FACEBOOK

Bajnoki bronzcsata - komoly tétért

Bajnoki bronzcsata - komoly tétért
hozzászólás, 2016.05.06.

A szombaton kezdődő OSC-FTC párharc nem csak a bajnoki bronzéremért folyik. A győztes a Bajnokok Ligájában indulhat, a vesztes az Euroligában. Start előtti edzői nyilatkozatok és a rájátszás teljes szombati programja:

eOn OB1, rájátszás

VLV-ELŐZETES A BAJNOKI DÖNTŐRŐL

A 3-4. helyért

Május 7., szombat

19.00 OSC-FTC


A bronzcsata az egyik fél második győzelméig tart. A következő mérkőzés május 14-én, 18.00 órakor lesz.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Látható, hogy igyekszünk erősíteni a csapatot, különösen azokon a posztokon, amelyeken problémáink voltak az idei szezonban. Nikiccsel nagyon erős és eredményes játékossal gazdagodik a magyar bajnokság, ezen belül az OSC. Nyilván nagyon sokat várunk a szerb centertől, azt, hogy eredményességünk egyik meghatározója legyen. De ez a jövő, a jelen pedig az, hogy a bronzcsata következik.

A bajnokságban két győzelmünk van a Fradi ellen, s ez adhat valamilyen szinten pozitív hangulatot nekünk, de semmiképpen nem szabad azt hinni, hogy a Ferencváros nem veszélyes. Minden mindegy alapon fognak nekiindulni a párharcnak és nekem már sok bajnoki bronzcsatában volt részem, ez nem könnyű műfaj.

Az elmúlt időszakban nekünk nem volt fontos meccsünk. Játszottunk nagynevű ellenfelekkel, de ezek a bajnoki kiírás és a BL final six elérhetetlensége miatt tét nélkülivé presztízsmeccsekké váltak. Szombat este a maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy a két csapat játékosai között szerintem meglévő különbség kijöjjön. Nagyon fontosnak tartom az első mérkőzést, meghatározhatja a továbbiak minőségét, eredményességét.

- Hogy álltok az emberekkel?

- Nagy Ádám a saját elmondása szerint túl van a nehezén, pozitív hangulatban érkezett vissza az érettségis hétből. Komplettek vagyunk, a szokásos kisebb-nagyobb fájdalmak már jelentkeznek, de ezek nem számítanak.


VARGA ZSOLT (FTC PQS-Waterpolo) a vlv-nek:

- A héten a Reccóval készültünk és a Duisburg volt nálunk. Előbbitől kikaptunk, de hát ők a világ talán legjobb csapata. Voltak biztató jelek, amiket kértünk a fiúktól védekezésben, azokat nagyjából megvalósították. Azért az jól látható volt, hogy egy BL-ben szereplő csapat legyőzéséhez - amilyen az OSC is - nagyon jó teljesítményre van szükség.

Ebben a két-három hétben rendkívül kemény edzéseket végeztettem a fiúkkal, mentális téren pedig azt helyeztem előtérbe, hogy ne elégedjenek meg a negyedik hellyel, ezt "nem engedtem meg nekik". Természetesen örülünk, hogy az év elején kitűzött célt már teljesítettük, de mindenképpen harcolni fogunk a harmadik helyért és azért, hogy megmutassuk: a Fradi egy jó csapat!

- BL vagy Eurokupa? Ez is múlik a párharcon. Mennyire fontos nektek az indulás első számú európai kupában?

- Nincs ilyen elvárás. Persze, szeretnénk BL-meccseket játszani, de az is előfordulhat, hogy ahhoz képest, ahol most tartunk az építkezésben, eggyel nagyobb ugrást jelentene már idén ősszel a BL-ben indulni. Ha sikerül, örömmel tesszük, de nincs ilyen követelmény a csapat előtt. Ha az Euroligában szereplünk, akkor ez ott már a második évünk lesz, sok tapasztalatot szerezhetünk ahhoz, hogy aztán ezen a téren is továbblépjünk.

- Hogy álltok beteggel, sérülttel?

- Jansik Szilárd még mindig nem játszhat, az mondták az orvosok, hogy javul a nyaka, elkezdhet szép lassan edzeni, de két-három hónapot kihagyott, így sajnos nem számíthatok rá. A többiek rendben vannak, kisebb-nagyobb fájdalmakkal, de harcra készek.


További szombati helyosztók:

Az 5-6. helyért:

19.30 Szeged-BVSC -  visszavágó: május 11., szerda, 20.00 órakor


A 9-10. helyért:

19.30 Debrecen-Miskolc
- visszavágó: május 11., szerda, 20.00 órakor


A 11-12. helyért:

16.00 Szentes-Kaposvár
- visszavágó: május 10., kedd 19.30 órakor


A 13-14. helyért:

19.00 Pécs-UVSE
- visszavágó: május 13., péntek, 20.00 órakor


A 15-16. helyért:

16.00 Tatabánya-KSI - visszavágó: május 14., szombat, 11.00 órakor