FACEBOOK

Molnár Tamás a LEN vízilabda bizottságának tagja!

Molnár Tamás a LEN vízilabda bizottságának tagja!
hozzászólás, 2016.05.14.

A LEN számunkra legfontosabb testületének újra van magyar tagja, ezzel jelentősen javulhat sportdiplomáciánk a vízilabdában.

Molnár Tamást a LEN TWCP tagjává választották. Erről a szövetség honlapja adott tájékoztatást annak alapján, hogy Gyárfás Tamás, a LEN Büro tagja tájékoztatta a jó hírről Kemény Dénest, az MVLSZ elnökét.

Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok, az MVLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke, maga is aktív bíró.

A LEN vízilabda bizottsága nagyon fontos testület, nem csak azért, mert a sportág szabályainak esetleges változtatására nagy hatással van, sokkal inkább a vízilabda hétköznapi életének szervezése, irányítása miatt. Itt dől el például, hogy nemzetközi klub- és válogatott mérkőzésekre hogy alakul a bíróküldés, illetve a testület tagjai ellenőrként maguk is ott vannak a fontos mérkőzéseken.

Molnár Tamás visszavonulása óta folyamatosan építi sportvezetői karrierjét. Részben "gyakorló vezető", a szegedi klub elnöke, nemzetközi vonalon pedig minden világversenyen ott van, már sportdiplomataként is egyre ismertebbé vált, az év elején a FINA sportolói bizottságába került be.

Új tisztségében nagyon sokat tehet a magyar vízilabda tekintélyének erősítéséért.