FACEBOOK

Vasas-Honvéd 11:10 - a Vasas a 7.

Vasas-Honvéd 11:10 - a Vasas a 7.
hozzászólás, 2016.04.29.

A piros-kékek két meccsel megszerezték a hetedik helyet a szezon végére eléggé összezuhant Honvéddal szemben. Nyilatkozatok és a péntek esti visszavágó góljai.

Felsőház, rájátszás, a 7-8. helyért.

Április 26., kedd

Honvéd-Vasas 7:8 (2:1, 1:1, 1:3, 3:3)

G.: Kiss G., Kovács G. 2-2, Simon A., Fazekas, Fejős, ill. Gyárfás, Steinmetz Á., Delgado 2-2, Bóbis

Április 29., péntek

Vasas-Honvéd 11:10 (1:1, 2:2, 4:3, 4:4)

G.: Steinmetz Á., Delgado 3-3, Várnai 2, Burián, Gyárfás, Szarics, ill. Illés, Steinmetz B. 3-3, Kiss G. 2, Kovács G., Fejős

A bajnokság 7. helyét ezzel a VasasPlaket szerezte meg.

VLV-VIDEÓK:

Jónás véd

0:1 - Illés első gólja

1:1 - Delgado első gólja

1:2 - Kiss Gergely első gólja

2:2 - Delgado második gólja

2:3 - Kiss Gergely második gólja

3:3 - Steinmetz Ádám első gólja

Kardos véd

3:4 - Fejős gólja

4:4 - Szarics ötméteresgólja

5:4 - Steinmetz Ádám második gólja

6:4 - Várnai első gólja

6:5 - Illés második gólja, ötméteres

6:6 - Kovács Gergő gólja

7:6 - Gyárfás gólja

Jónás ötméterest véd

8:6 - Delgado harmadik gólja

8:7 - Steinmetz Barnabás első gólja

9:7 - Várnai második gólja

9:8 - Steinmetz Barnabás második gólja

10:8 - Steinmetz Ádám harmadik gólja

11:8 - Burián gólja

11:9 - Steinmetz Barnabás harmadik gólja

11:10 - Illés harmadik gólja

Jónás véd a meccs végén



Földi László a vlv-nek


- Gratulálok, Laci a 7. helyhez! Mi történt ezen a két meccsen? Én nem láttam az elsőt, mert Nagyváradon voltam, de kicsit meglepő volt...

- Nagy csata volt az első mérkőzésen is, azt hiszem, talán egyszer volt két gól különbség a csapatok között, de lehet, hogy kétszer, erre már nem emlékszem pontosan. Mindig nagyon közel voltunk egymáshoz, mindig megvolt a veszély. A mai meccsen a Honvéd kezdett jobban, ők vezettek folyamatosan, a végén nekünk sikerült jobban elmennünk, kétszer is vezettünk két góllal. Nagy csata volt, viszonylag sok hibával, megpróbáltuk hozni azt az eredményt, ami szükséges volt, hogy mi szerezzük meg a hetedik helyet. Sokkal inkább csapatként működtünk, mint a bajnokság korábbi szakaszában, nagyon örülünk neki, boldogok vagyunk, én a játék miatt is, meg az eredmény miatt is.

- Hogyan értékeled az évet?

- Nehéz, ellentmondásos, új bajnokság, ilyen fiatal csapattal és sok új játékossal nagyon nehéz a kezdet, ebben a lebonyolítási rendszerben az elején sem lehet hibázni, ez nem feltétlenül a kis csapatoknak vagy a sok játékost cserélőknek kedvez. De ehhez kellett alkalmazkodni, ez a versenykiírás, ezt meg is próbáltuk. A végére azért nagyjából összeálltunk, amennyire szükséges volt. Azt gondolom, hogy a srácok megérdemelnek minden dicséretet, vége van, készülünk a következő szezonra.

- Milyen lesz a következő szezon? Mekkora mozgás lesz nálatok?

- Nálunk hál' Istennek nem lesz olyan nagy, mint korábban volt, más csapatoknál - ahogy hallom - sokkal nagyobb játékoscsere lesz.

- Erősödtök, vagy az az erősödés, hogy megmarad a csapat?

- Majd meglátjuk, ezzel még várjunk egy kicsit. Mindenképpen próbálunk egy picit erősödni. Az idei szezonnak az egyik nagy negatív meglepetése volt a számomra, hogy rengeteg gólt kaptunk, s ezek között rengeteg akciógólt. Ezen mindenképpen javítanunk kell jövőre.

- Köszönöm szépen, és még egyszer gratulálok.

- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Vad Lajos a vlv-nek


- Szervusz Lajos! Nem tudok most gratulálni, de úgy az egész évben nem voltatok rosszak. Ez a hetedik hely most nem sikerült, hogyan értékeled ezt a két meccset?

