FACEBOOK

Kupaszombat - a vlv előzetese

Kupaszombat - a vlv előzetese
hozzászólás, 2016.04.29.

Utolsó előtti fordulójához érkezett a Bajnokok Ligája főtáblájának versenysorozata. A három magyar csapat közül kettő számára maradt tét, nem is kicsi. Előzetesünkben a program és a vezetőedzők nyilatkozata.

Bajnokok Ligája, főtábla, 9. forduló (időpontok helyi idő szerint):

A csoport

A csoport állása nyolc forduló után:

1. Olympiakosz 18,
2. Eger 15,
3. CNA Barceloneta 12,
4. Primorje Rijeka 11,
5. Spandau 04 4,
6. Jadran Herceg Novi 3 pont

16.00 Olympiakosz-Spandau 04

19.00 Herceg Novi-CNA Barceloneta


19.30 Eger-Primorje Rijeka - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT a vlv-nek:

- A válogatott játékosok egy nap pihenő után csatlakoztak, s ugyanúgy készültünk, ahogy szoktunk. Három edzéssel rázódtunk össze a Primorje elleni csatára. Annyi szokatlan volt, hogy, ugye, ezúttal nem Hosi, Szivós és Pufi volt a válogatottal, hanem másik három játékos. Sérült nincs és ebben a szezonban talán először fordul elő, hogy nekem kell eldönteni, ki maradjon ki a csapatból.

- A meccs fontosságáról...?

- Győzni kell..., ezt tudtuk eddig is. Azzal, hogy nem sikerült nyernünk Barcelonában, nem változott semmi a csoportban. Ha meg akarjuk nyerni a csoportot, illetve, ha azt szeretnénk, hogy az utolsó fordulóra megmaradjon erre az esélyünk, akkor nincs változás: győzelmi kényszerben játszunk.

- Mit tudsz az ellenfélről? Mint hogyha nem lenne most olyan erős, mint korábban volt.

- Legutóbb otthon 10:4-re kikaptak a görögöktől, megnéztem azt a meccsüket is és a Jug ellen a Regionális Ligában szintén elveszített két döntő mérkőzésüket. Ez az utóbbi két találkozójuk azért szoros volt. A játékuk ugyanaz, nem változott, de most nem sikerült nekik semmi. A 10:4-es meccsen a két kapus között volt nagy különbség, s a végére már teljesen elveszítették a kedvüket. Masszív csapat ez, csalóka a 4:10-es vereségük. Ha hinni lehet a híreknek, a klubnál voltak anyagi problémák, szerintem inkább ez lehet a hullámzó teljesítmény mögött, mert tudnak nagyon magas szinten játszani, de látszott az is, hogy voltak koncentrációs problémáik.


B csoport

A csoport állása nyolc forduló után:

1. Pro Recco 19,
2. Szolnok 18,
3. Jug Dubrovnik 16,

4. OSC 9,
5. Partizan Belgrád 7,
6. Galatasaray 1 pont


18.00 Jug Dubrovnik-Galatasaray

18.00 Partizan Belgrád-Pro Recco

20.00 OSC-Szolnok
- M4 Sport, 20.57, felvételről

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Ugyanúgy készülünk, mint minden meccsre, akkor is, ha tudjuk, hogy számunkra nem ez a mérkőzés a legfontosabb a szezonból hátralévő időszakban. Ahhoz, hogy a bronzcsatára megfelelő fizikai és mentális állapotban legyünk, jó játékra van szükség most szombaton is.

- Milyen állapotban vagytok, hogy jöttek vissza a válogatottak?

- Jó, magabiztos mérkőzést játszottak Nagyváradon, most az utazás sem volt olyan kimerítő, ilyenkor hamarabb vissza tudnak rendeződni, fölvéve azt a ritmust, ami egy újabb mérkőzéshez szükséges. A szokásos dolgok, videoelemzések mellett egymás elleni kétkapuval hangolódtunk a BL-mérkőzésre. Mint ismert, Nagy Ádám sérülése miatt nem tartott a válogatottal, sok edzést is kihagyott, ezért valószínűleg nem játszik szombaton.

- Lélekben egy kicsit már foglalkozol a Fradi elleni bronzmeccsel?

- Én már igen, a fiúk kizárólag a szombati BL-meccsre kell, hogy koncentráljanak, éppen azért, hogy ez egy jó utolsó állomás legyen a bronzcsata előtt.


CSEH SÁNDOR a vlv-nek:

- Szokás szerint nem voltunk teljesek a hét elején, két szerb játékosunk elment a válogatottjukhoz Világliga-meccset játszani, közülük Gocics lebetegedett, nem edzett, játszani is csak azért játszott pár percet, mert 13-an voltak. Alekszics sérülés miatt nem is utazott el. Három játékosunk a magyar válogatott színeiben játszott Romániában, szerdán mindenki megérkezett és csütörtök reggel elkezdtük a felkészülést.

Nagy újdonságot szerintem nem tud mutatni egymásnak a két csapat, sokat játszottunk egymás ellen, ha mégis lenne váratlan húzás, arra meg ugye nem lehet készülni, hiszen olyat még nem láttunk...

Furcsa a mérkőzés, nekünk nagy a tétje, a csoport második helye, ami számunkra több szempontból is fontos. Általában azt szokták hangsúlyozni, hogy második hely esetén az elődöntőben el lehet kerülni a Reccót. Nem mellékes ez sem, de hát azért az elődöntőbe el is kell jutni... Megmondom őszintén, én nem ezért szeretnék második lenni, hanem azért, mert ha sikerül, nem lenne meg az esélye annak, hogy az Egerrel kelljen negyeddöntőt játszani. Nem sokszor adatik meg egy sportolónak, hogy hazai pályán játsszon a BL elődöntőjébe jutásért, egyértelmű, hogy egy bajnoki döntő után nem az a vágyam, hogy az egriekkel negyeddöntőzzünk, hanem az, hogy külföldi csapattal játsszunk és az egész uszoda nekünk szurkoljon. Még nem tudni, hogy az Eger első lesz-e vagy második, de mivel megvan az esélye annak, hogy második, ha pedig mi a harmadik helyen végeznénk, összekerülne a két magyar csapat, tehát az egyik biztosan kiesne.

Ezúttal nem utazunk már pénteken Budapestre, csak közvetlenül a meccsre megyünk. Remélem, koncentráltak leszünk, s megszerezzük három pontot.