FACEBOOK

Eger-Szolnok 8:11 - ötméteresekkel

Eger-Szolnok 8:11 - ötméteresekkel
hozzászólás, 2016.05.15.

A Szolnok egyszer sem vezetett a rendes játékidőben, mégis behúzta a bajnoki döntő második meccsét Egerben. Az egriek egy bírói ítélet miatt óváson gondolkodtak, de végül arról lemondtak. A harmadik forduló jövő szombaton lesz, Szolnokon.

Bajnoki döntő, második mérkőzés

Május 15., szombat

Eger-Szolnok 8:11 (1:1, 3:3, 1:0, 2:3 - 1:4) ötméteresekkel

G.: Zalánki, Szivós 2-2, Vapenszki, Hosnyánszky, Milos Csuk, Bedő, ill. Varga Dénes, Vámos, S. Mitrovics 3-3, Varga Dániel 2

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Vapenszki gólja

1:1 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

2:1 - Hosnyánszky gólja

2:2 - Varga Dániel gólja, ötméteres

3:2 - Zalánki első gólja

4:2 - Milos Csuk gólja

4:3 - Stefan Mitrovics első gólja

4:4 - Varga Dénes második gólja

5:4 - Bedő gólja

5:5 - Vámos első gólja

6:5 - Szivós gólja

7:5 - Zalánki második gólja

7:6 - Vámos második gólja

7:7 - Stefan Mitrovics második gólja



Hosnyánszky érvénytelen gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) lefújás után az M4-nek elmondta, hogy csapatának nagy lehetősége volt a győzelemre, hiszen 7:5-re vezettek a végjátékban, nagyon gyorsan elolvadt ez az előny, s ezt az ötméteres-párbajban már nem tudták feldolgozni.

- Nagyon sajnálom, mert úgy érzem, hogy kézben volt ez a mérkőzés.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) szerint kemény volt a meccs és ma a szolnokiak nem voltak elég gyorsak, nem tudtak megfelelő tempóban helyzeteket kialakítani, lassan döntöttek és sokszor nem is jól. Nem játszottunk jól.

- Nyilván ez az Eger érdeme is, sikerült elrontaniuk a játékunkat. De hát ez ilyen, főleg itt Egerben. Amire nagyon büszke vagyok, az az, hogy nagyon egységesek és fegyelmezettek maradtunk akkor is, amikor éreztük, hogy nem megy és hihetetlenül akartunk győzni. Tulajdonképpen gyenge játékkal kiegyenlítettünk, az ötmétereseknnél pedig, hogy őszinte legyek, szinte biztos voltam benne, hogy megnyerjük, mert az elmúlt két évben csak úgy estünk ki valamilyen sorozatból vagy nem nyertük meg, hogy ötméteresekkel kikaptunk. Azt gondolom, hogy mi nem vagyunk egy szerencsétlen csapat, de kétszer már nem volt szerencsénk, ma szerencsénk volt.


A mérkőzés kimenetelét befolyásolta egy bírói döntés. A hazaiak 7:7-es állásnál, öt másodperccel a befejezés előtt emberelőnybe kerültek. Hosnyánszky azonnal rádobta a szabaddobást, be is ment a labda, az egyik játékvezető gólt ítélt, a másik azonban azt érvénytelenítette, mert úgy látta, hogy a megítélt szabálytalanság öt méteren belül történt, így a labdát nem lett volna szabad kapura lőni.

Az egri vezetők a meccs után azonnal megvizsgálták a mérkőzés videófelvételét és megállapították, hogy a játékvezető tévedett, a gól szabályos volt.

BÁRÁNY ATTILA egri ügyvezető elnök a vlv-nek:

- A vízben mi nyertünk, de sajnos ez most kevés volt... Egyértelműen szabályos gólt vett el tőlünk az egyik játékvezető. Sajnos ez nem lehet óvási alap, mégis gondolkodunk azon, hogy megtámadjuk a mérkőzés eredményét, ugyanis a két játékvezető egyike gólt ítélt, a másik viszont ezzel ellentétes ítéletet hozott, majd a játék úgy folytatódott, hogy a labdát nem kérték ki és nem tisztázták egymással a kialakult szituációt. Huszonnégy óránk van arra, hogy eldöntsük, lépünk-e ebben az ügyben.

FRISSÍTÉS:

Hétfő este Bárány Attila arról tájékoztatta a vlv-t, hogy nem nyújtanak be óvást a szombati meccs ügyében.



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei