FACEBOOK

Eger-Szolnok 8:7

Eger-Szolnok 8:7
hozzászólás, 2016.05.26.

Döntőhöz méltó, nagyon izgalmas meccsen egyenlített az Eger, a finálé 2:2-re áll. Szombaton mindent eldöntő döntő Szolnokon. vlv-riport Egerből nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

Bajnoki döntő, 4. mérkőzés

Május 25., szerda

Eger-Szolnok 8:7 (2:0, 2:2, 2:3, 2:2)

G.: Erdélyi 3, Szivós, Cuckovics, Biros P., Hosnyánszky, Hárai, ill. Vámos, Younger, Alekszics, S. Mitrovics, Varga Dénes, Kis G., Varga Dániel

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A párharc állása 2:2, a magyar bajnoki cím sorsa a szombati szolnoki találkozón (18.00) dől el.

A döntő negyedik meccsnek krónikájához tartozik, hogy a Bitskey uszodában megjelentek a WADA képviselői, türelmesen megvárták, míg véget ér a találkozó, majd mindkét csapatból öt(!) játékost doppingvizsgálatra "invitáltak". A mintaadás ellenőrzését egyetlen munkatárs felügyelte (mondjuk ez normális, mert ha jól láttuk, a többi mind hölgy volt) így a próbatétel az éjszakai órákba nyúlt, amit természetesen a szolnokiak viseltek nyűgösebben. Részben a vereség miatt, részben azért, mert nekik még haza is kellett utazniuk.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Erdélyi első gólja

Braniszlav Mitrovics ötméterest véd I.

2:0 - Szivós gólja

Braniszlav Mitrovics ötméterest véd II.

3:0 - Cuckovics gólja

4:0 - Biros ötméteresgólja

4:1 - Vámos gólja

4:2 - Stefan Mitrovics gólja

4:3 - Alekszics gólja

4:4 - Younger gólja

5:4 - Erdélyi második gólja

5:5 - Varga Dénes gólja

6:5 - Hosnyánszky gólja

6:6 - Kis Gábor gólja


7:7 - Varga Dániel gólja

8:7 - Erdélyi harmadik gólja



Kovács István a vlv-nek


- Szervusz Pista! Hosszú idő után ültél újra a kispadon, ez milyen volt?

- Hát, ez nyilván kényszermegoldás volt. Én azt hiszem, ennek nincs jelentősége, le kellett egy meccset vezetni. Nyilván jobb lett volna, ha az edző dolgozik itt, de én azt hiszem, nem ezen múlik. Megint olyan helyzetbe hoztuk magunkat az elején, hogy 4:0 után iszonyatosan nagy erőfeszítés kellett ahhoz, hogy visszajöjjünk a játékba. Ez sikerült. A végén meg az Eger élt azzal a lehetőséggel, hogy a páros kiállítás után, öt a négyes fórt megkapván, azt belőtték, mi pedig a végén, az utolsó 20 másodpercben igazából nem tudtunk élni a lehetőséggel. Voltak persze egyéni hibák is, fegyelmezetlenségek, de összességében a csapat küzdeni tudása remek volt. Visszajöttünk egy nagyon kemény mérkőzésen, nagyon sok emberhátrányt kellett védekeznünk. Ami megint probléma volt, azt gondolom: a lövések. Ugye, az előző mérkőzésen is, amit otthon elvesztettünk, 36 lövésből 9 gólt lőttünk, ez óriási probléma volt. Annak ellenére, hogy Mitrovics megint jól védett, azt gondolom, hogy mentálisan sokkal, de sokkal jobban oda kell tenni magát az embereinknek.

- Hogy látod az utolsó meccs esélyeit most?

- Ugye, itt már nincs semmiről szó; se hazai pálya, itt igazából egyszerűen oda kell állni és nyerni kell, ez az egy lehetőségünk van. Most megkaptuk ebben az évben a második fülest olyan szempontból, hogy egész évben veretlenek voltunk a bajnokság alatt. Aztán otthon egy nagyon gyenge játékot produkálva a harmadik meccsen kikaptunk. Ez sokkal jobb volt, mint a harmadik meccs, már sokkal jobban játszottunk. Én bízom ezekben a játékosokban, nyilván mindenki tudja, mi a célunk, a motiváció is óriási, nagyon bízom abban, hogy mi fogunk nyerni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Dabrowski Norbert a vlv-nek


- Helló, Norbi! Én észrevettem, hogy a legvégén majdnem beugrottál a vízbe!

- De csak majdnem. :-)

- De csak majdnem. Azt szombatra hagytad?


- Hát, ez, azt gondolom, nem rajtam múlik, az biztos. Nézd, az esély megvan rá, jóval több, mint egy kicsivel ezelőtt, úgyhogy ebben bíztam.

- Nagyon-nagyon nehéz meccs volt, de valahogy végig ti domináltatok. Hogy élted meg? Hogy értékeled?

