FACEBOOK

Franciaország-Magyarország 7:13

 Franciaország-Magyarország 7:13
hozzászólás, 2016.04.03.

Magabiztos kezdés Triesztben. A meccs a 6:0-as első negyed után eldőlt. Helyszíni tudósítás, nyilatkozatok, gólok, fotók.

A trieszti tornán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, 1. nap

Franciaország-Magyarország 7:13 (0:6, 4:2, 0:3, 3:2)

Trieszt, Bruno Bianchi uszoda, v.: Gomez (olasz), Szalnicsenko (kazah)
Franciaország: Garsau, Saudadier 1, Kovacsevics, Blary, Khasz, Simon, Crousillat 2, Izdinsky 3, Marzuki, Peisson, Tomasevics, Camarasa 1, Noyon. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
Magyarország: Nagy V., Zalánki 1, Manhercz K., Erdélyi 2, Vámos 3, Hosnyánszky, Decker Á. 1, Szivós 1, Varga Dániel 3, Varga Dénes, Bedő 1, Hárai 1, Bisztritsányi (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 4/7
Gól - ötméteresből: -, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Benedek Tibor közvetlenül a lefújás után, még a medenceparton a vlv-nek:

- Hullámzó volt, de összességében reális az eredmény, ennyi a különbség a két csapat között. Lesznek még nehezebb negyedeink, de az eleje most nagyon összeszedett és koncentrált volt, azt kell jobban kitolni.

(Hogy mennyire igaza van Benedek Tibornak, amikor azt mondja, hogy reálisan ennyi van a két csapat között, azt bizonyítja, hogy amikor legotóbb, tavaly decemberben találkoztunk a franciákkal a kassai Duna Kupán, pontosan ugyanilyen arányban, 13:7-re győztük le őket.)


VLV-VIDEÓK (M4 Sport és vlv):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



Benedek Tibor a vlv-nek


- Gratulálok, Tibor. Tűztél ki valamit célul erre a meccsre, vagy csak a győzelmet?

- A győzelmet tűztem ki. Egy verseny első mérkőzése mindig különös jelentőségű. Ráhangolódsz, az, hogy hogy indulsz el, aztán befolyásolja a csoportban való egész teljesítményt. Ez a 6:0 megadta az alaphangot, talán egy picit el is kényelmesedtünk tőle, de aztán a harmadik negyedben újra tudtunk váltani, és végül is magabiztos győzelmet arattunk. Szerintem ez a két csapat közötti reális különbség.

Hétből négyet lőttünk be, ők meg hétből kettőt, és látható, hogy a tőlünk megszokott tizenhárom emberelőny helyett hét volt - ami egy teljesen más játékvezetői stílust mutat.

- Voltak pontatlanságok, hibák, rossz lövések. Ezeket láttam, hogy bosszankodva reagáltad le. Ezek kijavíthatók vagy kijavítandók az elkövetkező napokra?

- Minden mérkőzés egy új történet. Akik ma kevésbé játszottak jól, azoknak holnap, meg holnapután jobban kell. Akkor vagyunk erős csapat, ha mindig mások azok, akik viszik a hátukon a csapatot.

- A holnapi meccstől mit várhatunk?

- Egy magabiztos Kanadát. Nekik ez a mai orosz mérkőzés nagy előrelépést jelentett, úgyhogy biztos, hogy jól fel fognak belőlünk készülni a ma látottak alapján. Mi pedig a ma látottak alapján tudunk belőlük készülni, hiszen ezzel a Kanadával, ezzel az edzővel, ezzel a játékstílussal mi még nem kerültünk össze.

- Jó pihenést kívánok, holnap találkozunk.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz Dani! Megvolt a bemutatkozás. Elégedett vagy a maival?

- Szia. Igen, elégedett vagyok, azért mert nyertünk, és azért, mert kellőképpen tiszteltük az ellenfelünket. Ez volt a titka a mai győzelemnek. A játék nem volt tökéletes, viszont ez alatt a nyolc nap alatt, amikor minden nap meccs van, nem a tökéletes játék az elvárás, hanem a győzelem, mert végső soron a győzelmek egymásutánisága adja meg azt, amiért jöttünk, az olimpiai kvótát.

- Kicsit furcsa volt ez a meccs, mert nagyon elmentetek az elején, olyan kiütésgyanús volt, aztán feljöttek. Mi ennek az oka? Koncentráció?

- Részben koncentráció, részben pedig az, hogy 6:0-ás első negyed után a tudatalatti is beszáll a partiba, és kicsit elenged. Mi ebben partnerek voltunk, vagyis volt ebben némi tudatosság is talán, de ez hiba. Váltottunk taktikát is, ez annyira nem működött - ennek is volt köszönhető. Összességében - a cél tekintetében - mégsincs hiányérzetem, hiszen megnyertük a meccset.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szép volt Viktor, gratulálok a győzelemhez és a teljesítményedhez is! Nem is tudom, kettő vagy három gólt kaptál?

- Négyet.

- Ott indultak be nagyon erősen. Hogyan értékeled a mai meccset?

- Abszolút pozitívan. Nagyon jól kezdtünk, így is szerettünk volna. A nagyon jó kezdés után elkezdtünk pihenni, kicsit óvatosabbra vettük a játékot, ami rögtön meg is látszott. Azt hiszem, 4:2-re el is veszítettük a negyedet, de ezután megint összekaptuk magunkat. Igazából az a lényeg, hogy nyertünk és szerintem könnyen.

- Ebből nyilván nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a jövőre nézve, de függetlenül a mai meccstől, hogyan látod a csapatot?

- Jól. Egy első meccs mindig nehéz, mindig sok hibával van teletűzdelve. Most is voltak hibák, de szerintem első meccsnek teljesen jó volt. Igazából ennyi, ezt le is zárhatjuk.

Holnap teljesen más ellenfél jön, teljesen más meccs lesz. Ugyanúgy, ahogy ma elkezdtük, holnap is ugyanilyen koncentráltan és ekkora erőbedobással kell elkezdenünk a meccset.

- Holnap mire számítasz, milyen mérkőzés jön?

- Nehéz meccsre számítok. Igazából itt egyik sem könnyű, mert hiába tűnik könnyebbnek az ellenfél, ettől függetlenül ugyanúgy bele kell tenni a melót, mert ha egy kicsit kiengedsz, akkor rögtön a nyakadra jönnek és nem adják fel, küzdenek, ezt ma is láttuk. Itt minden csapat az "életéért küzd", úgyhogy minden meccs nehéz, a holnapi is az lesz.

- Köszönöm szépen Viktor, jó pihenést!

(Lejegyezte: Enikő)



Vámos Márton a vlv-nek


- Gratulálok Marci, megvan a győzelem, jól is játszottál, a csapat is odatette magát, főleg az elején. Értékelj nekem, légy szíves!

- Ez volt megbeszélve, hogy az elején ne hagyjuk őket érvényesülni. Megnéztük a szerb-francia első negyedet az Eb-ről, és azon azt láttuk, hogy nagyon meghajtják az első negyedet, és azt beszéltük, hogy meg kell fogni őket. Úgy gondolom, hogy jól sikerült, a 6:0 önmagáért beszél, bármelyik csapat ellen jó, ha így kezdünk, csak így tovább!

- Ott a meccs eldőlt lényegében, és utána mi volt az a kis kiengedés? Nyilván nem tudatos.

- Nyilván nem tudatos. Tibi kérte, hogy ne engedjünk ki, ennek ellenére kicsit sikerült, de utána össze tudtuk magunkat szedni, és a harmadik negyedet is gól nélkül le tudtuk hozni. Összességében szerintem ez egy jó kis meccs volt első meccsnek itt a tornán.

- Milyen a csapat?

- Szerintem nagyon egyben van, nagyon jó a hangulat. Ilyen sablon szövegeket mondok, dehát tényleg így van. Jól érezzük magunkat, csak ez maradjon is így a torna végéig. Nyilván az a cél, hogy kijussunk az olimpiára.

- Köszönöm szépen Marci, jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek

- Szervusz Bisztro. Rögtön az első meccsen bemutatkoztál, egy kis élménybeszámolót szeretnék kérni.

- Nagyon erősen kezdtünk, utána igazából szinten tartottuk az eredményt és sikerült a franciákat magabiztosan legyőzni.

- Elégedett vagy? Kicsit sok gólt kaptál. Amikor beálltál, akkor kezdtek el feljönni és a csapat egy kicsit már visszavett.

- Igazából a végeredmény tekintetében - azzal, hogy nyertünk - nem számít. Készülődünk a holnapi mérkőzésre, ami nagyon fontos lesz.

- Szerinted a holnapi meccs milyen lesz ehhez képest? Kanada elég kemény ellenfél.

- Azt gondolom, hogy minden saját magunkon múlik. Ha kellőképpen fel tudunk pörögni, márpedig fel fogunk pörögni, akkor nem lehet kérdés az, hogy magabiztosan győzni fogunk.

- Így legyen. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Zalánki Gergő a vlv-nek

- Szervusz Zalesz! Gratulálok ehhez a bemutatkozáshoz, jól játszottál, eredményes is voltál. Hogy láttad belülről a meccset?

- Köszönöm szépen! Igen, jól sikerült az eleje nekem is, de úgy gondolom voltak benne hibák, azt majd megbeszéljük. Amúgy elégedett vagyok, ez így kezdésnek nem volt rossz.

- Volt lehetőséged bátran próbálkozni? Mondták, hogy ellőheted nyugodtan?

- Persze, biztattak. Mindenki biztatott, hogy ha ott van a helyzet vagy lövőhelyzetbe kerülök, akkor nyugodtan lőjem el.

- Mit vársz ettől a tornától?

- Hát azt, hogy a kvótát azt megszerezzük, az a minimum, és akkor utána még szerintem, ha már ott vagyunk, meg is nyerjük ezt az egészet.

- Személyes cél?

- Személyes cél az, hogy jól játsszak az egész tornán.

- Itt lehet kikerülni az olimpiára...

- Igen, szerintem ezt most tartani kell, ha nem jobbat kell hozni.

- Jó pihenést kívánok, és gratulálok a maihoz!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-fotók


A többi vasárnapi eredmény:

Oroszország-Kanada 6:7 (1:1, 2:2, 2:1, 1:3) 
G.: Kalturin 3, Ginijatov, Krasznov, Liszunov, ill. Boyd, Conway 2-2, Vikalo, Constantin-Bicari, Graham

Szlovákia-Románia 11:13 (4:3, 2:5, 3:2, 2:3)
G.: Famera, Balázs, Seman, Tkacs 2-2, Zatovics, Uradnyik, Kolarik, ill. Negrean 6, Radu, Ghiban 2-2,   Busila, Chioveanu, Popoviciu

Spanyolország-Hollandia 5:7 (3:2, 0:2, 0:2, 2:1) (Szirányi Balázs játszott, de nem lőtt gólt a spanyoloknál.)
A mérkőzés egyik játékvezetője Székely Balázs volt.
G.: Munarriz 2, Molina, Minguell, Mallarach, ill. Lindhout, Spijker 2-2, Winkelhorst, Gielen, Reuten,

Dél-Afrika-Németország 4:23 (0:6, 2:4, 1:8, 1:5)
G.: Card, Schooling, Rodda, Molyneux, ill. Bukowski, Preuss 4-4, Restovics, Csuk 3-3, Nossek, M. Stamm, Eidner 2-2, Real, Jüngling, Schüler 

Olaszország-Kazahsztán 14:3 (4:1, 3:1, 4:1, 3:1)
G.: Nora 4, Di Fulvio, Figlioli, C. Presciutti, S. Luongo 2-2, Giorgetti, Aicardi, ill. Gubarjev, Usanov, Snider 

A torna további menetrendje:

(Az első négy helyezett jut ki az olimpiára)


Csoportkör

Április 4., hétfő

13.50 Kazahsztán-Hollandia
15.10 Németország-Spanyolország
16.30 Kanada-Magyarország - M4, vlv (szöveges élő)
17.50 Románia-Franciaország
19.10 Oroszország-Szlovákia
20.30 Olaszország-Dél-Afrika

Április 5., kedd

13.50 Magyarország-Románia - M4, vlv (szöveges élő)
15.10 Szlovákia-Kanada
16.30 Franciaország-Oroszország
17.50 Hollandia-Németország
19.10 Dél-Afrika-Kazahsztán
20.30 Spanyolország-Olaszország

Április 6., szerda

13.50 Kazahsztán-Németország
15.10 Dél-Afrika-Spanyolország
16.30 Kanada-Románia
17.50 Oroszország-Magyarország - M4, vlv (szöveges élő)
19.10 Szlovákia-Franciaország
20.30 Olaszország-Hollandia

Április 7., csütörtök

13.50 Franciaország-Kanada
15.10 Magyarország-Szlovákia - M4, vlv (szöveges élő)
16.30 Oroszország-Románia
17.50 Spanyolország-Kazahsztán
18.10 Hollandia-Dél-Afrika
20.30 Olaszország-Németország

Negyeddöntők (e párharcok győztesei szerzik meg az olimpiai kvalifikációt)

Április 8., péntek

16.00 A csoport győztese-B csoport negyedik helyezettje (31)
17.30 A2-B3 (32)
19.00 A3-B2 (33)
20.30 A4-B1 (34)

Április 9., szombat

16.00 31 vesztese-33 vesztese (35)
17.30 32 vesztese-34 vesztese (36)
19.00 31 győztese-33 győztese (37)
20.30 32 győztese-34 győztese (38)

Április 10., vasárnap

11.00 35 vesztese-36 vesztese (a 7-8. helyért)
12.30 35 győztese-36 győztese (az 5-6. helyért)
15.30 37 vesztese-38 vesztese (a 3. helyért)
17.00 37 győztese-38 győztese (döntő)