FACEBOOK

Élet-halál 2.0 - Eger-Szolnok, vlv-előzetes

Élet-halál 2.0 - Eger-Szolnok, vlv-előzetes
hozzászólás, 2016.05.24.

A bajnoki döntő negyedik találkozója következik Egerben, szerdán 20.00 órakor, a Szolnok számára a három meccslabda közül a második. Az immár talán várt edzői nyilatkozatok a vlv előzetesében.

Bajnoki döntő

1. mérkőzés: SZOLNOK-EGER 9:6

2. mérkőzés: EGER-SZOLNOK 8:11 - ÖMÉTERESEKKEL

3. mérkőzés: SZOLNOK-EGER 9:12

4. mérkőzés, május 25., szerda

20.00 EGER-SZOLNOK - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Érdekesség, hogy a döntő sorozata során első alkalommal ugyanaz a bírópáros vezet, amely a legutóbbi alkalommal bíráskodott: Molnár Tamás és Molnár Péter.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Először is: annyira sokan kérdeztek a kiállításomról, hogy nem tudom elkerülni, hogy kitérjek rá. A kiállításom jogos volt, reklamálás miatt kaptam. Azt is elismerem, hogy annál az ominózus esetnél a kiállított Varga Dénes nem kapott engedélyt a bejövetelre. Ugyanakkor a tévéfelvételről megállapítható, hogy Varga Dénes 22 másodpercet töltött kiállításban és az Eger 26 másodpercet játszott fórban. Ez azért történhetett, mert 0.18 és 0.17 között hat másodpercre megállt az óra. Valószínűleg valaki a zsűriasztalnál véletlenül nyomott rá. A bírók erről nem tehetnek, hiszen hiszen ők nem nézik az órát. Az előző mérkőzésről ennyit.

- Ki ül a kispadon holnap?

- Kovács István. Én és Kósz Zoltán is el vagyunk tiltva. Kokó rutinos, egyértelmű, hogy senkinek nem kell őt bemutatni. Ugyanakkor az elmúlt két évben nem vett részt a taktikai megbeszéléseken, a videózásokon, ezért a szerepe meglehetősen hálátlan, de ma este leülünk és mindent átbeszélünk. Ha kell, egy-egy dologban nyilván a játékosok is tudnak majd neki segíteni, ez ügyben abszolút nyugodt vagyok, biztos, hogy jó lesz így.

- Hogy készül a csapat?

- Nehéz helyzet egy hazai vereség után elmenni Egerbe. Nincs recept ilyen szituációra. Amennyire az időnk engedi, vissza kell nyúlni az alapokhoz, mert az a legfontosabb, hogy a saját játékunk jól működjön. Ha ez sikerül, akkor szerintem a hátralévő egy vagy két mérkőzésen meglesz az esélyünk arra, hogy megnyerjük a bajnokságot.

- A szombati meccs után a vlv-nek nyilatkoztad, hogy mivel nem ülhetsz majd a kispadon, megpróbálsz még többet beletenni a felkészülésbe. Ez mit jelent, taktikai elemekről van szó vagy inkább lelki tényezőkről?

- Ahogy az előző mérkőzést lefújták, azt érzelmileg le kellett zárnunk. Ugyanakkor a tanulságait fel kell dolgoznunk. Nagyon sok minden jár ilyenkor a játékosok, az edző fejében, de ahogy mondtam, nincs recept, ezért sokkal kevesebbet foglalkozom az érzelmi kérdésekkel, egész egyszerűen a megszokottnál több elemzés, videózás volt, s leginkább a saját játékunk alapjait beszéljük át. Emellett, mivel nem ülök a kispadon, s azért sokszor szoktam improvizálni vagy adott helyzetben kiválasztani, hogy a lehetséges változatokból melyiket próbáljuk megvalósítani, ezért most sokkal jobban le kell előre fektetni, hogy bizonyos szituációkban mit csináljunk, esetleg időkérésnél két-három bejáratott variáció legyen, amiből könnyebb választani. Ilyen értelemben valóban jobban fel kell készülnie az egész csapatnak és a stábnak is a mérkőzésre, hiszen én személy szerint nem fogok tudni improvizálni ezekben a helyzetekben. Kovács István együtt él a csapattal, mindenkit ismer, ezért is mondtam, hogy nyugodt vagyok ezen a téren. Az alapokat átbeszéljük, az összes többit illetően pedig bízom benne.

- Voltál már kiállítva, volt ilyen eset, ami most vár rátok?

- Általában minden évben egyszer kiállítanak.

- Hát ez azért most a legrosszabbkor történt...

- Nem biztos, ez majd kiderül.

- Milyen meccsre számítasz, mi fogja jellemezni a találkozót?

- Ahogy mondtam, ez nekünk nehéz helyzet, olyan dologgal kellett szembesülnünk, amivel ennek a csapatnak még soha nem kellett: magyar csapat a magyar bajnokságban megvert minket. Nagyjából lehet tudni, hogy ők mit fognak, mi szeretnének csinálni, de most abszolút nem szeretnék ezzel foglalkozni, csak a saját csapatommal. 2:1-re vezetünk, kapkodnunk nem kell, arra kell koncentrálnunk, hogy bárhogy alakul a mérkőzés, azt játsszuk, amit tudunk, s akkor - csak ismételni tudom magam - esélyünk lesz arra, hogy már szerdán, vagy ha nem, akkor szombaton megnyerjük a bajnokságot.

- Már alig merem szóba hozni, hogy hogy álltok sérüléssel, betegséggel...

- Örülök a kérdésnek és azt kell, hogy válaszoljam: mindenki egészséges. :-)


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Ugyanaz a helyzet, mint amikor négy napja beszéltünk, a különbség annyi, hogy most itthon fogunk játszani.

- Azért egy pont hátrányt behoztatok, meg gondolom, a szolnoki győzelemnek van sok lelki következménye...

- Tartom annyira jónak a Szolnokot, hogy biztos vagyok benne: tudják, hogy ezt most ők nagyon elrontották. Már ott, a mérkőzés után is azt mondtam, hogy sokkal nehezebb meccsre számítok, mint a szombati volt. Most már tudják, hogy kikaphatnak és szerintem sokkal élesebbek lesznek, mint legutóbb.

- Mennyire okozhat változást szerinted, hogy az ellenfélnél Kokó ül majd a padon?

- Ez az ő dolguk, én azzal foglalkozom, hogy nálunk én ülök és nem Marci (Petrovai Márton másodedző - a szerk.) :-). Megjegyzem, idén kétszer voltam kiállítva, mind a kétszer nyertünk, nem ezen múlik. Nyilván nem Kokót és Petrovai Marcit akarom összehasonlítani, csak azt szerettem volna jelezni, hogy fontos szituációban mi is tudtunk nyerni a vezetőedző nélkül. Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen mérkőzésen, abban a hirigben, ami szerencsére már a negyedik alkalommal zajlik majd, a dolog nem rólunk, edzőkről szól, hanem arról a 14 játékosról, aki azonos időben bent van a vízben.

- Mit érzel a játékosokon, milyen a hangulat, mit váltott ki ez a szolnoki győzelem?

- Ugyanolyannak látom őket, mint a szolnoki meccs előtt. A szerda estére eddig konkrétan még nem nagyon készültünk, hanem csak regenerálódtunk és edzettünk. Most kezdem majd őket "felhúzni", az esti edzésen.

- Milyen meccsre számítasz, mennyiben lesz különleges? Vagy az eddigi csata folytatódik és aki a végén éppen vezet, az nyer?

- Nézd, ha azt mondanám, hogy az eddigiek folytatódnak, az számunkra nagyon kedvező megítélés lenne, hiszen a döntő legutóbbi nyolc negyedében mi domináltunk. Ha ez folytatódna, annak nagyon örülnék, mert az azt jelentené, hogy van esélyünk megnyerni a negyedik meccset. Egyébként nagyjából ilyesmire számítok, nagyon nagy harc lesz és a végén fog eldőlni.

- Mekkora a várakozás Egerben? Már Szolnokon sokan ünnepelték a csapatot a szombati győztes meccs után.

- Egyet tudok: az uszoda tele lesz. Az, hogy a magyar bajnoki döntő folytatódik, nem zárult le Szolnokon 0:2 után - ez hatalmas dolog. Az egész vízilabda-társadalom nagy figyelemmel követi azt, hogy mi történik, láttam rengeteg olyan embert az egri meccsen, akik az ország minden részéből jöttek, a sportág szakemberei és most azt érzem, hogy folytatódik, tovább fokozódik ez a hatalmas érdeklődés. Úgy gondolom, hogy ha 4-5 ezer ember férne be, akkor is tele lenne holnap az egri uszoda. Ezt nagy dolognak tartom a sportág szempontjából. Mindenki élvezi a döntőt, érzem a kérdéseidből, hogy te is. Nekem egyetlen célom van, hogy ne holnap, hanem szombaton avassanak bajnokot.

- Fizikailag milyen állapotban vagytok?

- Jó állapotban van a csapat. Szerettem volna egy kicsit többet edzeni, de ez nagyon érzékeny dolog, óvatosan kell vele bánni, s arra is figyelnem kell, hogy final sixünk is van még. Szakmailag, taktikailag nem szabad a döntőnél tovább néznem, viszont ha a kelleténél kevesebbet edzünk, akkor elszállunk - akár az ötödik meccsen, ha holnap nyerünk, akár utána, a BL final sixen. Nehéz, de egyben számomra ez adja a munka igazi szépségét, megtalálni az egyensúlyt ebben a nagyon kényes helyzetben. Ha a konkrét meccset illetően azt mondtam, hogy nem rólam és nem az ellenfél edzőjéről szól most a történet, ebből a szempontból viszont tény, hogy az edzői munka nagyon nagy jelentőségű, meghatározó lehet.

- Köszönöm szépen, van-e még bármi?

- Szeretném, ha pénteken hívnál, az újabb előzeteshez való információkért... :-)