FACEBOOK

OSC-FTC 10:7

OSC-FTC 10:7
hozzászólás, 2016.05.07.

A bronzcsata első fordulóját simán nyerte az OSC. A Fradi a harmadik negyedben, 0:5-nél lőtte első gólját, igaz, ekkor alaposan összeszedte magát. Riport (nyilatkozatok, fotók, gólok) a Kondorosiról és a nap további eredményei:

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Bajnoki rájátszás, 1. forduló

A DÖNTŐ ELSŐ MÉRKŐZÉSE

A bronzéremért:


OSC-FTC 10:7 (1:0, 3:0, 2:4, 4:3)
G.: Bátori, Brguljan 2-2, Decker, Nagy, Juhász, Kovács, Graham, Salamon, ill. Dőry, Csuk 2-2, Katonás, Tóth M., Marnitz

A mérkőzés alakulása:

1:0/2:0, 3:0, 4:0//5:0, 5:1, 5:2, 5:3, 5:4, 6:4/7:4, 8:4, 8:5, 9:5, 9:6, 10:6, 10:7

A második mérkőzés jövő szombaton, 18.00 órakor lesz.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Kovács Gábor gólja, ötméteres

2:0 - Nagy Ádám gólja

3:0 - Juhász Zsolt gólja, ötméteres

4:0 - Graham gólja

5:0 - Drasko Brguljan első gólja

5:1 - Katonás gólja

5:2 - Marko Csuk első gólja

5:3 - Marnitz Gergő gólja

5:4 - Dőry első gólja

6:4 - Salamon gólja

7:4 - Drasko Brguljan második gólja

8:4 - Decker Ádám gólja

8:5 - Tóth Márton gólja

9:5 - Bátori első gólja

9:6 - Marko Csuk második gólja

10:6 - Bátori második gólja

10:7 - Dőry második gólja



vlv-képek



Vincze Balázs a vlv-nek

- Szervusz, Balázs, gratulálok az első győzelemhez, még egy kell és akkor bronzérmesek vagytok. A mai egy nagyon furcsa meccs volt, ezt egyszer már megnyertétek, aztán még egyszer meg kellett nyerni.


- Szia. Köszönjük a gratulációt. Valóban így volt, nagyon komoly védekezést tudtunk bemutatni két negyeden keresztül. Ott 5:0 után egy picit lelkileg és fejben nem tartottuk azt a szintet, amit kellett volna tartani az egész mérkőzésen. Amikor az ember ránéz a táblára - én is emlékszem erre játékoskoromból - és ott viszonylag nagy különbséget lát, abból leginkább az a csapat profitálhat, amelyik hátrányban van, mert a másik egy kicsit kényelmesebben kezd el játszani és ugye minden mindegy alapon lövöldözik, áttépéseket csinál. Ez most a Fradinak bejött, ezekre akkor nem tudtunk reagálni, de szerencsére az azt követő időszakban a védekezésben és a támadásban tudtunk újat hozni, egy újabb fokozattal a Fradi elé kerülni, megint ugyanavval a játékkal, amivel kezdtünk. Úgy érzem, hogy úgy kell odamennünk a második mérkőzésre, hogy nyilván azokat a tapasztalatokat, amiket most szereztünk, mindent fölhasználva, földolgozva, de úgy, mint hogyha ez lenne az első mérkőzés.



Varga Zsolt a vlv-nek

- Szevusz, Zsolt! Győzelemhez nem tudok gratulálni, viszont ahhoz igen, hogy hihetetlen hátrányból felálltatok és nagyon úgy tűnt, hogy még egyenlíteni is tudtok. Hogy értékeled ezt a mai meccset?


- Igen. Az első negyed biztos, hogy jól indult, jó volt hátul is, elöl is - elöl annyiban nem, hogy gyakorlatilag nem lőttünk belőle gólt, de megvoltak azért nagyjából a helyzeteink, kiállításokat kaptunk, az rendben volt. Talán a második negyed volt az, amiben ők elmentek, a harmadik negyedben mi felálltunk és visszajöttünk. Én abban a pillanatban úgy éreztem, hogy ott olyan nyomás volt, 5:4-nél, ami gyakorlatilag elég volt ahhoz, hogy újra szétnyíssa a mérkőzést és 5:4-ből 6:4 kerekedjen rögtön. Én tudom, azokat a helyzeteket is be kell lőni, de..., én ekkor ezt éreztem. Nyilván, ha nyerni akarunk ilyen mérkőzésen, mérkőzéseken, akkor ezt a nyomást el kell tudni viselni. Azt láttam ezen túl, hogy voltak olyan egyéni hibáink sajnos, amiket ilyen döntő pillanatokban nem lehet elkövetni, mert azokból lefordulásgólt kapunk - ahogy szinte végig a mérkőzésen. Tehát voltak nálunk is koncentrációs hibák. Azt láttam, hogy állóképességben jók vagyunk, én úgy éreztem, talán még jobbak is vagyunk, mint az OSC, ha nem lettek volna benne ezek az egyéni hibák, akkor szerintem a végére még meg is tudtuk volna őket, lehet, tán egy picit roppantani is akár, fizikálisan, de ez így alakult. Azt lehet mondani, hogy ezen a mérkőzésen beigazolódott a papírforma.

- Köszönöm szépen!



Bátori Bence a vlv-nek

- Gratulálok, Bence, az első lépést megtettétek a bronzérem felé. Értékelj légy szíves!

- Köszönjük a gratulációt, köszöntöm az olvasókat! Nagyön örülök, mert erre készültünk, hogy ilyen magabiztos játékkal fogunk nyerni - nagyon röviden. Megalapoztuk a meccset azzal, hogy nagyon jó volt a védekezésünk, Dávid nagyon jól védett, már 5:0 is volt. Igaz, ott a harmadik negyedben egy kicsit kiengedtünk, de aztán újra fel tudtunk állni, ugye ez a Fradinak sem volt könnyű, 5:0-ról nagyon nagy energiákat emésztett fel náluk, hogy visszazárkózzanak. Mi viszont onnan még tudtunk dobni egyet és így egy magabiztos győzelem lett a vége, de azért még közel sem lefutott, ugyanígy, nagyon komolyan fel fogunk készülni a jövő hét szombati népligeti meccsre és ott le is szeretnénk zárni ezt a párharcot.

- Köszönöm szépen és gratulálok!



Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Elvesztettétek az első meccset a bronzcsatában. Hogy értékeled ezt a mostani?

- Igen. Szám szerint elvesztetttük. Megmondom őszintén, nagyon rosszul kezdtünk, ebben benne volt az is, hogy szerencsétlen gólokat kaptunk, ugye két ötméterest és 4:0-lal nyitott az OSC, és hát..., nem voltunk mérkőzésben. Az elején kihagytuk az emberelőnyöket, ott azért kaptunk mi is emberelőnyt, azokat be kellett volna lőni, és akkor meccsben vagyunk. Utána, a harmadik negyedért dicséret illeti a csapatot, mert fölzárkóztunk és talán a negyedik negyedben egygólos hátrányban voltunk csak, de hát akkora erőket mozgósítottunk, hogy a végére elsősorban fejben elfáradtunk és az OSC két lefordulással a maga javára fordította a mérkőzést. Ezúton is gratulálok nekik, az első mérkőzést megnyerték, de a párharcot még nem.

- Nyerési kényszerben lesztek a viszavágón, mert ha nem nyertek, akkor vége van. Szerinted tudtok nyerni?

- Természetesen. Bár a legutóbbi Ferencváros-OSC mérkőzésen nagyon simán megvert minket az OSC a Népligetben, azóta túl vagyunk egy kemény alapozáson, úgyhogy én úgy gondolom, hogy fizikálisan jó állapotban vagyunk. Mindent megteszünk, hogy a magunk javára fordítsuk azt a mérkőzést, s három mérkőzéses bronzcsata legyen. Én képesnek tartom erre a csapatot. Mindent bele kell adni, az év legfontosabb mérkőzése lesz. Ha úgy vesszük, egy vagy két mérkőzés van hátra, nem lehet tartalékolni.

- Végül egy nem ezzel kapcsolatos kérdés: egyedüli új meghívott vagy a treszti csapathoz képest, hogy fogadtad ezt a hírt? A válogatottról beszélek, természetesen.

- Nagyon örültem neki és igazán égek a bizonyítási vágytól, hogy bebizonyítsam a szövetségi kapitánynak, hogy számíthat rám centerposzton is. Úgyhogy nagyon készülök. Ugye, eddig a bronzcsatára készültem, mostantól szem előtt tartom a görögök elleni keddi mérkőzést. Azt gondolom, képesek vagyunk arra, hogy a magunk javára fordítsuk számszerűleg is a párharcot és ezáltal bejussunk a Világliga Szuperdöntőjébe.

- Köszönöm szépen, Marci!

Várható: vlv-fotók.


Az 5-6. helyért:

Szeged-BVSC 4:6 (1:1, 0:3, 1:1, 2:1)
G.: Chilkó, Zsigri, Pellei, Kunac, ill. Török B. 2, Kovács P., Csapó, Czigány, Létay


Várható: gólok.

Visszavágó: május 11., szerda, 20.00 órakor


A 9-10. helyért:

Debrecen-Miskolc 11:7 (1:0, 3:2, 3:1, 4:4)

G.: Szőke Sz., Fekete G. 3-3, Kállay 2, Müller, Kuncz T., Süveges, ill. Milicsics 3, Hornyák, Hegedűs I., Kerschbaum, Nyegovan

Visszavágó: május 11., szerda, 20.00 órakor


A 11-12. helyért:

Szentes-Kaposvár 9:16 (4:2, 0:5, 2:4, 3:5)

G.: Nagy M. 3, Somogyi B. 2, Hegedűs B., Farkas, Pellei, Szekulics, ill. Albert, Berta, Juhász-Szelei 4-4, Vindisch, Palotás S.,  Parezanovics, Nikolov

Visszavágó: május 10., kedd 19.30 órakor


A 13-14. helyért:

Pécs-UVSE 5:10 (1:2, 3:2, 0:4, 1:2)

G.: Macsi 2, Csaba, De Blasio, Rakonjac, ill. Dávid Z. 3, Tóth Z., Szentesi Á. 2-2, Sélley, Keresztúri, Kovács Csatlós

Visszavágó: május 13., péntek, 20.00 órakor


A 15-16. helyért:

Tatabánya-KSI 14:15 (2:3, 4:4, 1:1, 2:1, 5:6)
G.: Francsics 5, Salamon A. 3, Császár Gy. 2, Práczky, Regős Á., Kiss Gy., Mocsári, ill. Marnitz M. 5, Miklós L. 4, Szabó B. 2, Bicskei, Baj, Kósa, Kardos A.

Visszavágó: május 14., szombat, 11.00 órakor