FACEBOOK

Biros Péter a Reggeli Startban

Biros Péter a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.04.07.

Háromnapos prágai meglepetésutat kapott ajándékba 40. születésnapjára Biros Péter, akivel Szombathy Pál beszélgetett a csütörtöki Reggeli Startban.

A háromszoros olimpiai bajnok nemrég jelentette be, hogy e szezon végeztével befejezi aktív játékos-pályafutását, s az egri női csapat vezetőedzőjeként tevékenykedik tovább.

A reggeli beszélgetésből kiderült, hogy megindult egyfajta "lebeszélési hullám", sokan megpróbálták maradásra, további játékra bírni Biros Pétert, ő azonban már meghozta a végleges döntést. Fizikailag talán még bírná egy-két évig, de nem akarja, hogy egy-egy gyengébb periódusban szemrehányást tegyen magának, miért nem hagyta abba időben vagy hogy mások mondják róla egyszer: "Na, a vén kecske nem bírja abbahagyni!".

Mint mondta, ez így pont tökéletes lesz, kerek, 40. évforduló, az Eger itthon játszik BL hatos döntőt, s annak is örül, hogy élsportolóként jó állapotban fejezi be, nem panaszkodik arra, hogy már itt fáj, ott fáj.

Az egri vízilabdázó lányok számára azt "üzente", hogy mivel ez egy fizikai sport, komoly fizikai edzésekre van szükség ahhoz, hogy a mérkőzéseken jól teljesítsen mindenki. Nem azért lesz ott, hogy szeressék, hanem, hogy jó edzésekkel készítse fel a játékosokat, reméli, hogy ennek meglesz a gyümölcse, ami őt igazolja majd. Szépen okosan, nem "vadállat módjára" fog bánni a lányokkal, de mindenki láthatta, milyen kemény fizikai teljesítményre volt szükség a januári belgrádi Európa-bajnokságon is.

A mai felnőtt válogatott fiataljai közül Manhercz Krisztiánt, Zalánki Gergőt és Bedő Krisztiánt dicsérte.

A trieszti torna kapcsán Biros Péter annak szokatlanságát emelte ki, nem volt még ilyen versenyen a válogatott, s ez okozhatott némi nehézséget. Véleménye szerint a magyar csapatnak meg kell nyernie ezt a selejtezőtornát, már csak azért is, hogy kellő önbizalommal utazhasson Rióba, ahol az aranyérem megszerzése lesz a célja.

A Kanada elleni meccsen szerinte is a védekezéssel volt probléma, a magyar vízilabda elöl mindig jó, azzal soha nem is lesz baj, az emberelőnyök kihasználása is jól sikerült. Igazából a védekezés nem állt össze még, azon kell finomítani. Ez viszont már "belső titok", tehát ezt a csapat meg Benedek Tibor rendbe fogják rakni, mi csak szurkolhatunk ebben nekik. Erre is jó ez a világesemény, hogy összecsiszolódjanak a játékosok és apró dolgokat is tudjanak gyakorolni éles közegben, ez majd Rióban fog "fizetni" - mondta  Biros Péter.

A teljes beszélgetés: