annál több van, úgyhogy én nagyon szeretnék ott is bizonyítani, meg jól játszani, és csapatként jól szerepelni. Most leginkább ez van a fejemben. Hogy a többi.., mi lesz utána, azt majd még meglátjuk, de azt gondolom, hogy ez nagyon fontos. Meglátjuk, mi lesz ezzel a csapattal, lesz- e még itt lehetőségünk, ilyesmi, úgyhogy, én nekem már most ez van a fejemben, hogy csütörtökön igenis megint tegyük oda magunkat és ezt folytassuk ezt a mait, ne amit az elmúlt meccseken.

- Kívánom, hogy sikerüljön, mi pedig beszéljünk jövő szombaton késő este

- Jó.

Köszönöm szépen! Szia!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Gratulálok az újabb bajnoki címedhez! Nagy kő esett le a szívedről most?

- Köszönöm a gratulációt, még ha egyes számban is mondtad, de mindenképpen egyből áthárítanám a csapatra. Tehát a csapat nevében köszönjük a gratulációt. Hát, a teherrel kapcsolatban, igen, mert nekünk győznünk kellett. Nekünk mindig győznünk kell, ez egy ilyen csapat, ez azért jött létre. Nem csak két évvel ezelőtt, hanem az elmúlt nyolc évben is úgy épült, hogy mire ideérünk, nekünk nyerni kell. És a kell, az a sportban egy nagyon hálátlan dolog, mert sokkal kisebb az örömfaktor, mint a bánatfator adott esetben, hogyha nem jön össze. És ez a nyomás egy kicsit megnehezítette a mindennapokat. De azért itt mindenki olyan játékos, aki az elmúlt éveiben, vagy játékoskarrierje során olyan csapatban játszott, ahol nyerni kellett. Szóval mégis tudtuk ezt a lélektant használni, és nem lettünk görcsösek emiatt.

- Erről a mai meccsről mondj két mondatot, légy szíves!

- Még akkor is, ha a mai vízilabda-sportban nem számít az, hogy adott esetben elmegy az ellenfél két, három vagy akár négy góllal, még akkor is azt mondom, hogy döntő volt, hogy tudtunk vezetni az elején. Ha nem vezetünk az elején akkor is képesek vagyunk megfordítani, de nagyon jót tett nekünk az, hogy mi lőttük az első gólokat és ilyen jól sikerült az első negyed. Ennek pedig a kulcsa az elmúlt napok lélektana. Olyan értelemben, hogy feldolgoztuk a mögöttünk lévő, hát..., kudarcnak kommunikált két vereséget. Szerintem az volt a lélektani kulcstényező, hogy nem a múlttal foglalkoztunk, hanem csak a jelenben éltünk, és az volt a fontos, hogy támadásról támadásra hozzuk ki magunkból a maximumot.

- Egy mondatot még arról, hogy sokat számít az, hogy nem csalódottan futtok neki a final sixnek?

- Meglátjuk a jövő héten. Nem tudom, hogy számít-e. Logikus lenne azt mondanom, hogy igen, mert most jókedvűnek és nagyon feldobva érzi magát mindenki, és persze most "elharapjuk a torkukat". De talán inkább azt mondom, hogy nem számít, mert mi akkor is meg akarnánk nyerni a final sixet, és akkor is elhinnénk, hogy képesek vagyunk rá, hogyha most esetleg ez nem sikerült volna. Persze sikerült, és ez most jó érzés, de attól még a Barcelonetát baromira nem fogja érdekelni, hogy mi most itt nyertünk-e vagy nem nyertünk. Nekünk ott száz százalékot kell adni a középdöntőben, és remélhetőleg az elődöntőben és a döntőben is ahhoz, hogy nyerjünk. Hiszek benne, hogy így lesz.

- Köszönöm szépen, Dani! Jó ünneplést kívánok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Kis Gábor a vlv-nek


- Kicsi gratulálok. Mitől dugult be az orrod?

- Orrcseppfüggő vagyok és már a meccs eleje óta nem használtam és már kezdek orrhangra rátérni.

- Mi lett volna, hogy ha ötméteresek is vannak?

- Azt nem tudom, de hála istennek nem lettek. Mondjuk azt se lett volna baj, h ami nyerjük az ötméteres-párbajt. Úgyhogy ezeket az izgalmakat lehetett volna még ennyivel fokozni.

- Gratulálok neked. Ez az ötödik bajnoki címed?

- Igen.

- Elképesztő.

- Az.

- Tényleg nagyon nagy dolog Magyarországon. Hogy értékeled, hova rakod a listába ezt a mostanit?

- Ezt a legtetejére a polcnak, mert tényleg nagyon komoly, szerintem életem döntője vagy még volt egy hasonló, de azt mondom, hogy ez fantasztikus döntő volt. Az hogy 2:0-ról feljött az Eger, ennél tényleg csak az lett volna szebb, ha az Eger nyeri meg a döntőt. Aminek én mondjuk nem örültem volna. Meg ennél ez az egy szebb fokozat lehetett volna, hogy 0:2-ről fordítanak. De azt mondom, hogy mi is átmentünk most egy hullámvölgyön vagy egy bizonytalanságon, hogy kétszer kikaptunk. Ráadásul az Eger most nagyon-nagyon jól játszott. Úgy vertek meg minket kétszer, hogy végig vezették a mérkőzést és ők irányítottak és hát kemény dolgok folytak le az emberben az elmúlt pár napban.

- Kicsi, lehet hogy ezzel kellett volna kezdenem hogy vagy? Milyen állapotban vagy? Érzel-e fájdalmat?

- Most nyertünk bajnokságot, szóval nincs az a fájdalom amit ilyenkor érzek.

- Fizikai fájdalomra gondoltam.

- Nagyon fáradt vagyok, ezenkívül minden más oké.

- A nyarat tudod vállalni?

- Hogy a viharba ne tudnám.

- A válogatottra gondolok.

- Persze. Természetesen,

- Akkor azt kívánom neked, hogy sokszor találkozzunk a nyáron és gratulálok, ünnepelj te is!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor. Ma aztán van mihez gratulálni, egy "sima" győzelem, egy bajnoki cím, Az év kapusa díj. Ez nagyon sok volt. Gratulálok! Kérlek, mond el a gondolataid.

- Hát nézd. Kezdem azzal, hogy nagyon boldog vagyok, nyilván mindenki gondolja. Ma úgy keltem fel, hogy bárhogy is alakul, ez az én napom lesz és nagyon bíztam abban, hogy ezt mindenki így gondolja a csapatomból. És amit eddig megbeszéltünk, azt is meg is valósítsuk és nagyon örülök annak ahogy gondolkodtunk a legutóbbi meccsünk után és ahogy elkezdtük ezt a meccset. Sokszor beszél az ember dolgokról és aztán nem látja megvalósulni, de ma lehetett érezni mindenkin, hogy beleteszi magát és hogy mennyire fontos neki ez a mai meccs. Nagyon örülök annak, hogy az eddigi két meccs görcsösségét le tudtuk vetkőzni és tényleg, ahogy megbeszéltük, játsszunk és élvezzük a játékot. Az utolsó ilyen lehetőségünk volt együtt játszani a Szolnok színeiben a szolnoki uszodában, egy nagyon jó csapat ellen és úgy érzem, hogy ezt mindeni átérezte és ennek szellemében ugrott be ma a vízbe.

Gratulálok az Egernek nagyon jó ellenfél volt és tényleg ezért érdemes sportolni, hogy ilyen döntőt játsszon az ember. Nyilván örülök, mert én győztem, de szerintem az egri játékosok is úgy gondolják, hogy ez a két csapathoz méltó döntő volt és így volt igazságos, hogy az ötödik meccsen dőlt el. Úgyhogy Európa topcsapatai között van az a két csapat, amely ma döntőzött Magyarországon. A jövő héten a nézők szurkolhatnak mind a két csapatnak a Margitszigeten és bízom benne, hogy ott is találkozunk.

És hát, köszönöm minden szurkolónak. Elképesztő élmény, tényleg elképesztő élmény ilyen közönség előtt játszani és sorolhatnám, hogy kinek köszönöm. Hosszú lenne a lista, félek, hogy kihagynék valakit, akkor az megsértődne, úgyhogy mindenkinek, aki a szurkolásával segített minket vagy bárhogyan, köszönöm, mert ez mindenki érdeme, úgyhogy nagyon nehéz döntő volt és szerintem mindenki életében olyan, amire vissza fog emlékezni.

- Köszönöm szépen Viktor. Gratulálok! Jó ünneplést!

- Köszi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Szivós Márton a vlv-nek

- Szervusz Marci!

- Szia!

- Hát..., minden idők egyik legnagyobb döntőjét játszottátok az öt meccs alatt, de ma sem vallottatok szégyent. Mennyire vagy csalódott?

- Sosem jó veszíteni, de hát ez van. Egy bajnokot hirdetnek és azok nem mi vagyunk. Gratulálok a Szolnoknak, ma nagyon jól játszottak, azt gondolom. Mi pedig sajnos ma nem játszottunk jól, elfáradtunk.

- Ezt akartam kérdezni, hogy elfáradtatok a végére?

- Hát, elfáradtunk így a végére, sajnos pontatlanok voltunk és ez megbosszulta magát. Ha egy picivel jobban játszunk, azt gondolom meglehetett volna.

- Hogyan tovább?

- Most pihenünk egy két napot és utána készülünk.

- Ki tudjátok néhány nap alatt pihenni?

- Ki kell, mert azért még egy nagyon fontos esemény vár ránk, és szeretnénk Budapesten, a final sixben még egy nagyon jó eredményt elérni. Nagyon bízom benne, hogy játszunk még egyszer a Szolnokkal szombat este. És akkor ott, remélem, hogy mi nyerünk és akkor mindenki örül, a Szolnok is, mert ők is nyertek, mi is nyerünk. Gratulálok Madaras Norbinak, mert ma azt gondolom, hogy vele voltak jobbak, ezt még azért hadd rakjam oda.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Mezei Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tamás! Gratulálok neked az újabb bajnoki címedhez. Hányadik ez?

- Üdvözlök mindenkit! Ez a harmadik. Egyet nyertem az Egerrel meg ez most már a második a Szolnokkal.

- Gratulálok! 

- Köszönöm!

- Mennyire volt ez nehéz?

- Nagyon nehéz volt, főleg 2:2-után. Ugye, az első kettőt megnyertük, az  elsőt még egész jó játékkal, a másodikat meg ötméteresekkel, és utána gyakorlatilag kétszer úgy megvert az Eger, hogy nem bírtunk ellenük mit csinálni. Nagyon jól játszottak egyébként, gratulálok nekik, tényleg nagyon összekapták magukat. Azt gondolom, hogy az első két meccs „szerencsétlenségei”, amik az ötméteresekkel meg a kihagyott helyzetekkel összejöttek, most egy kicsit a mi oldalunkra álltak. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a bajnokságot, mert az egész szezonban nagyon masszívak voltunk. Megnyertük az alapszakaszt, hazai pályán kezdhettük meg a döntőt, a BL-ben is egész évben veretlenek voltunk itthon. Az Eger az egyetlen, amely csapat itthon meg tudott verni, úgyhogy úgy érzem, hogy összességében megérdemeltük ezt a győzelmet, és felkötöttük a gatyánkat.

- Jó, hát most nem is azt kérdezem, hogy mi lesz a jövő héten, mert az egyértelmű, hogy Szolnok-Eger döntő, hanem hogy mi lesz jövő ilyenkor?

- Jövő ilyenkor?

- Egy év múlva a Szolnok hol fog játszani, és hol leszel te abban?

- Nem tudom. Remélem, hogy ugyanígy döntőt, remélem, hogy ugyanígy győzelemmel. Személy szerint saját magamtól meg azt szeretném, hogy még jobban segítsem Gabit, és még egy kicsit pluszba tudjam segíteni, hogy amikor ő nincs bent, akkor én is jobb játékot tudjak még ennél is nyújtani, és abból fejlődni.

- Köszönöm szépen Tamás, gratulálok!

-
Köszi, Szia!

(Lejegyezte: Kerbi)





A 2015/16-os bajnokság végeredménye:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép

2. ZF-Eger
3. A-Híd OSC Újbuda
4. FTC-PQS Waterpolo
5. BVSC-Wáberer Hungária-Zugló
6. ContiTech-Szeged-Diapolo
7. VasasPlaket
8. RacioNet-Honvéd
9. Debreceni VSE
10. PannErgy-MVLC
11. Kaposvár
12. Valdor-Szentes
13. UVSE-Hunguest Hotels
14. PVSK-Mecsek Fűszért
15. EBP Tatabánya
16. KSI SE