FACEBOOK

Szirányi Balázs elkerülné a magyarokat...

Szirányi Balázs elkerülné a magyarokat...
hozzászólás, 2016.04.05.

Szirányi Balázs, a spanyol válogatott centere egy nappal korábban és "nagyobb dózisban" élte át azt a csalódottságot, amit mi a kanadaiak elleni döntetlen után éreztünk. Amikor a hollandok elleni spanyol vereségről hétfőn beszélgettünk a lelátón, éppen félidő volt a kanadai-magyar meccsen.

VLV-VIDEÓ:


Szirányi Balázs a vlv-nek


- Szervusz Balázs, gratulálok a németek elleni győzelmetekhez! Elsősorban nem erről kérdeznélek, hanem arról, hogy mi történt veletek egy nappal korábban, a hollandok ellen?


- Még nem voltunk itt, sajnos igazából most érkeztünk meg erre a versenyre... A hollandok ellen az első negyed után képtelenek voltunk gólt lőni, három negyed alatt egyszer találtunk be a kapuba. Korábban már mondtam ezeket az anomáliákat, amik előfordulhatnak egy ilyen versenyen. Itt éppen látszik, hogy Kanada gyakorlatilag még most is partiban van a magyar válogatottal. Teljesen másfajta erőfelmérő az ilyen és sajnos nem reagáltuk le jól fejben.

- A hollandok jók voltak?


- Én inkább magunkkal foglalkoznék, mi voltunk bődületesen rosszak, majdnem minden szempontból. Elől is, hátul is, emberelőnyben, emberhátrányban, mindenben.

- Ezt ma is elég sokáig folytattátok a németek ellen de aztán a végén bedaráltátok őket. Ma mi volt?

- A német csapat egy „harapós” csapat, tehát fel voltunk készülve arra, hogy az első egy-két negyedben brusztos, nagyon kemény meccs lesz. Ez így is volt, talán még egy kicsit jobban is, mint gondoltuk. Szerencsére a végére kijött az a különbség, amit jogosnak érzek vagy talán papírforma.

- Hogyan látod a hangulatot, megnyugodott a csapat?


- Valamennyire igen. Nyilván ez a németek elleni meccs kulcsfontosságú volt, hiszen ha esetleg vereséggel zártuk volna a mai napot, akkor jó eséllyel, a magyar válogatottal játszottunk volna az olimpiai részvételért. Ezt azért szeretnénk elkerülni.

- Nagyon kínos volt ez a tegnapi nap?


- Igen, ez kínos volt, mondhatjuk.

- Ma helyrehoztátok...


- Igen, úgy érzem, most már a jó úton járunk.

- Köszönöm szépen Balázs, jó munkát!


(Lejegyezte: Enikő)