FACEBOOK

A góllövés öröme - Varga Dénes születésnapi toplistája

A góllövés öröme - Varga Dénes születésnapi toplistája
hozzászólás, 2016.03.29.

A 29. születésnapját ma ünneplő Varga Dénest arra kértük: állítson össze saját pályafutásának legszebb góljaiból egy top 10-es listát. Megmutatjuk az eredményt, Dumit pedig kifaggattuk eredményességének kulisszatitkairól.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Mennyire a góllövés a lényeg számodra az egész játékban?

- Számít, mivel ez a mutatója a csapatteljesítményének, de a csapat sikere nem csak ezen múlik, tehát nem minden.

- Mi adja az öröm lényegét: az eltervezett mozdulatsor tökéletes kivitelezése, az ellenfél becsapása vagy maga az eredmény, hogy eggyel több gól van a csapatod oldalán az eredményjelzőn?

-  Mikor mi. A fontos, akár győztes gólnál egyértelmű: az eredmény. Az ellenfél eszén túljárni, fizikailag őt felülmúlni szintén kielégítő, s vannak olyan elemek, így gólok is, amik színt visznek a játékba. Ezek azért fontosak mert a siker jó dolog, de önmagában unalmas. ;-)

- Lehet-e kifejezetten készülni a góllövésre? Kitalálni trükköt, lövésszituációt előre elképzelni?

- Lehet és szükséges. 

- A TOP 10-ben, ha jól számoltam, öt gól is van, amely egy versenysorozat lezárását jelentő meccsen született, tehát óriási volt a tét. Ez a helyzet téged felszabadít?

- Felszabadít és nagyon motiválttá tesz.

- Tudatosan vetsz be ilyenkor nem megszokott megoldásokat?

- Nem, de sokszor a szokatlan az igazán kifizetődő. 

- A listából először kifelejtődött a 11. gól, (a barcelonai vb-elődöntő győztes találata), de ott a helye a legjobbak között, ez kétségtelen. Hova sorolnád és ad-e különleges bukét ennek az akciónak, hogy a gólpasszt a testvéredtől kaptad?

- A lista 5. helyére és eggyel lejjebb tolja a többit.

Visszagondolva, az megmozdulásom nem volt éppen racionális, mert Pufi elég jól pozíciót fogott és én pont arra a területre törtem be egy megjátszhatatlanul kis fórral, elvéve ezzel a lehetőségét, hogy ő akciózzon. Aztán épp a támaidóidő vége előtt sikerült elszakadnom és már jött is a passz. Dani végigvárta az egészet labdával a kézben. Lehet, más nem lett volna ennyire türelmes, amíg bukdácsolok...

- Egy kicsit meglepő a top 10-es lista első helye, nem mintha nem lenne szép gól (budapesti Eb, spanyol meccs), de talán nem annyira különleges, mint egyik másik, akár ezen a tízen belül is.

- Igen, egyetértek, de hogy azt a gólt úgy sikerült kiviteleznem, ez rendkívüli sikerélményt jelentett. Rijekában, évekkel azelőtt gondoltam ki a mozdulatsort és sokat is gyakoroltam. Akkor "debütált" és pont úgy, ahogy én azt jónak gondolom. Azóta sem alkalmaztam túl sokszor, ettől még kedvesebb a számomra.

- Köszönjük a gólokat és boldog születésnapot kívánunk!


A Varga Dénes listája alapján készített top 10-es gólösszefoglaló:



És a +1. gól:


Varga Dénes vb döntőbe jutást jelentő gólja (Magyarország-Horvátország, vb-elődöntő, Barcelona, 2013.08.01.)

VARGA DÉNES ADATLAPJA A  VLV-N


Címkék:
Varga Dénes gól