FACEBOOK

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.03.31.

További két évig vezetőedző Egerben, új célokat tűzött ki, mert a régiek már teljesültek - Dabrowski Norbertet faggatta Szombathy Pál a csütörtöki Reggeli Startban.

A szezon előtt a három torna (bajnokság, Magyar Kupa, BL) fináléjába jutás és ez egyik trófea megnyerése volt a cél, ez nagyjából megvan, a Magyar Kupa "zsákban", a bajnoki döntő is biztos és ha a BL-ben sikerül a csoportelsőség, amire reális az esély, akkor az egriek elődöntőt játszhatnak a tavaszi budapesti BL final sixben.

A ZF-Eger vezetőedzője konkrét és reális célok kitűzését tartja fontosnak, s ezzel a kerettel nagyobb célok elérését is lehetségesnek tartja, ezért emelte a lécet.

A 2017-18-as új szabály - amely szerint kettőre korlátozzák az egy időben vízben lévő külföldi játékosok számát - már most foglalkoztatja a klub vezetését, emiatt kicsit változik a gondolkodás a jövőt illetően.

Dabrowski szerint már jó ideje nem kérdés hogy a pólót a jelenleginél kisebb, 25 méteres medencében kellene játszani. Hogy 5 vagy 6 mezőnyjátékossal, az vita tárgya, az egriek mestere a 6-ra voksol, viszont azt nem gondolja különösebben lényeges kérdésnek, hogy a mostaninál kisebb legyen-e a labda.

A vezetőedző úgy érzi, sokat fejlődött edzőként Egerben, fontos tapasztalatokat szerzett, együtt fejlődött csapatával. Mint fogalmazott, tavaly még nem tudta, miként lehet megnyerni a BL-t, ma már úgy érzi, hogy tudja - más kérdés, hogy sikerülni fog-e.

A szakember a BL idei hatos döntőjébe várja a Pro Recco, a Szolnok, a Dubrovnik, az Olympiakosz és az Eger csapatát. A hatodik részvevő kiléte szerinte a Barceloneta-Rijeka kettős párharcában dől el, (amit az Eger is befolyásol majd,) Dabrowski most úgy látja, hogy a Barceloneta harcosabb, harapósabb, a Rijekánál idén valami nem stimmel, ezért a spanyolokat várja még a hatos döntőbe.

Szivós, Hosnyánszky, Erdélyi, Hárai, Zalánki, Bedő - az Eger adja a válogatott gerincét, a klubok közül a legtöbb játékost a trieszti olimpiai selejtezőtornán induló nemzeti csapatnak. Ez nagyon fontos Dabrowski Norbertnek is, mert hatalmas motivációt ad a játékosainak. Szakmailag is visszajelzés, ugyanakkor a vezetőedző kicsit kesereg amiatt, hogy "Lőrincz Bálint és Angyal Dani még mindig itt van", tehát egyelőre nem tagja a válogatottnak...

Dabrowski rövid választ adott a műsorvezető azon kérdésére, hogy "Ugye a trieszti továbbjutás, Rió az nem lehet kérdés a válogatott számára?"

"Nem."

A teljes beszélgetés: