FACEBOOK

A Népligetben folytatódik a bronzcsata

A Népligetben folytatódik a bronzcsata
hozzászólás, 2016.05.13.

A Fradi a játékban maradásért küzd, az OSC lezárhatja a párharcot és megszerezheti a bajnokság bronzérmét a szombat esti helyosztó-visszavágón, a Népligetben. Előzetesünk.

A bronzpárharc első meccsét viszonylag simán nyerte a tavalyi ezüstérmes OSC, s a szombati visszavágóra is esélyesként "utazik" a Kondorosiról a Népligetbe, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a Fradi két ausztrál játékosával már nem számolhat Varga Zsolt. Roach és Swift az első meccsen még ott volt klubcsapatában, utána azonban átutazta a fél világot, s azóta három meccset is játszott a Yokohamai nemzetközi Világliga-selejtezőtornán az ausztrál válogatottban. (Az ausztráloknál még mindig nem szerepel Joseph Kayes, aki, mint ismeretes, azért nem teljesítette az OSC-nél aláírt szerződését, hogy új-zélandi létére ausztrálként játszhasson a riói olimpián.)

Bajnoki bronzpárharc, 2. forduló

Május 14. , szombat


18.00 FTC-OSC

VARGA ZSOLT (FTC PQS-Waterpolo) a vlv-nek:

- Az első mérkőzés tanulságait levonva a héten azon dolgoztunk, hogy ki tudjuk egyenlíteni azt a hullámzást, amit akkor produkálunk. Szeretném, ha az ottani első és harmadik negyedben mutatott játékunk jellemezné a visszavágót, csak akkor látom esélyét annak, hogy legyen esélyünk az OSC ellen, ha ez sikerül.

Próbáltunk pihenni is, a gyakorlások során pedig elsősorban arra helyeztük a hangsúlyt, hogy csiszoljuk a játékunkat, próbáljunk javulni abban, ami nagyon nem ment az első meccsen - elsősorban az emberelőnyös játékról beszélek. Kicsit nehezítette a felkészülésünket, hogy Tóth Marci a válogatottal volt, a két ausztrál pedig már nincs velünk.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Az első meccs óta a szokásos életünket éltük, ugye, vannak válogatottjaink, akik elmentek Világliga-mérkőzésre, de volt olyan csapatrész is, amellyel most viszonylag nagy létszámmal tudtunk gyakorolni. Szombat este szeretnénk lezárni a bronzcsatát, úgy gondolom, hogy minden esélyünk meg is van erre. Hasonlóan összeszedetten kell játszani, mint ahogy tettük ezt legutóbb az első két negyedben és az utolsó játékrészben, nem fordulhat elő egy bronzmérkőzésen, hogy ne mind a négy negyedben játsszanak maximális koncentrálással a játékosok. Ez a célunk, s ha ez meglesz, úgy gondolom, hogy le tudjuk zárni a párharcot. Ami az "egészségügyi helyzetünket" illeti, Német Toni kicsit meghúzódott, remélem, szombat estére rendbe jön.