FACEBOOK

Magyarország-Szlovákia 16:7

 Magyarország-Szlovákia 16:7
hozzászólás, 2016.04.07.

Csoportgyőztesként játszhatunk pénteken (16.00-kor) Rióért - Németországgal. Tudósítás a helyszínről, eredmények, nyilatkozatok, fotók, később gólok:

A trieszti tornán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, 5. nap

Magyarország-Szlovákia 16:7 (5:4, 5:1, 2:1, 4:1)
Trieszt, Bruno Bianchi uszoda, v.: Smit (holland), Szalnyicsenko (kazah)
Magyarország: Bisztritsányi, Zalánki 2, Manhercz K. 3, Erdélyi 3, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Szivós, Varga Dániel 4, Varga Dénes 1, Bedő, Hárai 1. Szövetségi kapitány Benedek Tibor.
Szlovákia: Kozmer, Famera 1, Zatovics, Furman, Gyurik 1, Balázs 1, Seman, Tkacs 1, Uradnyik 1, I. Szabo, Kolarik 2, Brúder, Hruska. Szövetségi kapitány: Antonio Esteller Serrahima
Gól - emberelőnyből: 1/3, ill. 3/6

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (vlv és M4 sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


Benedek Tibor a vlv-nek


- Tibor, szívből gratulálok a csoportelsőséghez, csak egy picit volt göröngyösebb, mint ahogyan ezt gondolom mindenki eltervezte. Lehet, hogy ez még jól is jön. Hogyan értékeled eddig az egész tornát?

- Nem igazán szeretném most értékelni az egészet, mert mostantól kezdve teljesen mindegy, mi történt eddig. Csak az számít, mi lesz holnap, úgyhogy nincs nagyon értelme összegezni. Az egész teljesítmény holnap értékelődik.

- A csapat azért fejlődött, a játékosok nagyon sokat játszottak, a fiatalok is. Hogyan látod a fejlődésüket?

- Szerintem a tornán belül is nagyon-nagyon sokat fejlődtünk csapat szinten is. Látható, hogy rengeteg gólt lövünk és nagyon erősek vagyunk elől. A védekezésünkben néha vannak mélypontok, ezeket mindenképp ki kell küszöbölnünk holnap, nem lehet nagyon sokat hibázni védekezésben. Ha elől ezt a magabiztosságunkat meg tudjuk tartani, akkor az a két-három-négy gólos különbség a magyar és a német csapat között meg lesz holnap is.

- Akkor a németekre számítasz, ez már biztos.

- Erre számítok.

- Azért kérdezem, mert még nem biztos.

- Egyelőre úgy néz ki, hogy a német csapattal fogunk játszani.

- Az előny, hogy a németekkel sokat gyakoroltunk együtt?

- Az már régen volt, annyi minden történt, azóta nem lehet ebből következtetéseket levonni. Azt gondolom, hogy a fiatal játékosoknak mindenképp fontos dolog volt, hogy érezzék a bőrükön a német csapat agresszivitását, keménységét. Szerintem ez elég lesz holnap.

- Tudsz vigyázni arra, hogy ne legyenek a játékosok túlságosan felspannolva? A mi számunkra túl nagy a tét.

- Igen, az a dolgom, hogy ezt megoldjam.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Varga Dániel a vlv-nek


- Dani, szívből gratulálok neked a csoportelsőséghez. Ez a mai meccs olyan volt, mint amit vártunk az egész tornától és gondolom, hogy ti is így vagytok ezzel.

- Nem mondanám, azért ennél szerényebben álltunk a tornához. Nem az volt a kitűzött cél, hogy minden meccset ilyen simán nyerjünk, hanem, hogy megnyerjük a csoportot, hogy a másik csoport negyedikjével tudjunk játszani az olimpiai kvótáért. A gratulációt megköszönöm, de félreteszem huszonnégy óráig, mert nem azért jöttünk, ahol most tartunk, hanem azért, hogy kijussunk az olimpiára. Ehhez pedig a holnapi mérkőzést meg kell nyerni.

Ez a mai győzelem - ami által csoportelsők lettünk – csak eszköz lett a célunkhoz de a célmeccset holnap játsszuk.

- Azért most egy picit megnyugodtatok?

- Nem hinném. Nem hinném azt se, hogy van okunk idegeskedésre, de megnyugvásra sem. Ez a mai meccs annyiban befolyásolta a továbbmenetelt, hogy biztosan tudjuk, hogy elsők vagyunk de a holnapra készülünk hetek óta.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Szervusz, Bisztro. Egy teljes, egész meccsen játszottál és nagyon jól védtél, könnyű ellenfél ide vagy oda, ez egy jó teljesítmény volt, gratulálok és a csoportelsőséghez is, mindenképp. Légy szíves foglald össze, mi volt ma.

- Köszönöm szépen. A gratuláció elsősorban a csoportelsőségre vonatkozóan esik jól, mert ez a fontos, nem az, hogy ki, mennyit és hogyan játszik. A lényeg az, hogy megnyertük a csoportot és holnap jönnek a németek, akiket meg kell verni, és meg is fogjunk verni.

- Mondj néhány mondatot a mai meccsről!

- Az eleje nehézkesen indult, a védekezésünk nem állt össze és az elején én sem találtam a helyemet a kapuban. Úgy érzem, aztán nekem is megjött a lendület, a magabiztosság és a védekezés is sokkal masszívabb volt előttem.

- Te már tudod, hogy a németekkel játszunk? Még egészen pontosan nem derült ki.

- Ha holnap bárki jön velünk szembe, azt nekünk meg kell verni, mert mi az olimpiára ki akarunk kijutni, sőt az olimpiát akarjuk megnyerni. A holnapi meccs olimpiai döntő lesz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Vámos Márton a vlv-nek


- Marcika, gratulálok neked a csoportelsséghez. Ez a mai meccs nagyon simának tűnt, belül is így volt?

- Az első negyed 5:4 volt, úgyhogy az eleje nem volt sima, de a vége sima lett, ahogy mondod, ennek örülök. Egy kicsit be kellett hergelni magunkat, mert az első negyedben a blkkok minősége nem volt olyan, amilyennek kellett volna lennie, ezt mutatja a négy kapott gól. Összeszedtük magunkat, Dávid jól védett, és helyükön voltak utána már - úgy, ahogy, egy-két kivétellel - a blokkok is.

- Elégedett vagy a saját teljesítményedel?

- Már mások is kérdezték, erre nem szeretek válaszolni.

- Nem tudjuk még, kivel játszunk holnap, valószínűleg a németekkel, mire számítasz?

- Ha esetleg nem velük játszunk, akkor is élet-halál meccs nekünk is, meg a másik csapatnak is, nyilván nekünk kell győztesen kimászni a medencéből és ezt minden eszközzel meg kell tudni valósítani.

- Köszönöm szépen.



Manhercz Krisztián a vlv-nek, doppingvizsgálat előtt


- Manó, szervusz! Mielőtt jó pisilést kívánok neked a doppingvizsgálaton, kérlek, hogy ezt az utolsó negyedet meséld el, hogy volt ez? Egy kicsit megráztad magad...

- Ez inkább a csapatra volt jellmző ebben az elmúlt három napban, mondhatjuk ezt a román, az orosz és erre a szlovák mérkőzésre is. A kanadai döntetlen egy kisebb pofon volt a csapatnak, de én úgy gondolom, hogy folyamatosan lehetett látni a fejlődést és ez, bízom benne, holnapig is kitart.

- Jó, szerényen nem beszéltél arról, amiről én kérdeztelek, hogy itt a végén parádéztál...

- Nem egy szlovákok elleni meccsen szeretnék majd parádézni, de nyilván most így alakult...

- Most ez volt az ellenfél.

- Most ez volt az ellenfél..., bízom benne, hogy a következő mérkőzésen is így fog menni.

- Nyugodt a csapat? Milyen a légkör?

- Mindenképp. Megvan a csoportelsőség, amiért jöttünk, holnap valószínűleg a német csapat ellen fogunk játszani. Három napot készültünk velük Würzburgban előzetesen, három edzőmérkőzést is játszottunk, mondhatom, hogy őket ismerjük szinte a legjobban az itteni csapatok közül. Fel fogunk rájuk készülni, hiszen nekünk ez a holnapi egy olimpiai döntő.

- Sok sikert kívánok hozzá!


vlv-fotók



BENEDEK TIBOR az M4 Sportnak:

- Itt áll már mellettem Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, akinek gratulálok a győzelemhez és gratulálok a csoportelsőséghez. Egy nagy lépés, a nagy lépés előtt, de ez egy fontos lépés volt az utolsó, záró mérkőzés. Elégedett?

- Mindenképpen fontos volt, mert nem nehezíthettük meg a saját dolgunkat, ha már úgy alakult, hogy elsők lehetünk a csoportba, akkor az utolsó meccsen ezt már nem ronthattuk el. És látható volt, azért az elején egy picit még feszültebb volt, ugyanúgy tudtunk gólokat lőni, de hát kaptunk is elég sokat az első negyedben, aztán utána elkezdtünk sokkal jobban védekezni a szlovák csapat azért elfáradt, úgy éreztem, sokszor alig tudtak feljönni támadni, ezt ki tudtuk használni és annak ellenére az egész meccsen összesen kaptunk három emberelőnyt. Sok lefordulással, jó lövésekkel végig magabiztosan játszottunk.

- Erre lehet építeni a holnapi nap folyamán is?

- Mondanám, hogy igen, de a holnapi mérkőzés egy különleges mérkőzés minden tekintetben. Szokták mondani, hogy tízből tízszer megverjük a németeket, és egyszer nehéz, akkor az holnap. Én tudom, hogy holnap ha ugyanezzel a bátorsággal és határozottsággal játszunk, akkor könnyen fogjuk megverni a német csapatot. Látható hogy a támadójátékuk nagyon magabiztos, ha nincsenek a védekezésben gyenge időszakaink, akkor ezt a különbséget, ezt a három-négy gólos különbséget ami a két csapat között normális esetben megvan, ezt fogjuk tudni holnap is hozni.

- És akkor a németekre készülhetünk, nagy valószínűséggel, velük fogunk játszani a negyeddöntőben?

- Nem tudom, hogy még mi történhet, hogy ne így legyen, de most egyelőre a németekre készülünk igen.

- Kétkapuztunk velük nem is olyan régen, azért ismerjük őket, mire kell odafigyelni, mi az amiben ők masszívak lehetnek?

- Ők azért nagyon fel tudják hergelni magukat, látható volt itt a spanyol meccsen, amikor minket akartak elkerülni. A harmadik negyedben végül döntetlenre álltak a spanyolokkal és hát vannak rutinos idősebb játékosaik is, sőt azt mondom, az egész csapatot inkább rutinosnak mondhatnám, kevés a fiatal. Régóta együtt játszó csapat, ez lehet az erejük, nincs bennük ez a fiatalos lendület, ami szerintem most bennünk van. Nekünk pedig ez a plusz.

- Az egy meccs az mennyiben jelent nehézséget, mennyiben jelent mégiscsak lehetőséget, szóval mennyire kell figyelni arra, hogy itt most nyernünk kell?

- Az egész torna mutatja, hogy állandóan figyelni kell. Nincsen olyan pillanat, amikor el lehet engedni, hogy ez könnyű. Megvan a maga nehézsége, bármennyire is jobbak vagyunk egy német csapatnál. Ez valóban egy meccs és itt kell minél határozottabban és magabiztosabban készülni rá.

- Ehhez kívánok  sok sikert és gratulálok még egyszer a győzelemhez és a csoportelsőséghez és Benedek Tibornak és az egész magyar férfi vízilabda-válogatottnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



HOSNYÁNSZKY NORBERT az M4 Sportnak:

- Hosnyánszky Norbert áll itt mellettem. Gratulálok a győzelemhez, a köntöst nehezebb volt megtalálni, mint a mérkőzést megnyerni, - na jó, ez csak vicc volt-, és a csoportelsőséghez is. Ez az út mennyire tetszik, amit eddig bejárt a válogatott, hiszen egyetlen lépésre vagyunk az olimpiától.

- Igen, ez volt egy részcél, hogy elsők legyünk a csoportban, de igazából az egész a holnapi meccsre van kiélezve, tehát semmit nem ért ez az egész, ha holnap nem sikerült fejben felkészülni, és úgy játszanunk, hogy ez egy komoly rangadó, komoly téttel.

- Nehéz volt ez a győzelem? Nem tűnt annak, még akkor sem, mikor az 5:4-es első negyed után följöttek a szlovákok.

- A végére egy könnyed siker lett, de azért nagyon könnyen bele lehet kényelmesedni egy ilyen mérkőzésbe, főleg az elején. Hál’ Istennek 5:4-nél nem ijedtünk meg, és folytattuk a gólgyártást. Följavult egy kicsit a védekezésünk és ez elég lett.

- Öt mérkőzésen vagytok túl öt nap alatt. Hogy vagytok fizikailag?

- Fizikailag egyre gyengébben, de ilyenkor már csak a fej dönt szerintem, ahogy nézem a többi mérkőzést, már éppenhogy csak fel-le úszkálnak a csapatok, úgyhogy ez egy elég megterhelő kis torna, ez van, alkalmazkodnunk kell.

- A németekre készülünk a negyeddöntőben?

- A németekre.

- Kétkapuztunk velük, ismerjük őket, jobbak vagyunk, én ezt ki merem jelenteni. Mire kell figyelnünk ellenünk nagyon?

- Jobbak vagyunk, én is ki merem jelenteni, de ez csak akkor fog kijönni, hogyha úgy kezdjük ezt a mérkőzést, meg úgy állunk hozzá, ahogy az utolsó három meccshez.

- Köszönöm szépen, és jó mérkőzést és jó készülést kívánok Hosnyánszky Norbertnek!

(Lejegyezte: Kerbi)



MANHERCZ KRISZTIÁN az M4 Sportnak:

- A fiatalok is kiveszik a részüket az elmúlt mérkőzésekben is a győzelmekből, Manhercz Krisztián áll itt mellettem, aki zsinórban három góllal szórta meg a szlovák együttest, amely azért harapós volt, de csak a szó szoros értelmében, ahogy hallottam Zalánki Gergőbe beleharaptak, azon kívül azért nem mutattak olyan nagy ellenállást. Vagy mi voltunk nagyon jók?

- Hát azért bentről, a vízből nem úgy érződött, hogy ez egy olyan nagyon könnyű mérkőzés lett volna, de nyilván érződött kívülről is, hogy sokkal motiváltabbak voltunk, ezt, azt hiszem, hogy a kilenc gólos különbség mutatja is.

- Ez a motiváció ez táplálkozott, vagy felszabadultság, inkább ezt mondanám, a tegnapi sima és nagyon magabiztos  orosz győzelemből is?

- Mindenképpen, egy tízgólos győzelem nagyon nagy lélektani pluszt adott a csapatnak, ezt bátran merem mondani, de a holnapi mérkőzés az sokkal fontosabb számunkra, hiszen azért ezért az egy mérkőzésért kerültünk ide.

- Előzőleg aláírtad volna ezeket a mérkőzéseket és eredményeket a csoportban?

- Talán egy kivételével. Nem mindet, de a csoportelsőséget igen.

- Gondolom, nem az orosz meccsre gondolsz, hanem inkább a Kanada ellenire. De talán abból is tudtatok tanulni, nem? Gondolok arra, hogy azért ez egy folyamat volt. Minden nap mérkőzést kellett játszani és ebből is előre lehetett lépni.


- Maximálisan igazad van. Nagyon nehéz nyolc nap alatt nyolc mérkőzést lejátszani. Nekünk egyből a másodikon egy kisebb pofon érkezett, ugye a Kanada elleni döntetlen miatt, de ebből csak táplálkoztunk, azt hiszem és ez látszott a mai játékunkon is.

- Jön a németek elleni, valószínűsíthető  negyeddöntő. Rájuk készültök, gondolom és milyen meccsre készülhetünk ellenük?

- Őszintén szólva még így max csak négyszemközt beszélgettünk arról, hogy mi lehet a pénteki mérkőzésen. Mindig a következővel foglalkoztunk. Nyilván igen, a németekkel fogunk játszani, valószínűleg. Szerencsére volt egy háromnapos würzburgi edzőtáborozásunk, ahol tudtunk velük készülni. Tehát nem teljesen ismeretlenül fogunk ellenük játszani, de mindenképp győzelemre számítok.

- Fejben, fizikálisan bírjátok még a strapát, bár mondjuk egy fiatal játékostól talán ezt nem kell megkérdezni?

- Bírjuk, bár mondhatom, hogy elég fáradt a csapat, azért mégiscsak öt mérkőzés zsinórban. Főleg olyan mérkőzések, amiken elvárt ugye a győzelem, de azt gondolom, hogy ezt mi bírjuk a legjobban egyelőre.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok és sok sikert holnapra Manhercz Krisztiánnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



VÁMOS MÁRTON az M4 Sportnak:

- Egy könnyed győzelemmel tudtuk zárni a csoportmérkőzéseket és megvan a csoportelsőség. Itt áll már mellettem Vámos Márton, gratulálok ehhez. Nem tűnt olyan nehéznek, belülről sem volt az ez a szlovák meccs?

- Hát, az eleje nehéz volt, mert azt hiszem az első negyed vége az 5:4 volt, be kellett egy kicsit hergelni magunkat. Tudtuk, hogy gyengébb az ellenfél nálunk, de a csoportelsőség volt a cél.

- Ugyanúgy ahogy az oroszok ellen, most is, azért kézben volt. Én az 5:4 ellenére is azt gondolom, hogy a mi kezünkbe, volt ez a mérkőzés. Tovább tudtuk vinni azt a jó formát vagy az felszabadított benneteket egy kicsit?

- Úgy gondolom, hogy igen, mert tízzel verni Oroszországot azért az szép dolog. És innentől kezdve lezárjuk a csoportmérkőzéseket és ha minden igaz a németekkel megvívjuk azt a meccset, ami, úgy gondolom, hogy élet-halál kérdés nekünk, mert abból a meccsből nem lehet máshogy kijönni, mint győztesen.

- Fáradtak vagytok?

- Hát öt nap alatt öt meccs, azért kiveszi az emberből, amit ki kell, úgyhogy azért én egy kicsit fáradtabb vagyok, de megpróbáljuk minden időnket pihenéssel tölteni.

- Milyen meccsre számíthatunk Németország ellen? Kétkapuztatok velük pont itt a felkészülés kezdetén, jobbak vagyunk, ezt Hosnyánszky Norberttel már megbeszéltük. De azért meg tudják nehezíteni a dolgunkat, miben kell nekünk koncentráltan figyelni?

- Mindenben, mert úgy gondolom, hogy ők is az életükért fognak küzdeni, felrakják egy meccsre, hogy kijussanak az olimpiára. Nyilván ezt nekünk nem szabad hagyni. De úgy gondolom, hogy ha ilyen összeszedett lesz a társaság, mint ma és az elején el tudjuk kapni a ritmust és összejönnek a dolgok, akkor szerintem magabiztosan meg tudjuk őket verni.

- Sok sikert kívánok ehhez és gratulálok még egyszer a győzelemhez és a csoportelsőségnek Vámos Mártonnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A többi csütörtöki eredmény:

Franciaország-Kanada 5:13 (0:1, 2:3, 1:3, 2:6)
G.: Crousillat 2, Simon, Marzuki, Camarasa, ill. Lapins 4, McElroy 3, Graham 2, Vikalo, Boyd, Robinson, Torakisz

Oroszország-Románia 8:8 (3:1, 1:3, 3:3, 1:1)
G.: Kalturin 3, Kharkov 2, Ginijatov, Ogyincov, Merkulov, ill. Goanta 3, Negrean 2, Gheorghe, Oanta, Teohari

Spanyolország-Kazahsztán 16:4 (3:1, 3:1, 7:0, 3:1)
G.: Echenique 4, Munarriz 3, Bustos, Minguell, Mallarach 2-2, Molina, Szirányi, Espanol, ill. Gubarjev, Zardan, Usakov

Hollandia-Dél-Afrika 17:7 (4:2, 3:3, 4:0, 6:2)
G.: Lindhout 4, Reuten 3, Winkelhorst, Van der Horst, Gielen 2:2, Frauenfelder, Gottemaker, Spijker, Koopman, ill. Brown 2, Card, Rabie, Rodda, Evezard, Jagga

Olaszország-Németország 12:6 (1:1, 4:1, 4:1, 3:3)
G.: Figlioli 4, S. Luongo 3, N. Gitto 2, Giorgetti, Nora, Aicardi, ill. Stamm, Csuk 2-2, Preuss, Eidner

Az A csoport végeredménye:

1. Magyarország 9,
2. Kanada 8,
3. Franciaország 6,
4. Románia 4,

5. Oroszország 3,
6. Szlovákia 0 pont

A B csoport végeredménye:

1. Olaszország 8,
2. Hollandia 8,
3. Spanyolország 8,
4. Németország 3,

5. Kazahsztán 3,
6. Dél-Afrika 0 pont


A torna további programja:

Negyeddöntők (e párharcok győztesei szerzik meg az olimpiai kvalifikációt)

Április 8., péntek

16.00 Magyarország (A1)-Németország (B4) (31)
17.30 Kanada (A2)-Spanyolország (B3) (32)
19.00 Franciaország (A3)-Hollandia (B2) (33)
20.30 Románia (A4)-Olaszország (B1) (34)

Április 9., szombat

16.00 31 vesztese-33 vesztese (35)
17.30 32 vesztese-34 vesztese (36)
19.00 31 győztese-33 győztese (37)
20.30 32 győztese-34 győztese (38)

Április 10., vasárnap

11.00 35 vesztese-36 vesztese (a 7-8. helyért)
12.30 35 győztese-36 győztese (az 5-6. helyért)
15.30 37 vesztese-38 vesztese (a 3. helyért)
17.00 37 győztese-38 győztese (döntő)