- Hát ez sz...r volt..., ennyi. Mivel véget ért számunkra az év, úgy gondolom, összességében kell nézni. Amikor elindultunk a szezonban, az volt az alapcél, hogy jussunk be a felsőházba. Bejutottunk, de az már nekünk nagyon nagy falatnak minősült, bár a nagy csapatoktól - akik előttünk végeztek - azért vettünk el pontokat. Azt azért ne felejtsük el, hogy a mi igazolásaink a KSI-ből történtek. A KSI kiesőjelölt csapat volt a múlt évben, ennek a játékosok fiatal kora volt az oka. Én pozitívnak értékelem a nyolcadik helyet az őszünkkel együtt, de a tavaszunkat már nem. Akkor már kiütköztek azok a dolgok, amik a vízilabdázásban nagyon nagy hiányosságok. Vízilabdában nem tudni bizonyos vízilabda-dolgokat - az nagyon nagy hiba.

- Lehetett volna ebben több?

- Mindenféleképpen több volt. Megzavarta a játékosokat az őszi jó szereplés, plusz a másfél hónapos leállás, meg aztán a megint egy hónapos leállás. Persze ez mindenkire vonatkozik, nemcsak ránk, de úgy érzem, ez minket sújtott, mert egyrészt sok a fiatal, másrészt elhitték, hogy jó játékosok. Számolgattak, osztottak, szoroztak, üzenem nekik: nem azzal kell foglalkozni, hanem a vízilabdázással, először legyünk jó játékosok, nyerjünk trófeákat, utána lehet osztani, szorozni.

- Az a gyanúm, hogy ezt többször is elmondtad nekik...

- Elég sokszor.

- Milyen lesz a Honvéd a következő szezonban?

- Nézd, a mai élsportban - és ez szerintem mindenre vonatkozik - ha van pénz, akkor jó csapat van, ha nincs pénz, akkor kóvályogsz.

- És hogy álltok?

- Próbálkozunk, úgy néz ki, hogy "kis Decker" és Szivós hozzánk kerül, az azért elég komoly, mindkettő zseni a maga műfajában. Így már kezd kicsit más lenni a dolog. Itt térnék vissza oda, hogy a múlt évben a KSI-ből igazoltunk, most két topcsapatból, az Egerből és a Szolnokból tudunk. Most is küzdöttünk, hajtottunk, a tavaszi szezonban a felsőházban megalázó vereséget nem szenvedtünk, nagyon sok volt az egy-kétgólos zakónk, ez sajnos a rutintalanságunknak tudható be.  

- Jó pihenést kívánok, találkozunk a következő szezonban!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Steinmetz Barnabás a vlv-nek


- Szervusz, Barna!

- Szia!

- Hát, elérkezett ez a nap és azért ez egy kicsit ünnepi pillanat. Most nem azt kérem, hogy az egész pályafutásodat elevenítsd fel, de azért mégis: milyen érzéseid vannak most így, az utolsó meccsed után?

- Hát, hogy utolsó meccsem-e, az kérdés, de az tény, hogy aktívan a következő szezonban már nem fogok részt vállalni a csapat szereplésében, mondjuk, vis maior esetén - betegség, sérülés, eltiltás, ne adj isten - hadra fogható leszek, mert nem szeretném elengedni magfam, tehát továbbra is szeretnék edzeni és jó kondícióban maradni, úgyhogy ki tudja, hogy az utolsó mérkőzés volt-e. Az biztos, hogy ennek a szezonnak sajnos ez volt az utolsó mérkőzése és nagyon sajnálom, hogy ez volt az utolsó, s nem tudtuk harmadik meccsre vinni ezt a párharcot a Vasassal.

- Akkor most még nincs benned nosztalgia...

- Nosztalgia mindig van, mindig jólesik visszagondolni arra, amit ez alatt a pályafutás alatt elértem és ez már régebb óta megvan, azért csak-csak korosabb játékos vagyok, mondhatjuk...

- Háát ezt a mai két gólod nem mutatta...

- Három... :-)

- Bocsánat! Három!

- Nézd, nem is fizikálisan van probléma, lehet, hogy még tudnám csinálni, viszont úgy érzem, hogy most már más irányú elfoglaltságok annyi energiámat kötik le, hogy nem tudok olyan sokat részt venni a csapat életében, mint amennyi elvárható lenne.

- Hogyan tovább veled a civil életben?

- Változatlan. Az ügyvédi pályát folytatom, mint az elmúlt majdnem 12 évben, mellette az osztrák válogatott szövetségi kapitányaként az utánpótlás és a felnőtt csapatok felkészítését is végzem és ugye: ez az, amit ők komolyan gondolnak és én is, hogyha valamit csinálok, akkor azt mindig komolyan veszem, tehát szeretnék ezen a téren előre lépni. Ez nyilván többb elfoglaltsággal jár. Illetve, hát, a család, ami ugye a legfontosabb. Biztos vagyok abban, hogy hasznosan fogom eltölteni az időmet, s nyilván látni fognak a továbbiakban is az uszodában.

- Akkor tehát a Kőér utcába kell menni, ha téged látni akar valaki ősszel.

- Mondom, ad absurdum elképzelhető, hogy lesz olyan, hogy vízbe szállok, ha szükség van rám, alapjában véve igen, a Kőér utcában.

- Hát Barna! Gratulálok a pályafutásodhoz és sikeres civil életet kívánok!

- Nagyon szépen köszönöm, kedves tőled!