FACEBOOK

Gór-Nagy Miklós a Reggeli Startban

Gór-Nagy Miklós a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.04.29.

Saját helyzetéről és az olimpiára készülő csapatról faggatták Gór-Nagy Miklóst a Reggeli Start pénteki műsorában. Az OSC védője, aki kimaradt a trieszti kvalifikációs tornán szerepelt magyar válogatottból, most visszatért, Nagyváradon csapatkapitányként szerepelt a románok elleni meccsen.

A játékos elmondta, hogy Benedek Tiborral korábban többször beszélt, ezért számított a meghívásra. A "távollét idején" egyénileg képezte magát, elsősorban erőnlétének fejlesztésére, lábtempójának javítására és a fánál történő helyzetkihasználásra helyezve a hangsúlyt.

Nem volt könnyű a trieszti meccseket néznie, a szíve a csapattal volt, s elsősorban azt figyelte, hogy mi lesz az ő feladata, ha visszakerül a többiek közé.

Gór-Nagy Miklós úgy érzi, hogy a fejlődés folyamatos magában a sporban is és egyénileg is, az ő feladata most az, hogy amit tud, azt a lehető legmagasabb szinten hajtsa végre: irányítsa a védelmet, tolja ki a centert, szereljen, blokkoljon, elöl pedig kerüljön helyzetbe és lehetőleg száz százalékos biztonsággal értékesítse a lehetőségeit. Változást jelent a gondolkodásában, hogy az "elöl-hátul" kérdését igyekszik jobban egyensúlyba hozni, hiszen ma már alapkövetelmény, hogy mind a hat mezőnyjátékosnak be kell tudnia fejezni egy támadást.

Szombathy Pál megkérdezte, ott lesz-e a védő a csoportelsőségről döntő, görögök elleni Világliga-meccsen, május 10-én. Gór-Nagy Miklós erre nem tudott válaszolni, hiszen a kapitány még nem hirdetett csapatot a legközelebbi mérkőzésre. Azt azonban elmondta, készen áll arra, hogy behívják és ha így lesz, meg fogja ragadni a lehetőséget, hogy a lehető legjobbját nyújtsa.

Ami a bajnokságot illeti, az OSC csapatkapitánya szeretné, ha két mérkőzésen sikerülne megszerezniük a bronzérmet az FTC ellen, ezt kötelező feladatnak mondta, hiszen csapata tavaly döntőt játszott, s alapvető célja a Bajnokok Ligája következő szezonjában való indulási jog kiharcolása.

Nagyon várják a párharcot, a vízilabda ünnepeként tekintenek rá, még akkor is, ha most nem a bajnoki címért küzdenek majd, de ezek azok a mérkőzések, amelyekért agész évben dolgoztak a klubban.

A teljes beszélgetés: