FACEBOOK

Véget ér a középszakasz - a szombati bajnoki program

Véget ér a középszakasz - a szombati bajnoki program
hozzászólás, 2016.04.22.

Komoly tétje van a felsőházi középszakasz utolsó, szombati fordulójának: a Szeged és a Honvéd közül az egyik csapat kiesik az 5. helyért folyó küzdelemből. Vagyis a következő szezonban biztosan nem indulhat nemzetközi kupában.

A bajnokság ötödik helyezettje azért vehet részt az Eurokupa következő küzdelemsorozatában, mert a kupagyőztes nem viszi el ezt a helyet, hiszen az Eger bajnoki döntőt játszik.

A rájátszás során az 5. és a 6. helyezett vív majd egymással az egyik fél második győzelméig tartó páros mérkőzést, a magasabb helyen végzett csapat pályaelőnye mellett. Ebbe a párba szeretne bekerülni a Szeged és a Honvéd is. A BVSC mindkét riválisával szemben jobban áll az egymás elleni eredményeket tekintve.

A Honvédnak bravúrra van szüksége, éppen a rivális Szeged otthonában játszik, s még a döntetlen sem elég vetélytársa megelőzéséhez. Egyetlen meccsen viszont bármi megtörténhet, ezért ígérkezik a forduló mérkőzésének a Szeged-Honvéd találkozó.

A felsőház állása a középszakasz utolsó fordulója előtt

1. Szolnok 63,
2. Eger 55,
3. OSC 48,
4. FTC 42,

5. Szeged 33,
6. BVSC 33,
7. Honvéd 32
8. Vasas 24 pont

eOn OB1 felsőház, 8. forduló

Április 23., szombat


17.00 Szeged-Honvéd
17.00 BVSC-Vasas
18.00 FTC-Eger
19.00 OSC-Szolnok

 A csoport végeredménye alapján alakul ki a helyosztók párosítása, tehát külön elődöntőt nem rendeznek, a felsőház első két helyezettje vív egymással az egyik fél harmadik győzelméig tartó páros mérkőzést a bajnoki címért. A további helyezésekért két győzelemig tart a párharc.

A rájátszás időpontjai: május 7., 14-15, 21., 25., 28.

A versenykiírás szerint a bajnokság első három helyezettje - helyezésük sorrendjében - vehet részt a következő klubszezon Bajnokok Ligája-küzdelmeiben. (A LEN szabályai szerint az indulási jog nem adható tovább.) A negyedik és az ötödik helyezett az Eurokupában indulhat.

Címkék:
menetrend OB1