FACEBOOK

Változás a nagyváradi csapatban

Változás a nagyváradi csapatban
hozzászólás, 2016.04.24.

A lovaglóizom-sérüléssel bajlódó Nagy Ádám helyett - mind az OSC-sek, mind az Ádám keresztnevű játékosok arányát megtartva - Decker Ádámot hívta be a keddi nagyváradi Világliga-meccsre készülő magyar válogatottba Benedek Tibor szövetségi kapitány. A csapat vasárnap este találkozott. Riportunk az első edzésről.

A válogatott edzésén készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A hétfő reggel Nagyváradra utazó csapat:

Decker Attila, Lévai Márton - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A románok elleni Világliga-selejtező kedden, magyar idő szerint 17 órakor lesz és a vlv információi szerint a DigiSport szinte biztosan közvetíti.

A csapat tagjai kora este egy órát videóztak, majd a Komjádiban vizes edzést tartott a kapitány, aki utána elmondta, nagyon lendületes, jó gyakorlás volt ez, elégedetten nyugtázta, hogy a meghívottak rendkívül komolyan vették a feladatokat.

VLV-VIDEÓK:


Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Megint itt találkozunk, gratulálok ahhoz, hogy tagja vagy a Világliga-csapatnak. Először is, hogy fogadtad a meghívást, és hát, mi történt eddig?

- Köszönöm szépen! Mindig örömmel vagyok itt, és mindig motivált vagyok. Nagyon örültem, amikor olvastam a nevemet. Ma egy nagyon jó kis edzésen vagyunk túl, sok mindent gyakoroltunk, igazából nem volt semmi új, de egy-egy pontosítás azért mindig jól jön. Úgyhogy készülünk, holnap utazunk és egy nagyon motivált magyar csapatot lehet majd látni kedden, ebben egészen biztos vagyok.

- Milyen poszton fogsz játszani?

- Úgy gondolom, hogy jobb oldalon fogok játszani, rosszkéz hátul, rosszkéz szél, illetve segíteni fogom a centerek munkáját adott esetben második centerezéssel.

- Gondolom, hogy ezt az időszakot megpróbálod a "saját érdekeidre" felhasználni. Van egy felépített terv, hogy mit szeretnél?

- Természetesen sokat foglalkozom a "válogatott-kérdéssel". Ugye, hátra van még kettő vagy három bajnoki mérkőzés, a bronzcsata, valamit ez a Világliga-mérkőzés, meg a görög meccs, úgyhogy nincs sok mérkőzés hátra. Szerintem minden egyes lehetőséget ki kell használni a cél érdekében, annak célnak az érdekében, hogy ott legyek a nyári keretben, és ezáltal még nagyobb esélyem legyen az olimpiára kijutni.

- Milyen formában vagy?

- Nagyon jól érzem magam, amíg Triesztben a srácok olimpiai kvótáért küzdöttek, addig én egy újabb alapozáson vettem részt, szerintem ez nagyon jól sikerült. Kellő önbizalommal várom a folytatást.

- Sok sikert!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Jansik Dávid a vlv-nek


- Szervusz, Dávid! Gratulálok ahhoz, hogy itt vagy. Nagy dolog, biztos, hogy játszani fogsz egy újabb hivatalos, Világliga-meccsen. Tőled is azt kérdezem először: hogy fogadtad a meghívót?

- Sziasztok! Köszönöm szépen a gratulációt. Természetesen örültem a meghívásnak. Szerintem ebben a csapatban mindenki meg tudja találni a saját motivációját, ami miatt előtérbe helyezi, fontosnak tartja ezt a meccset. Nekem is sikerült, ez az utolsó szalmaszál, hogy bekerüljek a nyári olimpiai keretbe.

- Nincs még vége az évadnak, de azért megkérdezem: milyen volt a te szezonod?

- Nagyon fárasztó és hosszú szezon, de azt kell, hogy mondjam, egész jól birom, nem terhel le annyira, mint amennyire vártam.

- Akiket meghívott most Tibor, azok közül viszonylag kevesen reménykedhetnek. Hogy látod ezt az esélyt, azért itt mégiscsak együtt lesztek, komoly meccset is játszotok, felvetődik benned, gondolsz arra, hogy esetleg sikerül így az utolsó pillanatban bekerülnöd az olimpiai csapatba?

- Reálisan nézem a dolgokat, soha nem adom fel a reményt, hogy bekerülök. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy komolyabb világversenyen nem voltam az olimpia előtt, de a teljesítményem igazol.

- Sok siket kívánok neked, jó utat és jó meccset kedden a románok ellen.

- Köszönöm szépen.


A vlv munkatársa követi a csapatot és már hétfő este Nagyváradról tudósít.


vlv-fotók az esti edzésről