- Figyelj, igazából azok az apró dolgok, amikre számítottam a meccs előtt, meg meccs közben elgondoltam, azok jó százalékban bejöttek. Ez egy jó érzés, tudom milyen, amikor bármihez nyúl valaki és gondol valamit, és nem sikerül. De ez mind a játékosaimnak a dicsérete, mert mindegy, hogy én mit találok ki, mindent ők csinálnak. Mondtam neked a meccs előtt az interjúban, az előzetesben, hogy a tizennégy emberen múlik, nem rajtam, úgyhogy ez ma is igaz volt.

- Hogy látod, mivel sikerült nyerni ma ennek a tizennégy embernek?

- Én úgy érzem, hogy az elején rettentően pontosan, jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk, Bane nagyon jól védett és ez adott egy alapot. Szerintem azért a Szolnokban hatalmas energiákat emésztett föl, hogy 4:0-ról feljöjjenek, de hát meg is csinálták, úgyhogy onnantól kezdve egy igazi döntő volt megint. Megyünk Szolnokra, remélem, hogy pénteken ugyanilyen lelkesen fogsz hívni. :-)

- Megígértem, hogy hívlak, hívlak is, de most melyik számít többet; a hazai pálya vagy a lélektani előny, amit most kaptatok?


- Figyelj, én a hazai pályában nem hiszek, ezt elmondtam már több fórumon. Azért nem a világ végére kell menni játszani, illetve, amikor három évvel ezelőtt bajnokságot nyertünk, akkor, emlékszel, hogy mi volt. Borult a papírforma és gyakorlatilag aki többet tudott otthon nyerni, az volt a bajnok, úgyhogy én nem foglalkozom ezzel. Illetve hát, nyertünk idegenben, nyert a Szolnok is itt, így 2:2, úgyhogy gyakorlatilag, azt gondolom, hogy most abszolút ott tartunk, ahol a Magyar Kupában, hogy egy meccs van és ott dől el, hogy ki a jobb. Annyi, hogy akkor az Egerben volt, most meg Szolnokon lesz.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok és jó munkát!

- Köszönöm, én is neked!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Biros Péter a vlv-nek


- Szervusz Péter! Először is gratulálok nektek a mai meccshez, fantasztikus volt. Itt a végén a te nevedet skandálta mindenki. Nagyon érdekel, hogy milyen érzések vannak most benned?

- Nyilván jó is, rossz is. A jó az, hogy nyertünk. Nyilván nem csak rólam szól ez a dolog, sőt igazából ez egy csapatról szól. Az, hogy én speciális helyzetben vagyok, nekem ez volt az utolsó meccsem itt ebben az uszodában, ez igazából szerintem nyilván nekem számít, vagy nekem fordult meg a legtöbbet a fejemben, de hát ez alatt az egy óra tizenöt perc alatt ezt félre kellett tenni. Nyilván voltak érzelmi hullámok, mikor beugrik az ember utoljára a mérkőzésen. De igazából a lényeg az volt, hogy nyertünk. Kiharcoltuk azt a mindent eldöntő mérkőzést, ami majd szombaton vár ránk. Jó, küzdelmes mérkőzés volt, mindenki beletette, ami ebben az egy óra tizenöt percben benne van, ma mindenki kiélvezi a sikert, és szombaton van egy újabb – nem tudom, hogy lehet-e még fokozni ezt a feszültséget , de gondolom még lehet- , úgyhogy az lesz a vége, egy nagyon komoly mérkőzés, aztán utána mehet a final six.

- Lélektanilag most nálatok lesz az előny, de idegenbe mentek. Ez nagyjából kiegyenlíti egymást?

- A Szolnok is nyert itt, mi is nyertünk ott, úgyhogy lehet hazai pályáról beszélni, de szerintem nem érdemes, bárki bárkit meg tud verni egy meccsen itt, ott, amott.

- Marad a lélektani előny…

- Marad az, hogy ki bírja jobban fejben, meg amit még ki tud magából préselni fizikálisan, de igazából ez megint fejben fog eldőlni, úgyhogy arra kell felkészülni.

- Köszönöm szépen Péter, Gratulálok!

(Lejegyzete: Kerbi)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Szia Norbi! Mi történt ma?

- Hát, azt hiszem, hogy egy nagyon gyenge kezdés után, ugye 4:0 volt oda, egy gyenge kezdés után fel tudtunk jönni, de ahhoz már kevesek voltunk, hogy meg is fordítsuk valahogy. Megint egy pici hiányzott, szombaton még egyszer nekimegyünk.

- Jó, hát ez az utolsó meccs lesz, szerinted ez most nektek áll inkább vagy az Egernek?

- Hát azért ők most lélektanilag feljöttek, 0:2-ről, ez egy nagyon fontos dolog, mi pedig az első két meccshez képest úgy nem találjuk magunkat. Nyilván így a négy meccs alapján abszolút igazságos, hogy legyen egy meccs, amin eldől majd, hogy ki lesz a bajnok. Nem nagyon lehet így elkezdeni egy meccset, hogy az első másfél negyedig alig találjuk el a kaput, de hát ez van. Főleg egy ilyen jó csapatnál nem.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Szivós Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Gratulálok!

- Köszönjük szépen! Én azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, végig domináltunk az elejétől fogva. Természetesen jó csapat a Szolnok, nem gondoltuk azt, hogy 4:0-nál vége a mérkőzésnek, de ezzel a pici góllal jobbak voltunk ma is.

- Utolsó, mindent eldöntő meccs, mit lehet mondani arról?

- Nem tudok mit mondani. Nagyon örülök, hogy fölálltunk 0:2-ről, szerintem nagyon kevesen gondolták, hogy ez sikerül. Szeretnénk a Szolnok uszodájában ünnepelni, ezért megyünk!

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!


(Lejegyezte: Vona Lilla)


VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Úgy kezdtük a mérkőzést, mintha az előző meccs folytatása lett volna. Mégis azt éreztem a csapaton, hogy nagyon akarunk, nagyon koncentrálunk, nagyon megyünk előre, csak nem vagyunk elég pontosak. Azért ez a hozzáállás a meccs második felére meghozta a gyümölcsét, mert többször is kiegyenlítettünk - ez pozitív. Viszont nem eléggé pozitív, mert sajnos nem tudtunk egyszer sem vezetni, ahhoz kellett volna egy-egy plusz, főleg védekezésben, de támadásban is voltak olyan lehetőségeink, amikkel, ha élünk, akkor az Eger talán zavarba jön és megfordíthattuk volna a mérkőzést. Számukra ugyanis bizonyos értelemben nagyBB volt a tét, mint nekünk. Annak ellenére, hogy ezt állítom, biztos vagyok abban, hogy minden szolnoki játékos úgy ment be a vízbe, hogy legyen ez az utolsó meccs és senki nem gondolt arra, hogy van még egy lehetőségünk. Már ma be akartuk bizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk, mint az Eger, erre így szombaton lesz utoljára lehetőségünk az idei bajnokságban. A tét nem csak a magyar bajnoki cím, hanem hogy kiderüljön: melyik a legjobb magyar csapat ebben a szezonban.

- Egy utolsó meccs, ez az egyetlen szalmaszál... Ha nem lett volna a szombati meccs, akkor azt lehetne mondani, hogy Szolnokon már időtlen idők óta nem kaptatok ki, de hát...

- Először is: ugyanazt a szalmaszálat fogjuk a kezünkben, mint az egriek, mert egyetlen mérkőzés dönt. Itt már nem arról van szó, hogy esetleg elalszunk. LEHET, hogy a harmadik meccsen nem voltunk ott úgy fejben, ahogy kellett volna, ez nem történhet meg még egyszer. A Eger szuper formában van és nekünk most már tényleg a tudásunk legjavát kell mutatni ahhoz, hogy megverjük őket.

- És látsz erre esélyt?

-  Azt tudom mondani, hogy meggyőződésem: a Szolnok erősebb csapat, de ezt szombaton be is kell bizonyítanunk!

- Vagy majd a BL final six döntőjében...

- Azt egyelőre hagyjuk...

- Köszönöm a beszélgetést!


ERDÉLYI BALÁZS (ZF-Eger) az M4 Sportnak:

- Nagyon-nagyon kiemelkedő volt Mitrovics teljesítménye, ugye erre tudtuk alapozni. Annak, hogy elöl belőttük a helyzeteket vagy én legalábbis belőttem, örülök, de hátul kellett egy olyan védelem, amit ő biztosított, valamint rengeteg blokk volt hátul még, ami nagyon sokat segített.

- Elhúztatok 4:0-ra, ott mi történt? Hiszen már szinte mindenki azt érezte, hogy kézben van a találkozó?

- Megmondom őszintén, nem emlékszem. Azt tudom, hogy feljöttek talán 4:3, 4:4 is volt. Megmondom őszintén, nem emlékszem pontosan.

- Ennyire jó csapat az Eger, hogy ismét meg tudott újulni?

- Én nem gondolom, hogy olyan óriási újítást mutattunk volna a Szolnoknak, ők se rukkoltak elő olyan nagyon új dologgal, mi sem, játszottuk azt, amit tudunk, meg amit játszottunk egész évben is és örülök, hogy ez elég volt arra, hogy ha már Szolnokon felakasztották a lufikat az előző meccs előtt, akkor ott is engedjük le.

- És Szolnokon le lehet engedni? Szóval 2:0-ról 2:3, lehet nálatok van a lélektani előny? Hogy érzed?

- Történt már ilyen a történelem során, én azt gondolom, hogy lélektanilag mindenképpen jobban állunk, de hát ismét mondom, hogy ez a Szolnok nem fog feltett kézzel kijönni arra a mérkőzésre, abban biztos vagyok.


(Lejegyezte: Vona Lilla)

vlv-fotók: