FACEBOOK

Eppel László: aki odajön, azt meg kell verni!

Eppel László: aki odajön, azt meg kell verni!
hozzászólás, 2016.04.05.

Miért normális dolog, hogy egy erős csapat sokszor nehezen birkózik meg egy nála gyengébbel? Elképzelhető-e, hogy a magyar férfi válogatott nem jut ki Triesztből a riói olimpiára? Ilyen kérdéseket boncolgatott pólós vendégével kedden a Reggeli Start műsorvezetője.

Szombathy Pál megkérdezte, van-e olyan csapat, amelyet jó lenne elkerülni az olimpiai kvótáról döntő pénteki negyedöntőben.

- Aki odajön, azt meg kell verni. Itt a világ élvonalának második szintje van, ezeket a csapatokat nekünk meg kell verni ahhoz, hogy Rióban oda tudjunk érni a dobogóra - mondta a ma is aktívan vízilabdázó "öregfiú", Eppel László masters világbajnok pólós.

Az örömvízilabdázás mestere rögtön az elején szimpatikusan hangsúlyozta, hogy nála sokkal hozzáértőbb szakemberek ülnek a csapat kispadján. Véleménye szerint nem fordulhat elő, hogy nem jutunk ki Rióba, a kanadaiak elleni hétfői döntetlen egy hosszú út második állomása volt, egy rosszul sikerült meccs, nem több ennél.

Ilyen jó kanadai csapatot ő még nem látott, ezzel együtt természetesen nyerni kellett volna, de néha borzasztóan nehéz egy gyengébb csapat ellen magabiztosan hozni a papírformát - ez még a sportág alacsonyabb szintjén is így van.

Eppel Rióban a legjobb négy közé várja a csapatot, s az összeérésben szerinte ez a mostani torna is sokat fog segíteni. Mint mondja, különösen a kapásoldal szereplőinek kijelölésekor vár rettenetesen nehéz döntés Benedek Tiborra, itt a legnagyobb a harc, amit az is mutat, hogy most kimaradt a csapatból a klubjában remek teljesítményt nyújtó Bátori Bence.

A teljes (részben a vlv trieszti fotóival illusztrált) beszélgetés: