FACEBOOK

FTC-OSC 9:10 - Az OSC a bronzérmes

FTC-OSC 9:10 - Az OSC a bronzérmes
hozzászólás, 2016.05.14.

Az OSC két meccsen megszerezte a bajnokság harmadik helyét. A szombati visszavágón a Fradi kitett magáért esélye volt a "hosszabbításra" is, de ezt a végén nem sikerült elérnie. Várható: nyilatkozatok, vlv-fotók és gólok a Népligetből, folyamatosan.

eOn bajnoki rájátszás a bronzéremért

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN

2. mérkőzés, május 14., szombat

FTC-OSC 9:10 (1:3, 2:2, 2:3, 4:2)

G.: Marnitz G., Katonás 2-2, Dőry, Nyéki, Irmes, Kolozsi, Csuk, ill. Bátori 3, Hegedüs, Salamon F. 2-2, Graham, Német T., Drasko Brguljan

Az OSC végig vezetett, de elhúzni nem tudott, a Fradi mindig visszajött a meccsbe és a végén nem sok hiányzott az egyenlítéshez.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Drasko Brguljan gólja

0:2 - Bátori első gólja

1:2 - Nyéki gólja

1:3 - Német Toni gólja

Vogel Soma véd

1:4 - Hegedüs első gólja

2:4 - Kolozsi gólja

2:5 - Graham gólja

3:5 - Marnitz első gólja

3:6 - Salamon ejtésgólja

4:6 - Marnitz második gólja

4:7 - Bátori második gólja

5:7 - Irmes gólja

5:8 - Bátori harmadik gólja

6:8 - Katonás első gólja

6:9 - Hegedüs második gólja

7:9 - Marko Csuk gólja

7:10 - Salamon második gólja

8:10 - Dőry gólja

9:10 - Katonás második gólja



VARGA ZSOLT nyilatkozata:

- Szervusz Zsolt! Hát, nem sikerült fenntartani a reményt, véget ért a bronzcsata. Hogy értékeled ezt a meccset és két mondatban az évet?

- Összességében: szerintem ma egy nagyon jó meccset játszottunk, talán az év legküzdősebb, legharcosabb meccsét. Ennek nagyon örülök, hiszen úgymond az utolsó mérkőzésünk volt, tehát nem mindegy azért ez sem, hogy hogyan zárjuk az évet. Talán látszott is a csapaton, hogy nagyon szerettünk volna még egy harmadik meccsen összecsapni az OSC-vel, ez így ebben a pillanatban nem sikerült.

Az egész évvel kapcsolatban; elértük azt sokkal magabiztosabban, mint amit tavaly, hiszen tíz ponttal voltunk a negyedik helyen az alapszakasz lezárása után. Ami végülis ki volt tűzve ennek a csapatnak erre az évre, azt többé-kevésbé hoztuk, a bajnokság tekintetében mindenféleképpen, talán az Eurokupa hagyott bennem némi hiányérzetet, ott szerettem volna minimum egy, de legalább két körrel tovább jutni.

- Végül azért azt muszáj megkérdeznem: a zuhanyzói pletykák szerint nagyon erős lesz jövőre a Fradi...

- Igen, lesznek igazolásaink, ezt a következő sajtótájékoztatón kommunikáljuk a sajtófőnökünkkel, akkor lesz a bejelentés.

- Nagyjából, a cél szempontjából mit fogtok kitűzni?

- Azt gondolom, hogy ez még kicsit alakul, hiszen tényleg napról napra változott még most is a jövő évi csapat képe, úgyhogy azt gondolom, ezt majd jól átbeszélem a vezetőséggel és ott fogjuk kommunikálni ezt is. Azért okosan kell, úgy belőni egy célt, hogy motiváljon is, de ne legyen túlságosan nagy teher.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



VINCZE BALÁZS nyilatkozata:

- Szervusz Balázs! Gratulálok a bronzéremhez, ebből többet nem lehetett kihozni, mint amit kihoztatok. Hogy értékeled?

- Köszönjük szépen! Ugye ez az, amit megnyertünk, nagyon örülök neki, mert ez volt benne ebben az évben nekünk, hogy előre tudtunk lépni a BL-ben, a bajnokságban visszaléptünk, a Magyar Kupában visszaléptünk, de mint ahogy ezt a múlt héten egy szűkebb edzői értekezleten a konkurens kluboknak a vezetőivel és edzőivel beszéltük: abban a pillanatban, amikor kiderült, hogy nekünk hiányunk van centerposzton Kayes miatt, eldőlt, hogy nincs esélyünk a döntőbe kerülni. Ennek ellenére a Magyar Kupában ott voltunk, egy hajszál választott el tőle, azt mondom, hogy a bajnokságban esélyünk sem volt rá. Elég markáns távolságra voltunk az Egertől is és a Szolnoktól is, a Szolnoktól még inkább.

Ugyan ezt a távolságot, különösen a tavaszi szezonban meg tudtuk tartani és meg tudtuk szerezni a negyedik, azaz a Ferencváros és az azt követő csapatok elleni mérkőzéseken. Úgyhogy nyilván lehetnék boldogabb, de örülök, azt mondom, hogy ezt a szezont becsülettel végigharcoltuk, a játékosok mindent beleadtak ebbe az évbe, ennyi jött ki.

Még örömtelibb, hogy ezt egy ilyen harcos Ferencváros ellen tudtuk megszerezni. Bízom benne, hogy az a szezon, ami előttünk áll, akár a BL-ben, ugye megint egy viszonylag korai kezdéssel indulunk majd és kezdjük a szezont, azokkal az erősítésekkel, amiknek egy része már nyilvános, és van olyan része, ami még nem nyilvános, újra vissza tudunk kerülni a két vagy három topcsapat közé, ahonnan ugyanolyan eséllyel tudunk majd döntőbe kerülni.

Ahogy hallja az ember a zuhanyhíradót, a Ferencváros is nagyon megerősödik, rendkívül kiélezett bajnokságra számítok a következő évben, akár a jövő évi bajnoki címért is játszhat az OSC - persze hogyha mindenki megérkezik.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Szervusz, Miklós! Gratulálok a bronzéremhez, gondolom, erre is számítottál. Azért értékelj, légy szíves!

- Először is, nagyon örülök a bronznak. Úgy érzem, hogy ez volt a maximum, amit ebből az évből ki tudtunk hozni, és ezt azért ki is hoztuk, két meccsen, magabiztosan. A mai meccsen mindent megtettünk annak érdekében, hogy kikapjunk. Döbbenetes gólokat kaptunk, illetve szerencsére nem kaptunk. Úgy érzem, hogy a szerencse ma mellettünk volt, illetve valószínűleg nem a mai meccs alapján érdemeltük ki, hogy a kapufáról kifelé pattant a labda, illetve elszállt fölötte egy-két lövés. Szakmailag nem tudnám értékelni, azt viszont igen, hogy ezt az évet sikeresen zártuk, úgyhogy bizakodva tekinthetünk a jövőre.

- Elégedett vagy ezzel az évvel?

- A lehetőségekhez képest, azt mondom, hogy igen, de egyébként nem.

- Milyen csapat lesz jövőre az OSC?

- Én úgy látom, hogy egy nagyon erős csapat formálódik, a célok valóban reálisak lesznek, tekintve, hogy egy bajnoki döntőre esélyes csapat formálódik. Ez mindenféleképpen jó hír. Ezzel a harmadik hellyel és a vele járó Euroliga-indulással még jobban bebiztosítottuk, hogy ott van a helyünk az élcsapatok között.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Marnitz Gergő a vlv-nek


- Szervusz Gergő. Véget ért számotokra a bajnokság, nem sikerült megszerezni a harmadik helyet. Mennyire vagy elégedetlen?

- Elégedett vagyok, hogy a négybe jutottunk, és hogy sikerült a második fordulóban egy jó meccset játszani az OSC-vel, de maradt bennem hiányérzet, mert azért a végén talán belőhettük volna, de ez van, így alakult, ilyen a sport. Azért örültem volna egy harmadik meccsnek.

- Az egész évet hogy értékeled?

- Voltak kisebb hullámvölgyeink, de viszonylag stabil és jó játékot játszottunk. Úgy gondolom, hogy az Eurokupa után volt egy botlásunk, amikor itt volt a hat vagy nyolc meccs talán négy nap alatt. Ezen kívül szerintem viszonylag stabil játékot hoztunk, mind a csapat, mind a játékosok külön-külön, úgyhogy én elégedett vagyok.

- Hogyan tovább veled?

- Az biztos, hogy nem maradok a Ferencvárosban, azt, hogy hova igazolok majd egy pár hét múlva megtudjátok. Egyelőre még nem szeretnék róla beszélni.

- Köszönöm szépen, kíváncsian várjuk.

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek