FACEBOOK

Kis Gábor helyett Bedő Krisztián a trieszti csapatban

Kis Gábor helyett Bedő Krisztián a trieszti csapatban
hozzászólás, 2016.03.30.

Kis Gábor megsérült, elköszönt társaitól, helyette Bedő Krisztián lesz a második centerünk a trieszti olimpiai selejtezőtornán. vlv-riport a Komjádiból, Benedek Tibor, Kis Gábor, Bedő Krisztián, Manhercz Krisztián és Bisztritsányi Dávid nyilatkozata, majd sok fotó.


A felkészülés programjain készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Kicsi  megjelent a szerda délelőtti edzésen, de ruhában és a mozgása nem sok jót sejtetett. Már edzés közben elbúcsúzott a többiektől és láthatóan nagyon szomorúan távozott. Több hetes kezelés vár rá, aminek eredményeként a nyári olimpiai felkészülés időszakában remélhetőleg visszaérhet a csapathoz és így részt vehet a riói olimpián.

A Triesztben színre lépő magyar válogatott:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor - kapusok,
Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A csapat pénteken utazik Triesztbe, ahol vasárnap 15.10-kor a franciákkal játsszuk első meccsünket. A cél a legjobb négy közé jutás, ezzel lehet elérni az olimpiai kvalifikációt.

AZ ÁPRILIS 3-10-I TRIESZTI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Ez a hirtelen jött hátsérülés arra a döntésre kényszerített, hogy Gábort nem viszem ki a trieszti kvalifikációs tornára. Bármennyire  is tudom, hogy Bedő Krisztián jó játékos, sokat próblt játékos, mindig lehet rá számítani, ez a helyzet váratlanul ért mindenkit. A csapat így is erős, Gábornak most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljon és jó klubbeli szereplés után fel tudjon készülni az olimpiára. Bízom abban, hogy felépül és fog tudni játszani.

- Akkor tehát számítasz rá a nyáron...

- Igen, egy egészséges Kis Gáborra mindenképpen szükség van.


KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Nem titok, hogy nincs jó állapotban a hátam, hiszen korábban emiatt nem voltam három évig válogatott. Az elmúlt két évben nem volt különösebb bajom vele, de most kijött egy olyan fájdalom, ami erősen emlékeztetett a "régi időkre". Ki kellett vizsgálni és sajnos kiderült, hogy van alapja ennek a fájdalomnak. Most abban bízom, hogy a jelenleg alkalmazott kezeléssel sikerül elkerülni a komolyabb problémát. Fogalmazhatok úgy is, hogy a sok rossz lehetőség közül a legkevésbé rosszat élem át, ami azért szintén nem egyszerű, hiszen most, hogy újra játszom a válogatottban, nagy csalódás, hogy ismét sérülés ért.

Egy biztos: mindenki azt akarja, hogy a jöbőben lehessen rám számítani és most egy kéthetes kezeléssel igyekszünk kizárni a komolyabb sérülés lehetőségét, amennyire csak lehet. Speciális infúziós kezelést kapok majd.

- Milyen a hangulatod?

- Rossz... Sok okom nincs az örömre, de nem tudok mit csinálni. Szomorú vagyok, kellett volna nekem most nagyon, hogy a csapattal lehessek, magamnak is, a csapatnak is bizonyítsak, illetve beérjen az a nagyon komoly munka, amit a válogatottnál végeztem az elmúlt időszakban.

- Kicsi, gyors gyógyulást és mielőbbi visszatérést kívánunk!


A csapat szerdán délelőtt vizes edzést tartott, úszással és taktikai elemek gyakorlásával. A munka befejeztével három játékost kértünk a vlv kamerája elé.


vlv-képek a délelőtti edzésről


VLV-VIDEÓK:


Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián!

- Szia!

- Próbálom kifürkészni, hogy melyik szemed sír és melyik nevet. Óriási lehetőséget kaptál megint. Mit szólsz ehhez?

- Jól látod. Bennem is ilyen érzések vannak pontosan, örülök is meg nem is. Sajnálom Gabit. Remélem, hogy a válogatottunk nem érzi meg a hiányát. Abszolút megérdemelten ment volna ő egyébként, ezért ez egy nagyon rossz szituáció. Ugye ilyen már volt 2013-ban, a vb előtt,  szinte ugyanilyen. Most ráadásul a legvégén, ugye a kerethirdetés után történt ez az egész. Hát, mit mondjak, nem pótolni próbálom majd a Gabit, hanem csinálom azt amiben én jó vagyok, amit én tudok és megpróbálom vagy meg fogom csinálni azt, amire a csapatnak szüksége van.

- Amikor a 16-os keret megkezdte a munkát akkor azért eléggé valószínű volt, hogy két poszton fog kiesni egy-egy ember és hát az is valószínű volt, hogy a centerek közül valószínűleg te. Gondolom ettől függetlenül a felkészülést ugyanúgy csináltad, nem is mondthatsz mást, meg nem is csinálhattál mást. Milyen volt ez a felkészülés?

- Én így készültem vagy is hát nem így készültem, nyilván, hanem mindig úgy készülök, sajnos jellemző, ugye a centereink sérülékenyek és én mindig úgy készülök, persze, hogy ha kell, akkor bevethető legyek. Persze, hát nem is mondhatok mást, de hát nyilván így is dolgozom végig teljes erőedobással. Ez a válogatott, nagyon örülök, hogy itt lehetek, örülök, hogy mehetek most Triesztbe is. Mondom, nehéz szituáció. De meg fogom oldani.

- Hogy látod a csapat helyzetét a trieszti ellenfelek tükrében?

- Remélem, hogy ki fogunk jutni, természetesen, meg fogjuk oldani ezeket az ellenfeleket. Papírforma alapján abszolút ott a helyünk, remélem, hogy sikerül is kihoznunk magunkból azt, amit szeretnénk. Ott a helyünk, nem is kérdés.

- Krisztián jó utat kívánunk és sikeres szereplést.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Egy újabb nagy lépést tettél előre. Benne vagy abban a csapatban amely kiharcolhatja az olimpiai szereplést. Milyen érzéseid vannak?

- Nyilván jó érzéseim vannak, mert nagy élmény mindig bekerülni az utazó keretbe, főleg az olimpiai kvalifikációs tornára. Ez az egyik legfontosabb eseményünk 2016-ban, ugyanis ha nem sikerül megszerezni a kvótát  akkor nem mehetünk Rióba.

- De ilyen szóba sem kerülhet...

- Ilyen szóba sem kerülhet, ez természetes. Mindenki egyrészt meg szeretné nyerni a kvalifikációs tornát, másrészt minél jobban szeretnénk csapattá válni.

- Itt két helyért három ember harcolt és te egyike voltál ennek a háromnak. Nagy fellélegzés volt, amikor csapathirdetésnél megtudtad, hogy mész?

- Igen, mert én nem éreztem úgy ebben a két hétben, hogy úgy menne a játék, ahogy szeretném. Gyengén ment, főleg a spanyolok ellen. Németországban még, azt mondom, hogy szo-szo, bár ott is többet hibáztam a kelleténél. Így azért nem voltam annyira optimista.

- Kicsit úgy érzed, hogy előlegezett bizalom is?

- Mondhatjuk talán, igen.

- Mire számítasz Triesztben?

- A csoportot mindenképp meg kell nyernünk és a negyeddöntőt is, hogy bejussunk az elődöntőbe. Papíron ezek a csapatok gyengébbek nálunk, tehát addig mindenképp el kell jutnunk, onnan meg majd meglátjuk.

- Azért gondolom, ha csoportelsők vagyunk akkor egy könnyebb ellenfél jön, annyira előre lehet menni, nem?

- Hát ez relatív, igen, hogy mi a könnyebb, bár ugye itt csak egy meccsek döntenek és ha mi nagyon rosszul játszunk, az ellenfélnek meg az a szerencsenapja, akkor akármi előfordulhat. Ilyen a sport.

- De ne így fejezzük be ezt a beszélgetést...

- Nem így fogjuk befejezni, hanem úgy, hogy megszerezzük a kvótát ás meg is nyerünk ott minden meccset. :-)

- Köszönöm Krisztián. Jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Szervusz Bisztró! Nem találkoztunk még azóta, hogy csapathirdetés volt. Biztossá vált, hogy benne leszel a trieszti csapatban. Először erről mondj valamit, hogy ezt hogy fogadtad!

- Örömmel nyugtáztam, de nem érzem azt, hogy most rá kéne üljek a babérjaimra, hanem igazából most kell még jobban rárakni egy lapáttal.

- Hogy zajlik a készülés, milyenek az edzések?

- Az első két hétben nagyon sok fizikai munkát is végeztünk illetve gyakoroltunk, játszottunk a németekkel és a spanyolokkal. Most már inkább csak  a gyakorláson van a hangsúly. Ugyan volt tegnap egy konditermi edzésünk is, amibe Erdei Zsolt is besegített, a boxba. Úgyhogy most már inkább csak a csiszolódás megy és a taktikai elemekre helyezzük a hangsúlyt.

- Mire  számítasz? Könnyebb ellenfelek jönnek a csoportban Triszetben. Elképzelhető, hogy emiatt több szerephez jutsz?

- Úgy készülök, minden mérkőzésre úgy megyek le, hogy védeni fogok. Ez az Európa-bajnokságon is így volt, tehát nem úgy készülök, hogy majd akkor esetleg be kell állni vagy talán be kell állni, hanem úgy, hogy oda kell állni és védeni kell. És ez nem az ellenfelek minőségétől függ, hanem attól, hogy Tibor hogy gondolja, hogy hogy védjünk.

- Milyen tornára számítasz? Ez egy diadalmenet lesz vagy meg fogtok szenvedni a továbbjutásért, ami, gondolom egyértelmű.

- Egyiket se mondanám, inkább azt mondanám, hogy egy nagyon jó felkészülés, illetve nagyon jó lehetőség arra, hogy még jobbak legyünk. Nagyon bízom a csapatban és saját magunkban, hogy ezt a kvalifikációt a lehető legkönnyebben el tudjuk érni. Nagyon jó úton vagyunk és hát, én nem azt mondom, hogy csak a gatyát kell bedobni, de tényleg gyengébbek az ellenfelek, mert ez tény, ezt mindenki tudja, hogy nem egy színvonalat képvisel a mezőny eleje és a vége. Én azért magabiztosságot várok a csapattól.

- Köszönöm szépen.

- Köszi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-fotók az esti edzésről:


Így örült Varga Dénes szerdán este, amikor az ő ötméteresgóljával nyert csapata a Komjádiban. Az ellenfél a válogatott másik fele volt, ők fehér sapkában játszottak. Rendes bírókkal, időre ment a meccs, a parton Benedek Tibor hol a fehérek, hol pedig a kékek edzőjeként kért időt, s adott instrukciókat. (A meccs egyébként nem akármilyen tétre ment, de ennek mibenlétét több okból nem árulhatjuk el.)

Az edzőmeccsre Benedek Tibor behívta Tóth Mártont, a Fradi játékosát.