FACEBOOK

Edzés a Komjádiban

Edzés a Komjádiban
hozzászólás, 2016.05.08.

Vasárnap este megtartotta első edzését a Görögország elleni keddi szentesi Világliga-selejtezőre készülő válogatott. Riportunk a helyszínről.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Nem sok pihenőjük volt a játékosoknak a szombati bajnoki meccsük után. Vasárnap este már együtt rótták a hosszokat a Komjádi medencéjében a tegnapi ellenfelek.

Benedek Tibor a kiadós úszáspenzumot követően játékot "rendelt el". A csapatot két részre osztotta, majd ismertette a szabályokat. A fiúk hosszában helyezkedtek el egymással szemben, a medence két oldalán. A feladat: labdával eltalálni a parton végig húzódó bírói dobogó mintegy 30-40 centis oldalát. Tehát a "kapu" vagy 40 méternyi szélességben kínált lehetőséget a góllövésre. Ha a védők a rálőtt labdát maguk elé tudták ütni, onnan lőhettek az ellenfélnek, ahova előre pattant a labda.

Néhány próbálkozás után Benedek Tibor még egy labdát bedobott, így nem eggyel hanem kettővel lehetett kísérletezni minden "támadásnál".
A játék egyre hevesebbé vált, mindenki igyekezett kitalálni valami különleges taktikát. Volt, hogy az első labdát beáldozták csalinak, hogy a másodikkal érjenek el találatot. Vagy váratlan keresztpasszal saját soruk másik végére dobták a labdát, hogy onnan sikeresebben próbálkozzon a társ, hiszen szemben felállt a védelmi fal a másik oldalon.

Mivel a szabályok nem tiltották, előbb Varga Dániel jött ki időlegesen a vízből és a parton állva próbálta védeni a dobogót, egyben minél messzebb "visszastukkolni" a labdát, hogy előnyt érjen el a viszonttámadáshoz. Aztán a másik oldalon is taktikát változtattak, hárman is kiszálltak a vízből és a parton mozogva igyekeztek védekezni, majd a vízbe ugorva támadtak.

Minden találatot óriási üdvrivalgás kísért, a játékosok magasba emelt karral rázták az öklüket és nem győztek pacsizni. Néhány találat természetesen vitát váltott ki, ilyenkor az egész játékot a partról végig mosolyogva néző Benedek Tibor döntött.

A győztes csapat tagjai természetesen azonnal közölték, hogy sima győzelem volt - mindenki biztos lehet abban, hogy fordított esetben ugyanígy történt volna.

A napnak még nem volt vége, taktikai elemeket is gyakorolt a társaság. Ez az az edzésszakasz, ami nem csak a közeli mérkőzés miatt fontos, hanem azért is, mert a szövetségi kapitány ennek alapján kapja a legmegbízhatóbb képet arról, hogy amit kér, azt ki hogy hajtja végre. Ennek súlyát pedig talán nem kell érzékeltetni az olimpiai keret kijelőlése előtt egy hónappal...

A görögök ellen készülő csapat:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor - kapusok,
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A magyar-görög VL-meccs kedden 17 órakor kezdődik Szentesen, az M4 közvetíti. Válogatottunknak 5 góllal kell nyernie ahhoz, hogy csoportelső legyen és bejusson a Világliga szuperdöntőjébe.


Az esti edzés után Nagy Viktort kértük a vlv kamerája elé.


Nagy Viktor a vlv-nek


-  Szervusz Viktor! Újabb hét kezdődik a válogatottnál. Azért tegnap neked volt egy kis dolgod a bajnokság ügyében is.

- Nem voltam egyedül.

- … arról mondj először két mondatot kérlek, az milyen volt?

- Nagyon jó, mert nyertünk. Egy nagyon jó hangulatú első döntős mérkőzést játszottunk, mit mondhatnék? Tényleg nagyon jó hangulat volt, mind a két tábor buzdította az együttesét, jól játszottunk és én mondhatom, hogy magabiztosan tudtunk győzni. Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés. Most a következő lesz nagyon fontos, de előtte még van egy kis dolgunk. Megyünk Szentesre, játszunk a görögök ellen, gondolom ezt már beharangoztad.

- Igen. Mit csináltatok ma este?

- Ma egy átmosó edzés volt, kimostunk a tegnapi fáradalmakat, - laza úszás volt - lefordítva, meg játék, és egy kis gyakorlás a végén.

- Nagyon komolyan vette mindenki ezt a játékot…

- Igen, minden játékot komolyan kell venni.

- Ilyesmi szokott nálatok lenni gyakran? Mert ez teljesen kollektív élmény volt.

- Igen mostanában szokott lenni, a klubcsapatból ki vagyunk ragadva két-három napra, s Tibi be szokott rakni játékos feladatokat, vagy játékot, de persze vér komolyan veszi mindenki, és nagyon jó hangulatú szokott lenni. Ez a mai is ilyen volt.

- Holnap irány Szentes, ez a két nap egy kicsit furcsa lesz, és komoly tét is van. Változott a hangulatod ahhoz képest, amilyen szokott lenni általában a válogatott meccsek előtt, érzed, hogy ennek nagy súlya van?

- Nem érzek semmilyen terhet, olyat, amit eddig ne éreztem volna. Egy fontos mérkőzés, egy válogatott mérkőzés, minden válogatott mérkőzésen az a cél, hogy nyerjünk. A holnaputáni is ilyen lesz, szóval olyan különleges dolgokat nem látok ebben. Szeretném, hogyha jó játékkal nyernénk.

- Köszönöm szépen! Jó munkát kívánok a következő napokra!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-fotók az edzésről

Címkék:
Nagy Viktor edzés