FACEBOOK

Szolnok-Jug Dubrovnik 13:10, Pro Recco-OSC 7:2

Szolnok-Jug Dubrovnik 13:10, Pro Recco-OSC 7:2
hozzászólás, 2016.04.16.

A Szolnok már nem tud kiesni a final six-ből, az OSC helytállt, csak kicsit kevés gólt dobott a Pro Recco otthonában. Eredmények, nyilatkozatok, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 8. forduló

Április 13-án játszották:

Galatasaray-Partizan Belgrád 9:9 (2:4, 1:3, 4:1, 2:1)

G.: Nikics, Ozbek 3-3, M. Janovics 2, Colak, ill. Szubotics, Gogov 3-3, Tigkasz, Vico, Aszanovics

Április 16., szombat

Szolnok-Jug Dubrovnik 13:10 (4:3, 4:4, 4:1, 1:2)
G.: Madaras 4, Younger, Varga Dániel 3-3, Kis G., Vámos, Varga Dénes, ill. Jokovics 3, Garcia, Markovics 2-2, Benics, Ivankovics, Obradovics

Ezzel a szolnokiak biztosították helyüket a budapesti BL final six-ben.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Madaras első gólja

2:0 - Madaras második gólja

2:1 - Jokovics első gólja

3:1 - Younger első gólja

3:2 - Benics gólja

3:3 - Jokovics második gólja

4:3 - Varga Dániel első gólja

5:3 - Younger második gólja

5:4 - Garcia első gólja


5:5 - Ivankovics gólja

6:5 - Madaras harmadik gólja

7:5 - Varga Dániel második gólja

7:6 - Jokovics harmadik gólja, ötméteres

8:6 - Vámos gólja

8:7 - Markovics gólja

9:7 - Madaras negyedik gólja

10:7 - Kis Gábor gólja

10:8 - Garcia második gólja

11:8 - Younger harmadik gólja

12:8 - Varga Dénes gólja

12:9 - Markovics második gólja

13:9 - Varga Dániel harmadik gólja

13:10 - Obradovics gólja



Cseh Sándor a Sport TV-nek

- Fölényes, magabiztos, végig uralt találkozó volt ez a mostani. De a többi dicsérő jelzőt meghagynám Cseh Sándornak. Ez egy nagyon nagy győzelem volt.


- Köszönjük szépen. Igen, nagy győzelem volt. A Dubrovnikot megverni nagy dolog. Nagyon érdekes meccs volt, mert az első két negyedben azt éreztem, nálunk mindenképpen, de a Dubrovniknál is, hogy folyamatosan változtattuk a taktikát. Amire nem volt időnk a meccs előtt, hogy kitaláljuk, azt az első két negyedben próbáltuk meg. Védekezésben váltottunk többször is, szorosból zóna, különböző zónákat variáltunk, aztán a harmadik-negyedik negyedre ez teljesen eltűnt, ott már egész egyszerűen ment minden magától, s kevésbé lehetett belenyúlni a meccsbe. A játékosok jól játszottak és két embert most kiemelnék, soha nem szoktam: Madaras Norbit és Decker Attilát. És nagyon furcsa egyébként, hogy ők ketten voltak azok, akik itthon voltak, másik pár játékossal. Nagyon érződött az, hogy ők kemény edzésmunkából jöttek és tudtak erre a meccsre készülni.

- És talán az is, hogy nagyon éhesek voltak, hiszen nagyon rég játszottak tétmérkőzést.

- Igen. Összességében elégedett vagyok a csapattal, de az a kicsi plusz, amit ez a két ember tudott nekünk adni..., Madi az elején, mindenképpen és utána Decki, ahogy bejött, pedig Viktor nem védett különösebben rosszul, de úgy éreztem, hogy kell egy plusz fokozat, ami miatt még jobban összekapjuk magunkat és láttam Deckit az elmúlt heteben, hogy milyen jó volt, ezért úgy gondoltam, hogy meg tudja ezt nekünk adni.

- Igen, erre pont rá akartam kérdezni, de akkor itt a magyarázat, hogy miért döntöttél a kapuscsere mellett. Még volt jó pár olyan dolog, ami jól működött, rengeteg akciógólt lőtt az együttes, a lövőhatékonyság kiváló volt.

- Igen, ez két dologgal függ össze. Az egyik az, hogy a horvátok kapusa, Bijac az elmúlt hetekben szenzációsan védett, a Recco ellen öt gólt kapott és a Rijeka ellen is fantasztikusan védett. Én reménykedtem abban, hogy ez a sorozat nem mehet mindig. Ma teljesen kipukkadt és ahogy ezt megéreztük, már a játékosok sokkal magabiztosabban ellőtték neki a labdát, sokkal jobb százalékban be is lőttük.

- Összességében a Dubrovnik elleni győzelem egyrészt presztízsmeccs, tehát presztízsértéke van, másfelől pedig ugye nagyon nem mindegy, hogy hol végez majd a csapat a csoportban a végén.

- Érdekes, mert mindenhol úgy volt beharangozva, hogy ez a meccs dönt a második helyről, pedig ahhoz még azért nekünk nyernünk kell kétszer. de én inkább a presztízsértékét emelném ki. Ha a Szolnok a Dubrovnik ellen játszik, legalábbis  ebben a felállásban, tavaly és idén, ez egy európai csúcsrangadó és három góllal megverni a Dubrovnikot, az egy nagy dolog és ennek örülünk. Ennyi. Hétfőtől dolgozunk tovább keményen. Most ez furcsa, de alapozással fogunk kezdeni hétfőn.

- Hát akkor kemény munka vár a fiúkra, köszönöm szépen és gratulálok még egyszer a győzelemhez.



Decker Attila a Sport TV-nek

- Külön megdicsért téged a vezetőedző, azt mondta, látta az edzésmunkádat az elmúlt időszakban, hiszen te itt voltál a csapattal, emiatt döntött úgy, hogy becserél a szünetben, s ez nagyon jól működött, és a védekezés is akkorra állt össze.


- Örülök neki. Az utóbbi időben, hogy nem voltam benne a válogatottban, elég sokat tettem azért, hogy úgy legyek fizikálisan, ahogy vagyok, nyilván lelkileg is megpróbálom úgy felhozni magam, hogy az ilyen szituációkkal élhessek. Mindenkinek az életében adódik olyan, hogy nem úgy megy a védés, de a Viktor, azt gondolom, nagyon jól védett ezen a meccsen. Sanyi jól döntött, azért vagyunk itt ketten, hogy ez így működjön.

- Mik voltak a kulcspillanatok szerinted ezen a találkozón? Mivel sikerült legyőzni ezt a kiváló együttest?

- Az nyilván pozitívum volt, hogy a túloldalon a kapuban - hogy mondjam... - volt egy kis káosz, ez a mi malmunkra hajtotta a vizet, de ez nem von le semmit... A lövőink szenzációs állapotban voltak, meg is lepődtem, hogy ilyen jó lövőszázalékunk van, mert én azt gondolom, lehet, hogy a fiúk fizikailag nem fáradtak el Triesztben, de lelkileg egy picit fáradtak voltak, láttam rajtuk, de marha jól bepörögtek erre a meccsre, ennek nagyon örültem. Akik pedig itt készültek, azok szerintem szenzációsan hozták, amit Sanyi elvárt, gratulálok az egész csapatnak, mert csapat voltunk!

- Egy ilyen félidő mennyit tesz hozzá a te lelkivilágodhoz?

- Az ember hajt, hajt, hajt és egy ilyen produkció nagyon jót tud tenni a lelkemnek. Ha erre gondolsz, akkor most nyilván jó érzés, boldog vagyok és azt gondolom, hogy mindenki, a szurkolók is, meg ti is... :-)

- Köszönöm szépen, ez így van, gratulálok a győzelemhez és a teljesítményedhez!



Madaras Norbert a Sport TV-nek


- És itt van a csapat legeredményesebb játékosa, Madaras Norbert, aki négy gólt szerzett a találkozón. Szabó Zoltán volt a mérkőzés szakértője és ő azt mondta: azt a hozzáállást látta rajtad, hogy "Adjátok ide, majd én megcsinálom!". Valóban volt benned egy ilyen extra éhség a találkozóval kapcsolatban?

- Egy hónapja nem volt meccsem, néhányan elég sokat készültünk, kis túlzással egy hónapja erre a meccsre. Ilyen szempontból volt, igen. Tehát jó volt játszani, meg úgy is éreztem, hogy jól megy.

- A harmadik negyed volt talán a döntő, 4:1-re sikerült megnyerni azt a periódust. Még mivel sikerült elbizonytalanítani, felülmúlni ett az ellenfelet?

- Nagyjából ugyanígy gondolom. Az elején, amíg tudtak, ők is gólokat lőni, addig jöttek velünk, de ahogy a védekezésünk jobb lett, ki tudtunk alakítani egy megnyugtató, két-háromgólos különbséget és azt végig tudtuk vinni.

- Igen, de ugye volt egy folyamatos nyomás. Az elején úgy alakult a találkozó, hogy ti elmentetek két góllal, aztán sikerült kiegyenlítenie a Dubrovniknak. De ezt a nyomást jól bírta a csapat, hiszen nem fáradt el semmilyen szempontból.

- Jól bírta, de hát ezek ilyen meccsek és mostantól még több ilyen lesz, a bajnoki döntő vagy a final six... Pontosan tudjuk, hogy így van. Itt azért nincsenek olyan nagy különbségek a csapatok között,.

- Köszönöm szépen az értékelést és gratulálok a győzelemhez.


Pro Recco-OSC 7:2 (2:0, 1:1, 3:1, 1:0)
G.: Pijetlovics 3, Ivovics 2, Mandics, F. Filipovics, ill. Bátori, Decker Á.

VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Nehéz egy ötgólos vereség után áradozni egy csapatról, de én mégis megteszem, mert amilyen védekezést ma nyújtottak a játékosok, az szerintem igen magas szintű volt. Nyilván külön kell választani ettől azt, hogy egy mérkőzésen mindössze két gólt tudtunk lőni. Ez utóbbi elsősorban arra vezethető vissza, amivel egész évben küszködünk, hogy igazán kimagasló, erőteljes centerünk nincsen. E nélkül egy Pro Recco otthonában nem tudunk veszélyes támadásokat vezetni, ez látszott a mai mérkőzésen is.

Azt a tipikus reccós védekezést, amit más csapatok ellen is játszanak, most is bemutatta az ellenfelünk, a kemény, szoros emberfogás miatt borzasztóan fárasztó volt a játék. Ezért különösen öröm az, hogy annak ellenére, hogy a támadásainkba nem tudtunk átütő erőt vinni, a védekezésünk nagyon stabil volt. Körülbelül 14-15 hátrányunk volt és ennek ellenére mindösszesen hét gólt kaptunk, ami szerintem remek teljesítmény.

Mindenképpen ki szeretném emelni, hogy ez a jó védekezés két ok miatt is összejöhetett. Egyrészt sikerült megoldanunk, hogy szabadobásból ne lőjenek gólt, továbbá meg tudtuk azt is valósítani, hogy az említett nagy számú emberhátrányunk jelentős részét kivédekezzük. Nekünk csak három-négy fórunk volt, de ez nem a játékvezetés kritikája, hanem a saját támadójátékunk erőtlenségét mutatja. Hozzáteszem: ez azért egy Recco színtű csapat ellen mutatkozott meg különösen. Más esetben, ha nem a világ legjobb csapatai közé tartozik az ellenfél, ez nem látszik meg ennyire.

Dávid (a kapus Bisztritsányi Dávid - a szerk.) 1:3-nál szállt be és a négy kapott gólja közül háromnál közelről, közvetlenül a fától lőtték a gólt. Ezzel a teljesítménnyel bizonyította, hogy a világ legjobb csapata ellen is képes padról beszállva remekül védeni.


DECKER ÁDÁM (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Az egész mérkőzésen nagyon jól védekeztünk, sok jó blokk volt és labdaszerzés. Igyekeztünk elkerülni a lefordulásból kapott gólokat és végül is a Recco ellen idegenben 7 gólt kapni jó eredmény.

Sajnos a támadásaink viszont erőtlenek, esetlegesek voltak, nem tudtunk mit kezdeni a szoros emberfogásukkal. Egy biztos, nem maradt hiányérzetünk, amit tudtunk, megtettük, legalábbis én nagyon elfáradtam. Sajnos az eredmény ezt nem tükrözte.


BÁTORI BENCE (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Nagyon kemény, szoros emberfogást játszottak végig. Mint a két lőtt gólunk is mutatja, nem volt eredményes a támadójátékunk, ebben a nagyon szoros emberfogásban a centert nem tudtuk megjátszani és sajnos nagyon kiszorultunk. Viszont a védekezésünk nagyon jó volt, Boti (Barabás Botond kapus - a szerk.), aztán Dávid is nagyon jól védett.

Az, hogy hét gólt kaptunk, jó eredmény, a két lőtt gól viszont gyenge, még egy Reccóval szemben is. Volt ugyan kidolgozott helyzetünk, de nyilván jóval kevesebb, mint máskor, és azokat se mind lőttük be. Nagyon sok támadásunk elhalt, rá kellett lőnünk messziről vagy eldobni a sarokba.

- Milyen hangulatban jöttök vissza?

- Abszolút pozitív hangulatban. Vasárnap este érünk csak haza. Szerdán a Szegeddel játszunk, a jövő héten pedig már Szolnokon. Szerintem nincs okunk arra, hogy szomorkodjunk, nem is fogunk egy percig sem.


A csoport állása nyolc forduló után:

1. Pro Recco 19,
2. Szolnok 18,
3. Jug Dubrovnik 16,

4. OSC 9,
5. Partizan Belgrád 7,
6. Galatasaray 1 pont



Az Eurokupa döntőjének első fordulójában:

Sintez Kazan-Brescia 4:11 (2:2, 0:3, 1:4, 1:2)
G.: Pliskevic, Antonijevics, Marelija, Latipov, ill. N. Presciutti 4, C. Presciutti, Molina 2-2, Rangyelovics, Rizzo 1, Ubovics

A visszavágó április 30-án lesz.