FACEBOOK

Szlobodan Nikics az OSC-be igazolt!

Szlobodan Nikics az OSC-be igazolt!
hozzászólás, 2016.05.05.

Újabb szerb válogatott a magyar bajnokságban! A világ egyik legjobb centere, Szlobodan Nikics a következő szezonban az OSC játékosa lesz - erősítette meg a vlv érdeklődésére Apáthy Endre, az A-Híd cégcsoport társtulajdonosa, az OSC mögött álló üzletember.

A hírt szerb vízilabdaforrások közölték elsőként, bejelentve, hogy a center a szezon végén elhagyja a Galatasarayt és ősszel Budapestre költözik.

Slobodan Nikics 33 éves, háromszoros világbajnok, ötszörös Európa-bajnok, ezüstérmet szerzett az athéni, bronzot a londoni olimpián. Klubcsapataival is nagy sikereket ért el, többszörös olasz és görög bajnok, Euroliga-győztes. Egy évvel ezelőtt szó volt arról, hogy a Ferencvároshoz igazol, de ez végül nem történt meg.

Apáthy Endre a vlv érdeklődésére megerősítette a hírt és elmondta, hogy Nikics egyéves szerződés alapján lesz az OSC játékosa.

Mint ismeretes, az OSC ebben az évben végig centerproblémával küzdött, szerződtetett játékosa, az új-zélandi Joseph Kayes "nem vette fel a munkát", mert az ausztrál válogatott színeiben kíván szerepelni a jövőben, ami lehetetlenné tette számára, hogy Magyarországon játsszon. A másik center, Német Toni gyakran volt sérült, így a csapat az egész szezont pótmegoldásokkal, a tervezett eredeti szerkezet helyett más felállásban "szenvedte" végig. Idén nem sikerült a bajnoki döntőbe jutás és a BL-főtábláról a final sixbe kerülés sem.

A csapat versenyben van a bajnoki bronzéremért, az FTC-vel vívnak az egyik fél második győzelméig tartó párharot az OSC pályaelőnye mellett, s e csatának nagy tétje van, ugyanis csak a bronzérmes indulhat a következő BL-sorozatban, a vesztesnek az Eurokupa marad.

A vlv értesülése szerint a csapatban még várhatóak mozgások, Apáthy Endre is elmondta, hogy egyelőre tárgyalnak azokkal a játékosokkal, akiket a jövő szezonban OSC-s színekben szeretnének látni.

Nikics csavargólja másfél hónapja a Szolnok elleni BL-meccsen: