FACEBOOK

Szolnok-Eger 9:12

Szolnok-Eger 9:12
hozzászólás, 2016.05.21.

Hatalmas Eger-bravúr Szolnokon. A döntő 2:1-re áll - a Szolnok javára -, a következő meccs szerdán este Egerben lesz. Helyszíni riportunk nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

Bajnoki döntő, 3. mérkőzés

Május 21., szombat

Szolnok-Eger 9:12 (2:3, 2:3, 3:3, 2:3)
G.: Vámos, S. Mitrovics 2-2, Kis G., Varga Dániel, Younger, Gocics, Madaras, ill. Milos Csuk, Vapenszki 3-3, Szivós, Hárai, Biros 2-2

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó küzdelemsorozat így nem dőlt el, a Szolnok 2:1-re vezet, jövő szerdán, várhatóan 20 órától az Eger fogadja a Szolnokot.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei



további vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Milos Csuk első gólja

0:2 - Vapenszki első gólja

1:2 - Younger gólja

1:3 - Vapenszki második gólja

2:3 - Vámos első gólja

2:4 - Hárai csavargóla

3:4 - Vámos második gólja

4:4 - Kis Gábor gólja

4:5 - Hárai második gólja

4:6 - Biros első gólja, ötméteres

5:6 - Varga Dániel gólja, ötméteres

5:7 - Milos Csuk második gólja

5:8 - Vapenszki harmadik gólja

6:8 - Mitrovics első gólja

7:8 - Madaras gólja


7:9 - Szivós első gólja, ötméteres

7:10 - Szivós második gólja

Mitrovics ötméterest véd

8:10 - Stefan Mitrovics második gólja

8:11 - Milos Csuk harmadik gólja

9:11 - Gocics gólja

9:12 - Biros második gólja, ötméteres



Dabrowski Norbert a vlv-nek


- Szervusz Norbi!

- Szervusz!

- Itt mögöttünk a lelátón már vagy negyed órája tombol az egri közönség.

- Hát persze, hogy tombolnak, ezért jöttek.

- Igen, ezért jöttek, ez is a dolguk nekik. Hát megnyertétek, s őszintén, számítottál rá?

- Igen.

- Komolyan?

- Én úgy érzem, hogy az első két meccs alapján abszolút. Nyilván a mérkőzéseken,  - meg a sportban - az eredmény dönt, közelebb voltunk számszakilag sokkal a Szolnokhoz, és bíztam benne, hogy sikerül megcsinálnunk ezt a meccset. Én annyit kértem tőlük, hogy higgyék el ők is, ugyanúgy, ahogy én is, de hát látod, hogy hittek benne.

- Hát most elhitték, ez látványos volt. Szerinted az döntött, hogy az elején sikerült jól kezdenetek?

- Volt plusz háromról megint plusz egy pillanatok alatt, mikor úgy tűnt, hogy megvan a meccs. Persze számít, nyilván ha az elején megnyomta volna a Szolnok, és kinyílik négy-öt góllal az elején, akkor biztos, hogy elvesztettük volna a hitünket, akkor 0-2-nél. De ez egy utópia, most tökmindegy, az a lényeg, hogy megnyertük ezt a meccset. Volt három labdája a Szolnoknak az aranyra, most egyet sikerült elvenni, úgyhogy most itt tartunk.

- Mennyire új helyzet ez most? Végül is eggyel még vezet a Szolnok, élet-halál lesz a következő is, de hát megmutattátok, hogy lehet nyerni.

- Ez így van. Én úgy érzem, hogy az még nehezebb lesz. Ugye, mindig bent marad valami a nagy kalapban az előző meccsről mind taktikailag, mind fizikailag. Én azért úgy érzem, hogy egy kicsit türelmetlen volt a Szolnok, le akarta ezt zárni, és ahogy nem ment neki, egyre feszültebbekké váltak. Ezzel mi szerintem jól játszottunk, és úgy érzem, hogy most azért sokkal feszesebbek lesznek, nem türelmetlenebbek a következő meccsen. Megcibáltuk az oroszlán bajszát.

- Hát, akkor ez nem jó jel nektek.

- Most főjön az ő fejük, de arra kell felkészítenem a csapatomat, hogy a rájátszásban az a csapat, amelyik veszít, mindig harapósabb.

- Köszönöm szépen, gratulálok, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)



Cseh Sándor a vlv-nek


- Szia Sanyi! Hát..., gondolom, téged aztán nem vigasztal, hogy hatalmas meccset játszottatok most. Ez sokáig emlékezetes lesz mindenféle szempontból. Egyet behúzott az Eger, hogy volt ez a mai?

- Nagyon leegyszerűsítve: úgy látom, hogy az Eger jól játszott, mi meg nagyon rosszul, de nyilván nem ilyen egyszerű a dolog. Sok minden összejött, szerintem vannak ilyen napok, csak ugye nekünk ez azért szokatlan, mert az elmúlt két évben nem volt ilyen. Amikor feljöttünk volna, belőjük, akkor az öt méteren belül volt, amikor kivédekeznénk bejön valaki, amikor feljövünk egyre, kihagyjuk az ötöst. Szerintem vannak ilyen napok, és nekünk nagyon sok ilyen napunk volt már, hogy éreztük, hogy mi fogunk nyerni. Szerintem most ezt az Eger érezte végig. Nem éreztük azt, hogy mi most itt nem fogunk tudni győzni, de ahogy ment előre a mérkőzés, szerintem ez egyre inkább eluralkodott. Én tényleg úgy érzem, hogy az elején nagyon nyugodtak voltunk. Sok helyzetet kihagytunk és ahogy egyre inkább ezeknél a fordulópontoknál, amik lehettek volna a mérkőzésen, mindig valami közbejött, egyre inkább láttam a csapaton, hogy ez ma nem fog működni. Szerintem ilyenek vannak, ez előfordulhat, egy csapat azért kell, hogy csapat legyen, hogy ne csak a jóban, hanem a rosszban is együtt legyen. Van három-négy napunk ebből kilábalni, és nem is a kilábalás a jó szó, hanem egész egyszerűen arról van szó, hogy a két meccsből egyet meg kell nyernünk.

- Most ha a legfontosabb meccsek egyikén történik ilyen - ugye előttünk van a BL final six... Itt még tudtok javítani, de ha ott történik, akkor nem. Vannak ennek tanulságai? Lehet ebből valamit tanulni, nyerni?

- Szerintem nincsenek, szerintem abszolút nincsenek. Ilyen a sportban nincsen. Nyilván nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, az Eger ugye egy nagyon jó csapat, valamilyen szinten nem is reális, hogy mi 3:0-ra lemossuk őket, már a lemosás szóért elnézést. Nincsen, ezért sport a sport, nagyon jól játszottak, nekünk meg nem jött be semmi, kikaptunk egy mérkőzésen. Természetesen nem olyan könnyű ebből felállni. Én nagyon szerettem volna ma győzni, szerettem volna, ha megnyerjük, de ugyanakkor meg érdekesnek találom ezt a mostani feladatot, és igazából nem vagyok nagyon elkeseredve. Kíváncsi vagyok, hogy mit fogunk tudni nyújtani a következő meccseken.

- Nehéz dolgod lesz, már csak azért is, mert nem ülhtsz a kispadon. Ki fog a kispadon ülni?

- Azt majd meglátjuk, hogy ki fog a kispadon ülni, persze olyan szempontból rossz lesz, de majd megpróbálok még több munkát belerakni előtte, hogy felkészítsem a csapatot.

- Köszönöm szépen, jó munkát!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Kis Gábor a vlv-nek


- Szervusz, Kicsi! Nem is tudom, hogy mikor láttam ekkora meccset, mint amit most játszottatok, ez hatalmas volt! Gondolom, hogy csalódott vagy, bár még van lehetőségetek, de jó lett volna most itt ünnepelni, nem?

- Hát, vegyes érzelmek vannak bennem. Igazad van, nagyon nagy meccs volt, tényleg. Mondjuk, szinte majdnem végig az Eger tudott most is vezetni, sőt mondhatni azt, hogy végig ők vezettek. Csalódott vagyok, mert szerettük volna megnyerni, viszont igaz, amit te mondtál, meg amit sokan mások is mondtak, hogy egy hatalmas meccs volt, tényleg nagyon élveztem. Az, hogy most nem sikerült nyerni… hál’ istennek vagyunk abban a helyzetben, hogy belefért, és most azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen meccseket játszunk – remélem, a következőt mi nyerjük, de élvezni fogom azt is. Ennyit tudok erről most mondani.

- Sokat javult az Eger? Vagy mi okozta azt, hogy végig ők domináltak, tulajdonképpen?


- Végül is kihagytunk két ötméterest, meg adtunk is nekik ajándékba egyet, az már három gól. Én nem mondom, hogy ezek nélkül mi tudtunk volna nyerni, de azért három gólt ilyen könnyen nem belőni... De ez nem azok hibája, akik kihagyták, mert ki lehet hagyni, oda kell állni, és odaálltak, szóval semmi baj nincs ezzel – csak ez három gól. Azt mondom, hogy ez biztos nagyon sokat számított abban, hogy az Eger most így tudott nyerni, de az, hogy sok hiba van... - lesz is, ez a bajnoki döntő harmadik mérkőzése volt, a következő a negyedik lesz, fáradtak a csapatok. Ilyen van, mindig hibázni fogunk, most már csak a szív, az akarat, a fizikális felkészültség, a pihentetés, meg a többi fognak majd segíteni. De nagyon-nagyon jó meccs volt, úgyhogy azért sem vagyok annyira szomorú.

- Ráhajtotok a szerdaira?

- Persze, hogyne hajtanánk rá! :-)

- Jó, hülye kérdés volt! :-)

- Azért nem szeretnénk egy utolsó meccset.

- Jó, csak ott nem lesz tűzoltóautó (tavaly tűzoltóautó vitte a bajnoki cím ünneplésére a játékosokat a szolnoki Városházára a megnyert döntő után - a szerk.)

- Igen, de nem baj. Nyernünk kell, ott már tényleg nyernünk kell, reméljük, sikerül!

- Köszönöm szépen, Kicsi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Zalánki Gergő a vlv-nek


- Szervusz Gergő! Hát, ilyen meccset ritkán látni, hogy élted meg?

- Örülök, hogy nyertünk, ez a lényeg. Úgy gondolom, hogy tartottuk magunkat ahhoz amit Norbi kért, és ennek köszönhetőn többgólos előnnyel meg tudtuk nyerni.

- Volt valami különleges taktikátok?

- Nem volt semmi. Ugyanazt akartuk játszani, mint eddig is. Bíztunk Norbiban, és tudtuk, hogy ezzel a taktikával is meg tudjuk őket verni.

- Jó, hát mi következik most? Most jön a neheze.

- Csináljuk ugyanúgy, ugyanezt tovább, nem hiszem, hogy bármit fogunk változtatni, de nem is kell.

- Önbizalomban ad nektek egy komoly pluszt most ez?

- Persze. Igen, persze ez nagyon kellett, főleg azért, hogy tudjunk még meccset játszani, úgyhogy várjuk a szerdai meccset.

- Mekkora esélyt látsz most a bajnoki címre?

- Most nagyobbat, mint például tegnap. Úgy gondolom, hogy ha Egerben tudunk nyerni, akkor elég nagy esélyünk lesz.

- Még egyszer itt...

- Még egyszer itt, megverni őket. Igen.

- Kíváncsian várja mindenki. Gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Kerbi)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor! Elveszítettétek a döntő harmadik meccsét, de hát fantasztikus küzdelem volt. Gondolom nem vigasztal, hogy egy jó meccs volt. Mit érzel most?

- Hát, nem jó érzés nyilván, kikapni nem jó érzés, de ilyen a sport. Igazából azt érzem, hogy túl szép lett volna, hogy ez legyen, hogy háromból három meccset megnyerjünk. Valószínűleg ez így volt megírva. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot és azért utazunk Egerbe, hogy ezt valóra is váltsuk, nincs mese. Ha valaki azt hinné, hogy mesében van, akkor most fel kell, hogy ébredjen belőle, de nem hiszem, hogy azon múlt volna, hogy könnyedén vettük, mert mindenki látta ma a győzni akarást. És még azt érzem, hogy ezen a mai napon az Egernek volt megírva a győzelem, mert nagyon-nagyon jól játszottak, és minden bejött nekik, nekünk meg szinte semmi. Talán az is segít ennek feldolgozásában, hogy egyszer vertek meg minket rendes játékidő alatt, úgyhogy ennyi.

Fel fogunk készülni a szerdai meccsre lelkileg, fizikálisan, mindenhogyan, és teljes erőbedobással, friss fejjel fogunk beugrani. Meg akarjuk nyerni Egerben a bajnokságot.

- Köszönöm szépen Viktor, jó munkát!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Braniszlav Mitrovics a vlv-nek


- Gratulálok a győzelemhez és a teljesítményedhez is, mert az is fantasztikus volt. Hogyan értékeled a meccset?

- Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a meccset. Az elejétől fogva tudtuk, hogy közel vagyunk a Szolnokhoz. Az első meccsen nem, de a második meccsen már majdnem sikerült nyernünk. Ma sikerült végig jól játszani és megnyerni ezt a meccset.

- Nagyon nehéz volt?

- Szerintem még nehezebb, mert szerdán is játszottunk egy nagyon fárasztó meccset az Olympiakosszal. Azt lehetett látni, hogy az edzőnk hosszú távra készített fel minket és ez most kiderült, mert jó állapotban tudtuk megverni a Szolnokot. Azért a Szolnokot Szolnokon nagyon nehéz megverni. Ebben a szezonban a Dubrovniknak és a Reccónak sem sikerült, de nekünk igen. Szerintem ez nagyon nagy eredmény.

Azt szeretném még mondani, hogy mi most nem ünnepelünk, mert nincs mit ünnepelni, hanem már holnap reggeltől készülünk a következő meccsre.

- A sírból hoztátok vissza ezt a bajnoki döntőt. Látsz esélyt arra, hogy megnyerjétek az egészet?

- Persze. A játék addig megy, ameddig nincs vége. Három győzelemig kell játszani ezt a döntőt. Ebben a pillanatban 2:1 a Szolnoknak de van esélyünk.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést és jó munkát kívánok!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)