FACEBOOK

BL-főtábla, utolsó forduló - vlv-előzetes

BL-főtábla, utolsó forduló - vlv-előzetes
hozzászólás, 2016.05.17.

Kevés tisztázatlan kérdés maradt az utolsó fordulóra, a legfontosabb az, hogy lesz-e Eger-Szolnok negyeddöntő június 2-án Budapesten, a final six első napján.

Bajnokok Ligája, főtábla, 10. forduló

Május 18., szerda (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


A csoport állása kilenc forduló után:

1. Olympiakosz 21,
2. Eger 16,
3. CNA Barceloneta 15,
4. Primorje Rijeka 12,
5. Spandau 04 4,
6. Jadran Herceg Novi 3 pont

18.15 (magyar idő szerint 17.15) Olympiakosz-Eger - DigiSport1, vlv - szöveges élő

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- A meccs tétje az, hogy másodikok leszünk-e vagy harmadikok a csoportban. Még az sem egyértelmű, hogy melyik lenne jobb, ha harmadikként a Szolnokkal játszanánk a final six-negyeddöntőt (és esetleges győzelemnél a Pro Reccóval csak a döntőben találkozhatnánk) vagy ha másodikként a Dubrovnik következne az elődöntőbe jutásért. Emiatt aztán nem is "okoskodunk", ennek a mérkőzésnek igazából a bajnoki döntő miatt van jelentősége: ha most itt "elengedjük" ezt a meccset, abból nagyon nehéz lenne utána felállni, meggyőződésem, hogy száz százalékot kell nyújtanunk, győzelemre kell játszani. Úgy kell vízbe szállnunk, mintha a final sixbe jutásunk múlna ezen a meccsen.

Az ellenfél már megnyerte a csoportot, de ebben a szezonban hazai pályán még nem kaptak ki, sőt, ha jól emlékszem, pontot sem vesztettek. Az út egyébként hosszú volt és fárasztó, hétfőn nem is tudtunk edzeni és hogy a vasárnapi meccsen történteket hogy sikerült átvészelni a játékosoknak, azt majd szerdán este megmondom, a BL-mérkőzés meg fogja mutatni...

19.30 Spandau 04-CNA Barceloneta

20.00 Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi


B csoport

A csoport állása kilenc forduló után:

1. Pro Recco 22,
2. Szolnok 21,
3. Jug Dubrovnik 19,

4. OSC 9,
5. Partizan Belgrád 7,
6. Galatasaray 1 pont

18.00 Galatasaray-Pro Recco

18.30 Jug Dubrovnik-OSC - M4 Sport, 23.53 felvételről


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Érdekes, hogy még egyszer sem jártam itt Dubrovnikban, sem játékosként, sem edzőként, kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek ebben az arénában, ahol nagyon sok csapat elvérzett már korábban. Bízom abban, hogy tudunk egy jó mérkőzést játszani és megnehezítjük a Dubrovnik dolgát. Számunkra ez a szezon utolsó meccse, ugye az eredményesség szempontjából már nem oszt, nem szoroz. Szeretném, ha olyan teljesítménnyel zárnánk ezt az évadot, aminek alapján emelt fővel tudjuk zárni ezt a szezont.

Sérültünk, betegünk egyelőre nincs, Német Toni is gyógyulóban, meglátjuk, hogy a fárasztó utazás mennyit vett ki a játékosokból.

19.00 Szolnok-Partizan Belgrád - Sport1 TV, vlv - szövges élő

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagy tétje nincs a találkozónak, csoportelsők valószínűleg nem tudunk lenni, azt pedig nehéz eldönteni, melyik lenne jobb, a második vagy a harmadik hely. Nem is nagyon gondolkodunk ezen, hanem bemegyünk és játszunk egyet, s reményeim szerint megnyerjük a mérkőzést.

Ami az egészségügyi helyzetet illeti, nagy valószínűség szerint két vagy három játékos nem fog tudni játszani kisebb sérülés miatt, de igazából a károkat még csak most mérem fel, mert hétfőn pihenőt kaptak a játékosok, nem volt edzésünk.